29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Şifa Üniversitesine üç şampiyonluk



LYS sonuçları Şifa Üniversitesine üç önemli başarı getirdi. İlk olarak Y-MF-1 ve Y-MF-2 puan türünde Türkiye birincisi olan Burak Şahinoğlu, Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yerleşti. Üniversitenin ikinci önemli başarısı tüm kontenjanı yüzde 100 doldurması oldu. Üçüncü olarak da Şifa Üniversitesi; 5 branşın 4’ünde Türkiye birinciliği, bir bölümde de Türkiye 2’inciliği elde etti.

Üniversite sınavına giren yüzbinlerce öğrencilerin büyük bir merakla beklediği Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları açıklandı. ÖSYM tarafından açıklanan LYS sonuçları Şifa Üniversitesi’nin zirvedeki yerini bir kez daha tescilledi.

Şifa Üniversitesi; Tıp Fakültesi, Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümlerinde Türkiye birincisi, Diş Hekimliği Fakültesi’nde ise Türkiye ikincisi oldu. Üniversitenin 555 kişilik kontenjanı da yüzde 100 doldu. Bu yıl Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümleri ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için toplam 555 kontenjan belirleyen Şifa Üniversitesi, tüm fakülte ve bölümlerde kontenjanının çok üzerinde talep gördü ve kontenjanını yüzde yüz doldurdu.

Şifa Üniversitesi’nin kurulduğu yıldan beri zirvede yer alan bir üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Yusuf Erdoğan,

“Bu yıl da planlamalarımız doğrultusunda YÖK’ten 3 fakültemiz ile meslek yüksekokulumuz için 555 kontenjan talep ettik. YÖK bu talebimizi onayladı ve bu kontenjanlar tercih formlarında aynı şekilde yer aldı. ÖSYM açıkladığı LYS sonuçlarına baktığımızda Şifa Üniversitesi gururlandıran birçok konu görüyoruz. Y-MF-1 ve Y-MF-2 puan türünde Türkiye birincisi olan Burak Şahinoğlu ile birlikte Türkiye sıralamasında ilk yüzde yer alan birçok öğrenci Şifa Üniversitesi’ni tercih etti. İkincisi; Şifa Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi, Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümlerinde Türkiye birincisi, Diş Hekimliği Fakültesi’nde de Türkiye ikincisi olduğunu görülüyor. Üçüncü bir mutluluğumuz ise üniversitemizin, 555 kişilik kontenjanının çok üzerinde bir talep görmesi oldu. Belirlediğimiz 555 kontenjanın 555’nin de dolmuş ve üniversitemizi bu alanda da zirvedeki yerini almıştır” şeklinde konuştu.

ZİRVEYİ KAPTIRMADI

Şifa Üniversitesi’nin kurulduğu yıldan beri hep ilklere imza attığını belirten Rektör Prof. Dr. Erdoğan, “Üniversitemiz; kurulduğu ilk yıl hemşirelik bölümünde Türkiye birincisi; tıp fakültesi, fizyoterapi, beslenme ve diyetetik bölümlerinde Türkiye ikincisi, diş hekimliği fakültesinde ise Türkiye 4’üncüsü olmuştu. Geçen yıl bu rekorumuzu yükselterek 4 branşta Türkiye birincisi olduk. Diş Hekimliği Fakültemizi de üçüncülüğe taşıdık. Bu yıl diğer fakülte ve bölümlerimiz zirvedeki yerini korurken, Diş Hekimliği Fakültemiz de ikinci sıraya yükseldi” dedi.

NEDEN ŞİFA’YI TERCİH EDİYORLAR?

Şifa Sağlık Grubu’nun 30 yıllık deneyimi üzerine kurulan Şifa Üniversitesi, biri Erzurum’da 10 tanesi de İzmir’de olmak üzere toplam 11 hastane ve poliklinik ile her yıl milyonlarca kişiye sağlık hizmeti veriyor. Şifa Üniversitesi Hastaneleri’nde yılda 20 binin üzerinde ameliyat gerçekleştiriliyor. Bütün bu birikimini sağlık eğitiminin hizmetine sunan Şifa Üniversitesi, sağlık alanında üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin de öncelikli tercihi oluyor.

26 Temmuz 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir