18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Şerafettin Elçi Havalimanı açıldı



Şırnak'ta, merhum politikacı Şerafettin Elçi'nin adının verildiği havalimanı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle beyaz güvercinler uçurularak açıldı.

Başbakan Erdoğan, "Biz kardeşiz. Kardeşliğimizi kıskananlara karşı özellikle tavırlı olmanızı istiyorum. Biz yaradılanı Yunus'un diliyle Yaradandan ötürü sevmeye memuruz, mecburuz. Bizde ötekileştirme olmamalı, ayrım olmamalı. İstanbul, İzmir'deki kardeşim hangi haklara sahipse Şırnak'taki, Hakkari'deki, Bingöl'deki, Siirt'teki kardeşimde o haklara imkanlara sahip olacak dedik ve bütün gücümüzle çalıştık" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta Şerafettin Elçi Havalimanı'nın açılışına, eşi Emine Erdoğan ve 11 bakanla katıldı. Açılışa BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, BDP'li Şırnak, İdil, Cizre Belediye Başkanları, BDP'nin bazı il ve ilçe başkanları ile Şerafettin Elçi'nin eşi Fatma Elçi, damadı teknik Direktör Mustafa Denizli ile Elçi'nin yakınları ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Başbakan Erdoğan, muhteşem eserin hayırlı uğurlu olmasın dileyerek, sadece havalimanı açılışı yapmadıklarını, başka hizmetlerinde toplu açılışını yaptıklarını söyledi. Erdoğan, "Burası Şırnak, değil Türkiye'nin bir vilayetidir dedik ve hizmet gidecek dedik. Burası vatan toprağıdır dedik, hizmeti getirdik. 10 yıl önce acaba deseydik ki yahu Şırnak'a havalimanı olacak inanır mıydınız? Ama biz ne dedik ne aldatan olacağız nede aldanan olacağız. Söz verdik buyurun Şerafettin Elçi Havalimanı'nı yaptık. Şu anda 3 bin metrelik pistiyle uluslararası uçuşlara hazır bir havalimanıdır. Olay bu. Ayrıca TOKİ tarafından inşa edilen 820 konutta bugün bu törenle hak sahiplerine teslim ediliyor. Yani bugün bir kalemde bir tek açılış töreniyle yaklaşık 600 milyon liralık eseri Şırnak'a teslim ediyoruz, eski rakamla 600 trilyon. Bütün bu eserlerin bu hizmet ve yatırımlarında hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"VATANDAŞINI TEHDİT GÖREN DEVLET ADİL DEĞİL, ZALİMDİR, CEBERUTTUR"

Şırnak'a her alanda gerçekten çok büyük yatırımlar yaptıklarını anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Eğitimde Şırnak'a, Cumhuriyet tarihimiz boyunca yapılanın 1.5 katı fazla dersliği kazandırdık. Sağlıkta 7 tanesi hastane olmak üzere çok büyük yatırım gerçekleştirdik. Şehri Nuh diriliyor. Şırnak ve ilçelerinin çehresini değiştirmek için çok önemli projeleri başlattık. Şırnak'a kazandırdığımız üniversiteyle de Şırnak'ı gerçek bir şehir hüviyetine kavuşturduk. Niye bunu yapıyoruz? Benim Şırnaklı kardeşimin evladı fevkalede bir durum olmadıktan sonra tahsilini Şırnak dışında yapmasın, Şırnak'ta yapsın. Şırnak'ı bölgenin yıldız bir kenti haline getiriyoruz.

Bu havalimanı burayı çekici hale getirecek. İstanbul'dan 20 saatten gelen bir insan şimdi 1.5 saatte buraya gelecek. Buraya rahat rahat gelebilecek. Ankara'dan buraya bir saatte çıkıp bulma imkanı olacak. Bizim bu hizmelerimiz yatırımlarımız inşallah hız kesmeden devam edecek. Bugün, Şerafettin Elçi Havalimanı'yla Şırnak'a ulaşım kolaylaştırıyoruz. Şırnak tarihi eserleriyle, evliya türbeleriyle tabii güzellikleriyle, sanayisi. inşaatıyla inşallah çok daha farklı bir şehir konumuna yükselecek. Bizler Şırnak'a her ne yapıyorsak bunu vazifemiz olduğu için yapıyoruz. Şırnak'a her ne yapılıyorsa bu Şırnak'lıların en tabii hakkı olduğu için yapılıyor. Bir devlet şehrine sahip çıkıyorsa vatandaşına sahip çıkıyorsa vatandaşının ayağına hizmet götürüyorsa o devlet büyük devlettir, adildir. Batı'ya yap, Doğu'ya yapma böyle bir mantık gafildir, cahildir, bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Vatandaşını öteleyen, vatandaşını dışlayan, hor gören, vatandaşına tepeden bakan hele hele vatandaşına karşı kendisini koruma altına alan vatandaşını tehdit olarak gören devlet adil değil zalimdir ceberrut devlettir. Bizim çok temel ilkemiz vardır. Şeyh Adibali gibi insanı yaşatki devlet yaşasın. 10,5 yıl boyunca 81 vilayetimizde bu bölgenin illerine cumhuriyet tarihimizin en büyük yatırımlarını yaptık." 

" "BİRİLERİ HİZMET VERİLMESİN DİYE TEHDİTTE BULUNUYOR"

Başbakan Erdoğan, iller, vatandaşlar arasında hiç bir ayrım yapmadıklarını, etnik, milliyetçilik, bölgesel milliyetçilik, yapmadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Halkımızın tümünü kucaklıyoruz. Hiç bir engele tehdite boyun eğmedik. Biz bu bölgeye hizmet getirirken bizi eleştiren oldu biz onlara kulak asmadık. Burada ihmalleri telafi ederken bizi engellemek isteyenler oldu. Burada yatırım yaparken müteahitlerimizi, işçilerimizi tehdit ettiler, şantiyelerimizi bastılar, işçileri kaçırdılar, okul yakttılar biz yine geri adım atmadık. Esendere'de müteahhitin iş makinalarını yeni yaktılar. Birileri hizmet verilmesin diye tehditte bulunuyorlar. Yüzde 10 bize komisyon vereceksin diyelenler var. Aynı şeyli Hakkari Havalimanı inşaatında da yapıyorlar. Buna insani yaklaşım denilebilir mi? Bunu yapanlar bu ülkede barışı konuşabilir mi?"

"KARDEŞLİĞİMİZİ KISKANANLARA ÖZELLİKLE TAVIRLI OLMANIZI İSTİYORUM"

Başbakan Erdoğan, "Mesela biz Türkü'yle, Lazı'yla, Çerkezi'yle Gürcüsü'yle, Abazası'yla, Zazası'yla, Arabı'yla, Romanı'yla bu ülkede bir olmaya beraber olmaya mecburuz" diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz kardeşiz. Kardeşliğimizi kıskananlara karşı özellikle tavırlı olmanızı istiyorum. Biz yaradılanı Yunus'un diliyle yaradandan ötürü sevmeye memuruz, mecburuz. Bizde ötekileştirme olmamalı, ayrım olmamalı. İstanbul, İzmir'deki kardeşim hangi haklara sahipse Şırnak'taki, Hakkari'deki, Bingöl'deki, Siirt'teki kardeşimde o haklara imkanlara sahip olacak dedik ve bütün gücümüzle çalıştık.

Şırnaklı Cizreli Mele Ahmed-e Ciziri'nin çok güzel anlamlı bir sözü var. Biz tek hüviyetiz. Biz aynı kaynaktan türemiş aynı isimleriz diyor. Evet hepimiz Adem ve Havva'nın çocuklarıyız. Hepimiz işte şurada Cizre'de yattığına inanılan Hz. Nuh A.S'nin torunlarıyız. Kuran-ı Kerim'de de ifade edildiği gibi Cudi Dağı'na konmuş gemideki nesillerin devamıyız. Biz hep birlikte Mele Ahmed'in, Ciziri'nin, Yunus Emre'nin dizeleriyle tek millet olduk. Biri Kürtçe söyledi, diğeri Türkçe söyledi. Ama bu gönül insanları hep aynı kaynaktan beslendi, aynı gerçeği dile getirdiler. Bin yıldır bu bereketli topraklar üzerinde biriz, beraberiz, biz birlikte Türkiyeliyiz. Bu topraklarda kimi zaman acı hadiseler yaşandı. Hiç arzu etmediğimiz kıyımlar yaşandı, ölümler, işkenceler, insanlık dışı muamemeler yaşandı. Bu ülkenin Başbakanı olarak 10.5 yıldır bütün samiyetimle söylüyorum. biz yaşanan acı hadibelere değil arkık, yaşanan güzel hadislere bakacağız. Biz geçmişin acılarına değil, ortak bir isikbale bakacağız. Hep beraber soracağız, geçmişte yapılanların elbette izini süreceğiz. İhmallerini telafi edeceğiz ama şimdi geleceğe, istikbale bakma zamınıdır. Şimdi ortak geleceğimizi, ortak kültür ve medeniyetimiz üzerinde yeniden inşaa etme zamanıdır. Şimdi atık acılara son verme husumetleri ortadan kaldırma sıkılı yumrukları çözüp kucaklaşma helalleşme zamanıdır."

BEYAZ GÜVERCİNLER UÇURULDU

Başbakan Başbakan Erdoğan, daha sonra 11 bakan, BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Şerafettin Elçi'nin eşi Fatma Elçi ile birlikte Şerafettin Elçi Havalimanı'nın açılışını yaptı. Açılışta, beyaz güvercinleri uçurulurken, Başbakan Erdoğan, platformdan inerken zorlanan Fatma Elçi'nin koluna girerek, merdivenlerden inerken kendisine eşlik etti.

26 Temmuz 2013
Etiket; şerafettin, elçi, havalimanı, başbakan, erdoğan, mustafa, denizli, fatma elçi, şırnak, cizre, güvercin Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İçmimarlık öğrencileri Japonya'da
Sosyal taciz cezasız kalmaz
Kapalı gişe Münakaşa
Altınordu'dan altın vuruş
Kızlar tarih yazdı
Bu kulübün kıymetini bilin!
Yeşil sahadan sanal dünyaya
Göztepe değil kahırtepe
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir