25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Şike davasında gündem değiştirecek şok iddia



Yargıtay'da temyizde bulunan ve tetkik hakimin incelediği Şike Davası'nda Fenerbahçe Kulübü ve Aziz Yıldırım ile yöneticileri savunan avukatlar, Yargıtay'a ek dilekçe verdiler.

 İçişleri Bakanı Muammer Güler'in 17 Aralık operasyonuna ilişkin tape'lerde bariz eklemeler yapıldığının anlaşıldığına dikkat çeken avukatlar, şike operasyonunu da aynı ekibin yürüttüğünü, Aziz Yıldırım'ın tape'lerinde de eklemeler olduğunu baştan beri söylediklerini ifade etti. 

Tetkik Hakim'in incelemesi bittikten sonra; raporu doğrultusunda kısa süre içinde karar almak zorunda olan Yargıtay 5. Ceza Dairesi yeni bir başvuru ile karşı karşıya kaldı.

Temyiz davasını Fenerbahçe adına takip eden Avukatlar yaptıkları ek başvuru ile hem zaman kazanmış oldular hem de dosyanın seyrini etkilemiş oldular. Davaya bakan hukuk bürosu temsilcileri dosyanın yeniden görülmek üzere mahkemeye gönderilmesini talep ettiler.

3 Temmuz sürecinin en başından beri usulü eksiklikler olduğunu ve savunmalarını buna dayanarak yaptıklarını belirten avukatlar; "En başından beri belirtiyoruz. Taraflı bir soruşturma var. Usulü eksiklikler var. Biz en başından bu yana savunmalarımızı bu şekilde yaptık. Telefon kayıtlarında, tapelerde konuşmaların tamamının Aziz Yıldırım'a ait olmadığını araya sesler girdiğini, eklemeler olduğunu söyledik" şeklinde konuştular.

Şike dosyası ile ilgili kararın hızlandırılmaya çalışıldığını da belirten avukatlar; "Yargıtay Başkanı çıkıp karar yıl sonunda verilecek diyor. Başkanın özel olarak bir dosya ile ilgilenmesi doğru değildir. Bu soruşturmaya özel bir ilgi göstermesi doğru değil. Adil bir yargılama değil" diyerek tepki gösterdiler.

Yargıtay'a ek bir dilekçe ile başvuran Avukatlar yargılama boyunca müvekkilleri Aziz Yıldırım ve diğerlerinin telefon tapelerine eklemeler yapıldığını söylediklerini ancak mahkemenin bu iddiayı dikkate almadığını anlatırken, şimdi Başbakan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in aynı konuları dillendirdiğini belirttiler.

BAŞBAKAN ŞİMDİ ÇIKTI AYNI ŞEYLERİ KENDİSİ İLERİ SÜRÜYOR

"Başbakan şimdi çıktı bunları söylüyor. Aynı şeyleri kendisi ileri sürüyor" diyen avukatlar, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in "Bizim konuşma tapelerimizde çok can alıcı yerlerde maalesef parayla ilgili konularda eklemeler olduğunu gördüm. Bunlar son derece güzelce düzenlenmiş ve eklemeler yapılmış, ilk bakışta dahi açıkça anlaşılabilecek düzenlemelerdir" açıklamasını hatırlattılar.

Avukatlar Güler'in ifade ettiği eklemelerin kendi davalarında aynı ekip tarafından gerçekleştirildiğini iddia ettiler. Bu eklemeler nedeniyle müvekkillerinin aleyhinde sahte delil üretildiğini söyleyen Yıldırım'ın avukatları müvekkillerinin konuşmalarının incelenmesini ve davanın sarih delillerle yeniden görülmesini istediler.

23 Aralık 2013
Etiket; şike davası yargıtay, şike aziz yıldırım, şike avukat dilekçe Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Aziz Yıldırım'ın avukatından önemli şike açıklaması
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir