25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Sahte DJ afişine 1'er yıl hapis



DJ'lik yapan ve 'Eva' takma ismini kullanan Hatice Başak'ın adını kullanıp, 'Üstsüz DJ Eva' afişini bastırıp, Edremit'te bir gece kulübünde sahneye başka birini çıkardıkları idida edilen 3 kişiden 2'si 1'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Hatice Başak, ceza davasının sonuçlanmasının ardından, 30 bin lira tazminat davası da açacağını, kazanacağı tazminat parasını Mehmetçik Vakfı'na bağışlayacağını belirtti. Davaya konu olay 2009 yılında Edremit'in Akçay Beldesi'nde meydana geldi.

İddiaya göre beldede 'İstanbul Clup'un sahibi Ali Nihat Topçu, barın açılışını DJ ile yaptırmak istedi. Topçu, telefonla irtibat kurduğu Engin Söker, Gökhan Tiyanşan ve Efe Yeşiltepe'den yardım istedi. 3 kişi, Hatice Başak'ın 'Üstsüz DJ Eva' fotoğrafı bulunan afişi bastırıp, Ali Nihat Topçu'ya gönderdi. Afişler beldede asıldı. Geceye de Hatice Başak yerine ona benzeyen Ayşegül isimli DJ sahneye çıkartıldı. Topçu, iyi performans alamadığı sahte DJ Eva'yı sahneden indirdi. Hatice Başak, avukatı Mustafa Tekin, aracılığıyla, kendisinin haberi yokken onun adını ve resmini kullanıp başka birisini sahneye çıkarttığı iddiasıyla Engin Söker, Gökhan Tiyanşan ve Efe Yeşiltepe'yi Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe verip şikayet etti.

Edremit 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'dolandırıcılık, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak' suçundan Engin Söker, Gökhan Tiyanşan ve Efe Yeşiltepe hakkında 2011 yılında dava açıldı. Duruşmada ifade veren sanıklar üzerilerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Sanık Engin Söker, fotoğrafçılık ve grafik çizim işleri yaptığını söyledi, "Ali Nihat Topçu açılışta Dj istedi. Bu işi yapan Gökhan Tiyanşan'ı aradım. Kendisi bana bir fotoğraf gönderdi, ben de onu afiş basılacak konuma getirip, MSN adresine geri gönderdim. Bu işi 400 liraya yaptım. Gökhan bana 50 lira gönderdi. Ben davacıyla onun yerine sahneye çıkartılan Ayşegül isimli kişiyi tanımam. Gökhan bunları tanır. Ben o yüzden sahneye çıkan kimdir onu da bilmiyorum. Ben açılışa gitmedim. Gökhan ile Efe Yeşiltepe, Ayşegül isimli bayanı DJ Eva diye oraya götürmüşler. Gökhan, gönderdiği fotoğraftaki kişinin Dj Eva olduğunu söyledi. Ben de ona güvendim. Beraatimi istiyorum" dedi.

Gökhan Tiyanşan da suçlamayı kabul etmedi. Tiyanşan, "Ben gece kulüplerinde DJ'lik yapıyorum. Engin isimli kişiyi tanıyorum. Kendisi organizatörlük yapıyor. Beni telefonla arayıp, 3-4 bayan DJ'in resmini istedi. Aynı işi yapan 'Dj Eva' takma isimli Hatice Başak'ın da resmini gönderdim. İşletme sahibi beni telefonla arayıp, bu kişinin kaç paraya sahneye çıkacağını sordu. Ben müşteki ile yüzyüze gelmedim. Engin, Ali Nihat'tan para almış. Bundan benim ve Efe'nin hiç haberi yok” dedi.

Davacı Hatice Başak da "Benim bilgim olmadan afişlerim basılıp asılmış. Afişlerde 'Üstsüz DJ Eva' diye yazmışlar. Ben çevremde DJ Eva olarak tanınıyorum. Açılış günü de benim yerime bana benzeyen Ayşegül isimli DJ'yi sahneye çıkartmışlar. O kişi de müzik sistemini bozduğu için çalamamış. Kötü performans sergilemiş. Beni bir gazeteci aradı, 'Madem sahneye çıkacaktın neden haber vermedin. Gelip haber yapardık' dedi. Ben olaydan bu şekilde haberdar oldum. Benim adımı kullanıp dolandırıcılık yapmışlar. Sahte DJ yüzünden, benim adım kötülendi. İşlerim bozuldu. Maddi ve manevi kayba uğradım. Sanıklardan şikayetçiyim" dedi.

İki yıl süren dava sonuçlandı. Mahkeme, 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' suçundan sanıklar Engin Söker ve Gökhan Tiyanşan'ı önce 1'er yıl hapis cezasına çarptırdı, ardından cezaların 10'ar aya çevirip, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Diğer sanık Efe Yeşiltepe ise tüm suçlardan beraat etti. Ceza davasını kazanan Hatice Başak, sanıklara karşı 30 bin lira tazminat davası açacağını belirtti. Başak, kazanacağı tazminatı da Mehmetçik Vakfına bağışlayacağını söyledi.

01 Ekim 2013
Etiket; Hatice Başak, dj eva, Üstsüz DJ Eva afişi, edremit gece klübü, mahkeme 1 yıl hapis Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir