28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Şevket Özçelik'e son görev



Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde Perşembe günü hayata veda eden Şevket Özçelik, Alsancak Hocazade Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolcuğuna uğurlandı. Cenaze namazından önce meslek yaşamının 50 yıla yakın bölümünü geçirdiği Yeni Asır Gazetesi önünde tören düzenlendi. Törene Özçelik'in ailesi Yeni Asır gazetesindeki mesai arkadaşları, İzmirli gazeteciler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Mehmet Ali Susam, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, TGS İzmir Şubesi Başkanı Halil Hüner, TSYD İzmir Şubesi Başkanı Bahri Okumuş,  medya ve spor camiasından isimler katıldı.

 Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, törende yaptığı konuşmada, “Türk basını ve Yeni Asır gazetesi Şevket Özçelik'e çok şey borçlu. Biz onun açtığı yolda yürümeye devam edeceğiz, bize öğrettikleriyle mesleğimizi devam ettirmeye çalışacağız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, Özçelik'in işini iyi yapan, işine başka amaç karıştırmayan, sadece gazetecilik için çalışan ender gazetecilerden biri olduğunu kaydederek, yokluğunu arayacaklarını belirtti.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel de, Şevket Özçelik'in gazeteciler için bir öğretmen olduğunu belirterek "Şevket ağabeyin Yeni Asır'da ve İzmir'de pek çok gazeteciye emeği geçmiştir. Yeni kuşakların onun gibi gazetecilerin izinde yürümesini istiyorum" dedi.

TSYD İzmir Şubesi Başkanı Bahri Okumuş da Özçelik'in derneğin eski başkanlarından olduğunu hatırlatarak, "Şevket Özçelik İzmir basınında bir marka olmasının yanında profesyonellik anlayışı ve çevresine mütevazı yaklaşımıyla bilinirdi. Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu. 

Şevket Özçelik'in naaşı, Alsancak Hocazade Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Çakabey Mezarlığı'nda toprağa verilmek üzere Çeşme'ye götürüldü.

ŞEVKET ÖZÇELİK KİMDİR?

1940 yılında Samsun'da doğdu. İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi. Gazeteciliğe 1958 yılında Demokrat İzmir'de ekonomi muhabiri olarak başladı. 1966 yılında Yeni Asır'da Ege Masası şefi olarak görev aldı. 1968-1982 yılları arasında spor bölümü müdürlüğünü yaptı. 1972-73'te İzmir Gazetecilik Yüksek Okulu'nda öğretim görevlisi olarak görev yaptı. 1982 yılında Yeni Asır Yazı İşleri Müdürü oldu. 1987'de Genel Yayın Yönetmenliği'ne getirildi.

1988 yılında Yazı İşleri Müdürü olarak Hürriyet İstanbul'a geçti. 1989 yılında Ege Yatırım Grubu İcra Konseyi Basın Danışmanlığı'nı üstlendi. Yeni Asır'da spor yazdı. 1991 yılında emekliliğini aldı. Metaş'ın Uzanlar’a geçmesiyle 1995 yılında tam zamanlı çalışmak üzere Yeni Asır'a döndü. Meslek içi eğitim çalışmaları düzenledi. 1998 yılında İzmir Gazeteciler Cemiyeti kendisine 50. yıl anısına genç gazetecilerin basın mesleğine kazandırılması çabaları nedeniyle teşekkür plaketi verdi. 2010 yılında ise İzmir Gazeteciler Cemiyeti Hasan Tahsin Basın Hizmet Ödülü’ne layık görüldü. Son olarak Yeni Asır'da ekonomik eklerin hazırlanması ve spor yazarlığı görevlerini sürdürüyordu. Yarışmalarda ödüller kazandı. Evli ve bir çocuk babasıydı.

21 Ekim 2013
Etiket; Şevket Özçelik, Yeni Asır Özçelik, Alsancak Hocazade, Şebnem Bursalı, Bahri Okumuş, Atillla Sertel, Aziz Kocaoğlu, Hakan Tartan, Şevket Özçelik cenaze Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
47. Folkart TSYD Kupası Menemen'in
TSYD ile Rota protokol imzaladı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir