19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Sanayi yatırımları artırılacak



Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın ev sahipliğinde düzenlenen komisyon bilgilendirme toplantısına katılan AK Parti İzmir Milletvekili, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyesi Necip Kalkan, “İzmir’de sanayiyi geliştirmek için kentimizin coğrafi ve fiziki cazibesini kullanarak yatırımları arttıracağız” diye konuştu.

İzmir’de 13 Organize Sanayi Bölgesinin bulunduğunu söz konusu bölgelerin gelişmiş altyapı ve donanımlarıyla ülkemize örnek olacak nitelikte olduklarını vurgulayan Kalkan, “Komisyon olarak İzmir’de bulunan Organize Sanayi Bölgelerinin başarılı olmaları için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sayın Bakanımıza İzmir’deki sanayicilerimizin, kentimiz de bulunan Organize Sanayi Bölgelerine verilen teşvikin komşu illerle aynı koşullarda faydalanması yönünde taleplerini ilettim. İktidar partisinin İzmir milletvekili olarak kentimizin kalkınması, üretim ve ihracatın gelişmesi için konun takipçisi olacağım. İzmir’in sanayi ve ticarette sahip olduğu yüksek bir potansiyel var. Bu imkanların tam kapasite ile kullanılması için kentimizdeki ilgili kuruluşlarla sık sık istişarede bulunuyorum. Sanayicilerimizden gelen tüm taleplerimizi hem mensubu olduğum komisyon hem de Sayın Bakanımız ile paylaşıyorum. İzmir’imizi kalkındırmak, kentimize faydalı olmak için birlik ve beraberlik içerisinde elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

İzmir’de 5’inci bölge yani katma değeri yüksek, yüksek teknolojik üretim yapacak firmalara verilen teşviklerin verildiğine dikkat çeken Kalkan, “Organize Sanayi Bölgelerinin 5. Bölge devlet teşviki İzmir’de yatırım yapmak isteyen kuruluşlara verilmekte. Bu teşvikin ihracat yapacak üreticiler için çok büyük avantajları var. Söz konusu teşviki alacak firmaların yüksek teknolojik mal üretmesi gerekiyor. Bu tip üretim tesislerini kurmak için maliyet gerekiyor. Teşvikleri kullanacak firmaları doğru yönlendirerek, hem de kentimizin coğrafi ve fiziki cazibesiyle bu alanlarda yeni yatırım yapacak firmaları İzmir’e yönelteceğiz” ifadelerini kullandı.

ÖDEMİŞ BERGAMA OSB'LERE MÜJDE

Ödemiş’te 1994 yılında yer tahsisi yapılan ancak bugüne kadar çivi çakılmayan Organize Sanayi Bölgesinin yapımının hızla devam ettiğini belirten Kalkan, “Ödemiş’te yıllardır boş duran Organize Sanayi Bölgemiz Belediye Başkanımız Mehmet Badem ile bulunduğumuz girişimler sonrası hayata geçiyor. En son bakanlığımızca ek olarak maddi destek sağlandı. Ödemiş’te altyapı çalışmaları devam eden bölge tamamlandığında Küçük Menderes Havzası yeni bir soluk alacak” dedi. Öte yandan Bergama’da bulunan OSB Bölgesini de gündeme getiren Kalkan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’tan Bergama’daki alanın altyapısı için destek sözü aldı.

08 Ocak 2016
Etiket; necip kalkan, izmir sanayi osb, ödemiş osb Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


AK Parti İzmir'de Necip Kalkan tepkisi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
İZMİR'E MEGA PROJE
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
MOBBİNG ÇALIŞMA HAYATININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E TEKNOLOJİ ÜSSÜ KAZANDIRACAKLAR
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
BABA HEDİYESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
TAM KAPANMADA ZİNCİR MARKETLER TAM GAZ
Bitcoin makalesine uluslararası ödül
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Çalışmak bizi tüketiyor mu
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
Emekliye temmuz zammı
EYT'de son durum ne
Zeytin güzel kokmalı
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Fuar güzelleri görücüye çıktı
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir