19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Satırlı esnafın arkadaşları konuştu



Elinde kimine göre satır, kimine göre pala ile eylemcilerin peşinden koşan, bir kadına tekme atan esnaf, 1 haftadır ülke gündeminin üst sıralarındaki yerini koruyor. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan, ardından tutuklanması için yakalama emri çıkarılan, bu kez de Fas'a kaçtığı anlaşılan ''Eli Palalı'' ya da ''Eli satırlı'' diye anılan esnafın arkadaşları konuştu.

KEYFİNDEN YAZIYORSUN FACEBOOK'TA TOPLANALIM GİDELİM

Eylemler nedeniyle iş yapamaz hale geldikleri ifade eden Taksim Talimhane esnafı bir araya gelen esnaf basın açıklaması yaptı. Esnaflar adına konuşan seyahat acente sahibi Mustafa Kırk, “Bir aydır bu Gezi Parkı olaylarından kaynaklanan turizmin 32 sektöründen faydalanan esnaflar bir şekilde sabrediyoruz. Fakat artık biz anladık ki bunların derdi Gezi Parkı ağaçmış çevreymiş değil. Biz bunu artık çok iyi görmeye başladık ve bunlardan ricamız şu yeter artık yeter. Buradaki kiralar çok yüksek. Buradaki esnaf zaten zor geçiniyordu. Hangisiyle konuşsanız size kan ağlayacak. Biz hayatımızdan memnunduk. Eylemimiz var deyip toplanıyorlar. Sen orada toplanınca buraya turist gelmiyor. Turist gelmediği zaman o 32 sektör aç kalıyor. Sen keyfinden Facebook’ta yazıyorsun toplanalım gidelim. Bizim düşünün ya buradaki insanları niye düşünmüyorsunuz” dedi.

TALİMHANE PLATFORMU KURACAKLAR

Gezi platformuna karşı Talimhane platformu diye toplanacaklarını söyleyen Mustafa Kırk, “Peki biz şimdi size soruyoruz; siz Gezi Platformu diye bir şey çıkardınız. Bizde Talimhane Platformu diye toplanacağız şimdi. Biz ekmeğimize bakıyoruz. Biz ekmeğimizin peşindeyiz siz neyin peşindesiniz çıkın karşımıza. Bazıları işte asmışlar özgürlük filan yabancılar da çekiyorlar. Biz de şimdi toplanacağız tam yanlarında asacağız bunlar vatan haini diyeceğiz, bunlar satılmış. Bunların amacı ülkeyi kaosa sürüklemek, ekmek derdinde değil bunlar ama biz ekmek derdindeyiz. Onları bütün dünyaya afişe edeceğiz bütün dünya görsün. Esas Türk milleti burada vatanını seven buradadır. Bunlar vatan haini diyeceğiz” dedi.

“ADAM ELİNDE ŞİŞE GÖTÜRÜKEN BİZ EVİMİZE EKMEK GÖTÜREMİYORUZ”

Acente sahibi Mustafa Kırk, “Adam elinde şişesiyle gelmiş. Sen elinde şişeyi götürürken ben evime ekmek götüremeyeceğim. Bu nasıl vatanseverlik... Muhalefet partileri, milletvekilleri gelin bizim halimizi görün. Biz şimdi işçi çıkardık ne olacak? Şimdi biz nereye derdimizi anlatacağız. Sen burada gösteri yaptığın sürece bizim ekmeğimizle oynuyorsunuz” şeklinde konuştu.

Satırla dışarı çıkmayı tasvip etmeyen Kırk, “Biz tasvip etmiyoruz satırla matırla ama artık gına geldi. İnsan burada rahatça evine ekmek götürürken şimdi götürmüyor. Hesap kitap yapan insanlara diyorum bu arkadaş bir yıllık kiralamış bu dükkân 3 aydır oturuyor. Dükkân sahibi de kirayı düşürmüyor. 1 senelik kirasını istiyor. Nereden getirecek bu esnaf. Muhalefet partileri sağduyulu davranırlarsa bu işi bitirirler. Bakın biz halkız, biz kör değiliz, her şeyi görüyoruz. Eğer bu vatanı milleti seviyorlarsa ilk önce onlar bir laf her şeyi bitirir. Ama bakıyoruz. Onlar alttan alttan bir şekilde o ateşe odun atıklarını biz görüyoruz. Merak etmesin onlar. Biz kör değiliz” diyerek tepkisini dile getirdi.

Sabri Çelebi’nin ortağı olduğunu söyleyen bir esnaf: “Sabri Çelebi benim ortağım . Bu böyle bilinsin. Adamın çekleri var senetleri var. Adam kalkıp kendi çocuğunu kreşten aldırdı. Ödemesini yapamadığından dolayıdır. Yatırımlar yaptı ama Ankara Meclisi Çelebi’yi bir terörist yaptıl, cani yaptılar, katil yaptılar. Onların işi gücü o zaten. İnin esnafın içine girin ve görün” dedi.

13 Temmuz 2013
Etiket; satır, pala, talimhane, esnaf, sabri, çelebi, mustafa, kırk Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İyi futbola devam
Bu Göztepe iş yapar
Sabri tamam Beto sırada
Sabri geldi hoş geldi
Sosyal taciz cezasız kalmaz
Kızlar tarih yazdı
Bu kulübün kıymetini bilin!
Yeşil sahadan sanal dünyaya
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir