28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Samanlı Tüneli'nin yarısı tamamlandı



İstanbul- İzmir otoyolunda yer alan Samanlı Tüneli’nin yüzde 50’sinin tamamlanması dolayısıyla verilen yemeğe, Bursa Vali Şahabettin Harput ve Yalova Valisi Esengül Civelek katıldı. Tünelde düzenlenen törende konuşan Karayolları'na bağlı Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü İsmail Kartal, toplam 7 bin 20 metre uzunluktaki iki tüpten oluşan tünelin 3 bin 510 metresinin tamamlandığını söyledi.

Kartal çalışmaların planlanandan 90 gün daha önde seyrettiğini açıkladı. Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi bünyesindeki Samanlı tünelinde hızla devam eden çalışmalar sonucu yolun yarısına ulaşıldı. 3600 ve 3420 metrelik iki tüpten oluşan tünelde 2 giriş ve 2 çıkışta birlikte yürütülen çalışmaların yarısı tamamlandı. Yüzde 50’si biten tünelde toplamda 3 bin 510 metre ilerlendi. Tünel çalışmalarının yüzde 50’ye ulaşması dolayısıyla Samanlı tünelinin Orhangazi çıkışında yemek verildi.

Yemeğe Bursa Valisi Şehabettin Harput, Yalova Valisi Esengül Civelek, Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü İsmail Kartal, Karayolları yetkilileri ve tünel inşaatını yürüten firmanın yetkilileri ile çalışanlar katıldı. Yemek öncesi düzenlenen törende konuşan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Türkiye adına tarihi bir anın yaşandığını söyledi.

Otoyollar üzerindeki 7 bin 20 metrelik en uzun tünelin yarısını tamamlandığına değinen Vali Harput, “Ülkemizin 6,3 milyar dolarlık en büyük otoyol projesi. İstanbul ile Bursa arasını 1 saate düşüyor. Yani İstanbul ile Bursa bütünleşiyor. İstanbul- İzmir arasını 2,5 – 3 saate indiriyor. Bu muhteşem bir olaydır. Türkiye tarih yazmaya devam ediyor. İstanbul’un dünya başkenti olma yolunda hızla gelişmesini göz önüne alırsak bu yol bağlantısının bölgenin gelişmesi adına ekonomik ticari, turistik çok yönlü ne kadar etki edeceğini hepimiz görüyoruz" diye konuştu.

YALOVA VALİSİ CİVELEK: GURUR DUYUYORUM

Yalova Valisi Esengül Civelek de Samanlı tünelinin yüzde 50’sinin tamamlanma coşkusunu paylaşmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirterek şunları söyledi; ”Samanlı tünelinin yarısı Yalova, yarısı Bursa il sınırındadır. Yatırım maliyeti olarak 50 ülkenin bütçesinden daha fazla, dünyanın en büyük yap işlet devret projesi olan otoyol projesinin yoğun çalışma hızlı çalışma içerisinde kaydettiği ilerlemeleri görmekten bölgem ve ülkem adına gurur duyuyorum.”

TÜNELİN YÜZDE 50’Sİ TAMAMLANDI

Kamu Özel Sektör Ortaklığı Bölge Müdürü İsmail Kartal, Gebze Orhangazi İzmir otoyol projesinin Cumhuriyet tarihinin en önemli projelerinden birisi olduğunu söyledi. Projenin en önemli yapılarından biri olan Samanlı Tüneli’ndeki çalışmaların yarıya ulaştığını söyleyen Kartal, "Bugün itibariyle yüzde 50’sini, yani 3 bin 510 metrelik kısmını tamamlamış olduk. 2012 yılının 15 Şubat’ında başlayan bugün itibariyle yüzde 50’sini tamamladığımız tüneli, 2014 yılının Haziran ayında her ikisini de birleştireceğiz. Ayrıca 2015 yılı Mayıs ayı itibariyle tamamen bitmiş haliyle trafiğe hizmete sunmuş olacağız. Çalışmalarımız planlanandan 90 gün ileride” dedi.

03 Temmuz 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir