19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Şehit ailesini acımadan dolandırdılar



Yalvaç'a bağlı Sücüllü Köyü'nde oturan Süleyman Kalkan, 19 Ekim 2011'de Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde vatani görevini yaptığı sırada terör örgütünün saldırısı sonucu şehit oldu. 2014 yılı Mayıs ayında Sücüllü Köyü'ne gelerek kendini şehit er Süleyman Kalkan'ın asker arkadaşı olarak tanıtan Hasan B., köylülerin yardımıyla ailenin evine gitti. Aileyle görüşen Hasan B., Süleyman Kalkan'ın şehit düştüğü saldırıda kendisinin de yaralandığını öne sürdü. Oğlunun asker arkadaşı olduğunu anlatan Hasan B.'yi gören anne Şerife Kalkan ise ne yapacağını şaşırdı.

AİLEDEN 700 LİRA ALDI

Çukurca'daki saldırıda yaralandığı için 2 yıldır tedavi gördüğünü iddia eden Hasan B. aileye, "Süleyman her gece rüyama girmeye başladı. 'Anama neden gitmedin sen. Biz kardeş değil miydik? Benim ne kötülüğümü gördün?' diye sorular soruyordu. 2 yıl hastanede yattığım için gelemedim" dedi. Gazi olmasına rağmen maddi sıkıntılar içerisinde yaşadığını belirten Hasan B., Tokat'tan Yalvaç'a otostop yaparak geldiğini, geceleri camilerde yattığını anlattı. askerlik döneminde Süleyman Kalkan'ın kendisinden cep telefonu almak için 200 dolar borç istediğini savunan Hasan B., aileden 700 TL aldı. Süleyman Kalkan'ın mezarını soran Hasan B., dayı İsmail Kalkan ile birlikte mezara giderek dua etti, bir de fotoğraf çektirdi. Aile, başka bir şehit ailesini ziyaret edeceğini söyleyen B.'yi 1 gece misafir ettikten sonra Samsun'a uğurladı.

ANNE ŞİKAYETÇİ OLDU

Durumdan şüphelenen 45 yaşındaki Şerife Kalkan, oğlunun şehit düştüğü birliğin komutanını telefonla arayarak, durumu anlattı. Komutanın, birlikte o tarihte Hasan B. adında bir asker olmadığını söylemesi üzerine Şerife Kalkan önce jandarmaya, ardından da Cumhuriyet Savcılığı'na giderek suç duyurusunda bulundu. Yapılan araştırmada, Hasan B.'nin Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde topçu birliğinde vatani görevini yaptığını ancak Süleyman Kalkan ile hiçbir arada bulunmadığı belirlendi. Savcılık Hasan B. hakkında 'dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık suçunu işlediği' gerekçesiyle dava açtı.

'VERDİĞİM PARAYA YANMIYORUM'

Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmalara katılmayan Hasan B.'nin Kırıkkale'de oturduğu tespit edildi. Bunun üzerine, Kırıkkale Asliye Ceza Mahkemesi'nden Hasan B.'nin ifadesinin alınarak Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesi talep edildi. Hasan B. ifadesinde iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, Süleyman Kalkan'ın kendisinden aldığı borcu istediğini savundu. Şehit annesi Şerife Kalkan ise "Verdiğim paraya acımıyorum. Olsaydı daha fazla verirdim. Ancak sanki oğlum şehit olurken yanındaymış gibi yalan ifadelerle benim acımı yeniden tazelediği için onu affedemiyorum. Bu yüzden şikayetçiyim" dedi. Davanın 10 Aralık'ta görülen son duruşmasında mahkeme heyeti, Hasan B.'nin 'dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık yapmak' suçunu işlediği gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapis ve 1660 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.

13 Aralık 2014
Etiket; şehit ailesi, şehit ailesi dolandırma haberi, dolandırıcılık Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Telefonla 300 bin TL dolandırdılar
Buca'da Milyon Liralık Vurgun
Foça'daki emekli çift başlarına geleni söyleyememiş
Diyetçi Prof'u fena dolandırmışlar
Oğuz Sarvan: Lanetliyorum
Oğuz Sarvan'ın ifadesi alındı
Sahte kimlikle dokuz bankadan kredi çekti
Polis dolandırıcılara karşı uyarıyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
BU HASTALIKTAN KURTULUŞ YOK
MESELE İZMİR'DEN DAHA ÇOK İNSANIMIZIN ANKARA'DA YER ALMASI
BASIN AKADEMİSİ
9 EYLÜL'DE ANLAŞMA SAĞLANDI
YEREL MEDYA GÜÇLENİRSE KENT GÜÇLENİR
İŞKUR NASİHATNAMESİ
KANAL EGE TV YAYINDA
20 GAZETECİYİ KORONAVİRÜSTEN KAYBETTİK
Reklamlarda gizli şiddet var
Dijital reklam kazandırıyor
Kırbiç çiftinin bebek sevinci
İGC Meslek Platformu işbaşında
Yeşil sahadan sanal dünyaya
20 akademisyenin bir araya gelip bir açıklamayı yazamaması...
Diyanet'te yolsuzluk dediler bakın ne çıktı!
Kocaoğlu İGC ile uyum içinde çalışacak
Diriliş Ertuğrul 14. Bölüm 2. Fragmanı Yayınlandı
Haberegeli yazıları kitap oldu
Can Zeren'e Ayşe Arman övgüsü
Cumhuriyet'te şok gelişme
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir