18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Şifa Üniversitesine bahar geldi



Şifa Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 2. Bahar Şenlikleri oldukça renkli geçti.

İki gün süren Bahar Şenliği süresince kampüsün her alanı farklı bir etkinliğe sahne oldu. Öğrenciler yarışma, turnuva, konser ve gösterilerin yanı sıra geleneksel el sanatları ile ilgili atölye çalışmalarına da büyük ilgi gösterdi. Kimi tezgahın başına geçip çanak-çömlek yapmaya çalıştı, kimisi de cam ustasının hünerli ellerinde, camın nasıl şekilden şekile girdiğini izledi. Keçe işleme, kaligrafi ve ebru sanatları ile ilgili atölye çalışmaları da öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Bahar Şenlikleri süresince düzenlenen masa tenisi, satranç ve plasystation turnuvaları, yemek yapma yarışması, münazara gibi alışık olduğumuz çekişmeli yarışmaların yanı sıra boyoz yeme yarışması gibi ilginç etkinlikler de gerçekleştirildi.

BAŞARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

Öte yandan yıl boyunca hem derslerinde hem de sosyal etkinliklerde başarı gösteren öğrenciler de unutulmadı. Şenliklerin son günü düzenlenen ödül töreni ile bahar şenliği kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Törende ders ortalaması; 3,50’nin üzerinde olan öğrencilere Onur, 3,75’in üzerinde olanlara Yüksek Onur Belgesi verilirken, yıl boyunca sosyal etkinliklere aktif katılım gösteren öğrencilere de teşekkür belgesi verildi.

SELAM EKİBİ, FİLMİN ÇEKİM MACERASINI ANLATTI

2013 yılının en iddialı filmleri arasında gösterilen Selam filmimin başrol oyuncuları Yunus Emre Yıldırımer ile Hasan Nihat Sütçü de şenlikler kapsamında Şifa Üniversitesi’ne konuk oldular. Öğrencilerin sorularını cevaplandıran konuk oyuncular çekimleri Asya, Afrika ve Avrupa’da gerçekleştirilen “Selam” filminin, 3 kıtada ve 4 farklı ülkede çekilen ilk Türk filmi olduğunu söylediler. Dünyada kimsenin gitmek istemeyeceği, savaşların, açlığın ve fakirliğin yaşandığı ülkelere gözlerini kırpmadan giden fedakâr öğretmenleri anlatan Selam filminin çekimleri sırasında yaşadıkları ilginç anıları da öğrencilerle paylaşan oyuncular, söyleşinin sonrasında ise kendilerini canlı langırt sahasında buldular. Canlı langırt sahasında öğrencilerle top oynayan oyuncular, adeta öğrencilik yıllarına geri döndüler.

FİNALİ GRUP 84 YAPTI

İki gün boyunca rekabet, heyecan ve neşenin eksik olmadığı Şifa Üniversitesi Bahar Şenlikleri, Grup 84’ün muhteşem sahne performansı ile son buldu. Ölürüm Hasretine şarkısı ile ilk çıkışını internetten yapan ancak aradan geçen zamanda yaptığı yer yeni şarkı ile gençlerin bir kez daha beğenisini kazanan Grup 84, 2.5 saat süren unutulmaz bir konserle şenliklere son noktayı koydu.

09 Mayıs 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir