28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Seda Kaya gençlerle buluştu



Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi tarafından uygulamaya konulan seçimli ders olarak iş dünyasının başarılı isimlerinin konuk olarak alındığı "İş Yaşamında Kadın" dersine EGİAD Başkanı Seda Kaya katıldı.

Tüm bölümlerin üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerine "seçimlik ders" olarak açılan “İş Yaşamında Kadın” ile deneyimlerini paylaşan EGİAD Başkanı Seda Kaya, başarının sırrının çalışmak, sebat etmek, sabırlı olmak, planlı ve programlı olmaktan geçtiğini dile getirdi.

UCUNDAN YAPMAYI SEVMEM

Toplumsal olaylara duyarlı bir bakış açısı sergileyen en önemli iş örgütlerinden biri olan EGİAD’ın Başkanlığının kendisine gurur verdiğini dile getiren Kaya, “Bu anlamda ben bazı şeylere toplumsal görev gözüyle bakıyorum. EGİAD’a katılma sebebim de buydu. Ben birşeyi yapıyorsam ucundan yapmayı sevmem, elimden geldiğinin en iyisini yapmak isterim. İşinizi en iyi şekilde yaptığınız zaman zaten başarı kendiliğinden geliyor” dedi.

DÖNÜM NOKTASI

Üniversite öğrencilerine okul yıllarından da örnekler veren EGİAD Başkanı Kaya, Koç Üniversitesi’nin hayatının dönüm noktası olduğuna vurgu yaparak, buradaki hayatının kendisini idealist yaptığına dikkat çekerek şöyle devam etti:

“Hayatımdaki en çok neti yaparak Koç'a girdim. Ben maça çıkınca en iyi oyunumu orada oynarım, en iyi performansımı stres altında gösteririm. Öyle de oldu. O zaman çok farklı bir okuldu, çok daha küçüktü ve biz az öğrenciydik. Okulun yarısı bursluydu ve biz burssuzlar dört sene sonunda burslular ile aynı seviyeye gelmiştik, çok hırs aşılayan bir okuldu. Açıkçası karakterimin de biraz orada değiştiğini düşünüyorum. Üniversiteye başladığımda 18 yaşında bile değildim, öyle olunca da o yaşta yalnız İstanbul'a gidiyorsunuz ve her işinizi kendiniz görüyorsunuz. O hayat mücadelesi beni biraz daha sertleştirdi, daha idealist oldum ve bana hayatta yapamayacağım hiçbir şey yoktur hissini verdi.

Öğrencilere yaptığı konuşmada Sivil Toplum örgütlerinin önemine de değinen Kaya, gençlerin mutlaka bir STK’da görev alması gerektiğine de dikkat çekerek, burada sorumluluk bilincinin daha çok aşılandığına vurgu yaptı.

İzmir’deki STK’ları da değerlendiren Kaya, “Baktığınız zaman sayı olarak çok dernek var. Fakat gerçekten hakkını veren, idealist, bütçesi ile üye sayısı ile yaptığı projeler ile etkin kaç dernek var, orası tartışılır. Biz yanlış gördüğümüz şeyleri eleştirmeliyiz ki, yöneticiler de kendilerini geliştirebilsinler. Bizim görevimiz bu. Biz, hem bütçe hem de üye sayısı olarak, Türkiye'nin en büyük genç iş adamları derneğiyiz. Tabi, bu da büyük bir güç bizim açımızdan. Dernek olarak da kendimizi izmir'in önde gelen derneklerinden biri olarak görüyoruz. Şu anda İzmir'de her mecrada derneğimizi devletsel veya belediyesel organda da mutlaka temsil ediyoruz. Her tarz bir konumumuz var. Gerçekten de hem aktif hem de etken, yoğun geçen bir dönem içerisindeyiz” dedi.

KİMLER KATILDI

Derslere konuk konuşmacı olarak Sakata Vegetables Finans Müdürü Füsun Demolder, TOBB İzmir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Tartan, AMWAY Avrupa Dış İlişkiler Bölge Müdürü Candan Çorbacıoğlu, İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Perihan İnci, Sun Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Ünlütürk, Turkish Women International Network Kurucusu Melek Pulatkonak gibi isimler katıldı.

02 Aralık 2014
Etiket; seda kaya, dokuz eylül işletme, iş yaşamında kadın Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Genç işadamları yeni yılı karşıladı
Yeni bir atılım dönemi başlamalı
Asgari ücret artışına koşullu destek
Teröre milletçe tepki gösterelim
Kadına karşı şiddete çözüm önerisi
Seda Kaya tek aday
İzmir'deki Mal Devri Krizinde STK'lar Devrede
EGİAD'ta yaşam koçluğu
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
Akran zorbalığını hafife almayın
Şiddet tüm canlılar için hak ihlalidir
Bilgisayar oyunlarının tadı kaçıyor
İZMİR BASININDA HAZİN BİR SAYFA
İLK KURŞUN MUAMMASI
İSTATİSTİKTEN İBARET BİR VAHŞET
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
ENGELSİZ ERİŞİME DESTEK
BANKACILIK SEKTÖRÜ VE MOBBİNG ANKETİ
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Eliz Mira için bir araya geldiler
Çalışmak bizi tüketiyor mu
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir