28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Sertel; Medya barış dili kullanmalı



Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Atilla Sertel, “Savaş çığırtkanlarına karşı ısrarla barışı savunmalıyız. Yurtta sulh cihanda sulh diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden ayrılmamalıyız” dedi.

TGF Genel Başkanı ve İGC Başkanı Atilla Sertel, 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Barış gününde savaşı konuşmanın üzüntü verici olduğunu belirten Sertel, açıklamasında şunları söyledi:

“Son 10 yılda çeşitli bahanelerle üretilen savaşlarda kadın, erkek, çocuk milyonlarca insan öldü. Suriye’de 2.5 yıldır devam eden iç savaşta 100 binin üzerinde kişi hayatını kaybetti. Bu da yetmemiş olacak ki bugünlerde Suriye’ye karşı bir savaş hazırlığına girişildi. Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı birçok mirasla birlikte ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ilkesinin de çiğnendiği, yok edildiği ülkemiz, bu savaşın en büyük destekçisi oldu! Şimdi savaş çığırtkanlığı yapanlar Irak’ı unutmasın! Kim bizi nereye sürüklemeye çalışırsa çalışsın, her kim bizi kanlı emellerine alet etmeye çalışırsa çalışsın; Türkiye savaşa karşı barışı savunmalıdır. Meclisin atacağı adımların hepsi bu yönde olmalıdır.”

BARIŞ GAZETECİLİĞİ

Medyanın bu süreçte kullandığı dile özellikle dikkat etmesi gerektiğini ve “barış” dilini kullanması gerektiğini dile getiren TGF Genel Başkanı ve İGC Başkanı Atilla Sertel, şöyle devam etti:

“Suriye’ye yapılacak olası bir müdahalenin tartışıldığı şu günlerde ne yazık ki bir kısım medya ve bazı gazetecilerin savaşı haklı gerekçelere dayandırmak, birilerine yaranmak adına olası bir savaşa adeta çanak tuttuğuna şahit oluyoruz. En kötü barış, en iyi savaştan daha iyidir. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek gibi çok önemli bir misyonu olan medya, savaş çağırtkanlarına çanak tutmak yerine barış dilini kullanmalı, savaşçı, militer, popülist bir dil kullanmaktan özenle kaçınmalıdır. Barış gazeteciliği, barışı temel amaç olarak alan ve bu amacı gözden uzak tutmaksızın gerçekleri dile getiren gazeteciliktir. Barış gazeteciliği barıştan, taraflar söz konusuysa gerçeklerden yana olmak, konunun derinlemesine incelenmesine ve gerçeklerin insanlara duyurulmasına hizmet etmektir. İçeride ve dışarıda son derece hassas bir süreçten geçtiğimiz bu dönemde, medyamız da barış dilini kullanmaya her zamankinden fazla özen göstermelidir ve iktidarından muhalefetine toplumunun tüm kesimleri Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesi etrafında birleşmelidir. Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na bağlı Cemiyetler ve 20 bini aşkın üyemiz adına bizler; savaşa karşı barışı, emperyalizme karşı bağımsızlığı, bölünmeye karşı birlik ve beraberliği ve inadına kardeşliği, dostluğu, dayanışmayı savunmaya devam edeceğiz. Bu duygularla tüm insanlığın 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyorum.”

31 Ağustos 2013
Etiket; atilla, sertel, savaş, barış, tgf, igc Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
YEREL MEDYA GÜÇLENİRSE KENT GÜÇLENİR
Bakana Altınordu forması
Orhunbilge Altınordu CEO'SU
Sağlık görevlisine saldırı
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir