16 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Şike kavgası kızıştı



Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Demirören'in de Türkiye'de şike yapıldığını kabul ettiğini söyledi. TFF'den yapılan açıklamada bu ifade yalanlandı.

TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile bir araya geldiği görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Hacıosmanoğlu, şunları söyledi:

"Demirören'le 'Türk futbolu kirlilikten nasıl kurtulur?', 'Trabzonspor'un 2011 - 2012'de çalınan şampiyonluk ve yaşanan süreci' gibi konuları konuştuk. Biz Türk futbolunda adaletin tecelli edilmesini istiyoruz. Bu kirli düzenin aktörleriyle savaştığımız için bizi başkan seçtiler. Trabzonspor'un elinden alınan hakların geri alınması konusunu da namus meselesi yaptık. Bu mücadele bizi Trabzonspor koltuğuna oturttu. Onun için bu mücadelenin gereğini yapamadığımızda bu koltukta oturmamızın bir manasının kalmadığını kamuoyuyla paylaştık. Başkan olmadan önce mücadele yöntemimiz farklıydı. Başkan olduktan sonra 'başkanlık' sorumluluğunu taşıyarak hareket etmeye çalışıyoruz. Türk futbolunu tek başımıza temizleyemeyiz. Türk futbolu bütün aktörleriyle namuslu paydaşlarıyla beraber temizlemek zorundayız. Bunların başında TFF ve kurulları var. Bunların almış oldukları haksız ve adaletsiz kararlar var. UEFA da bütün kurullarıyla Türkiye'de şike olduğunu tescillemiştir, gereğinin yapılmasını Türkiye Futbol Federasyonu'ndan beklemektedir. Seçildiğimden bir hafta sonra UEFA'dan bu yaptırım geleceğini söyledim, 'gereğini yapın' dedim. Başkan Demirören'e bunu hatırlattım. Bir sonraki yaptırım FIFA'dan gelecek. Türk futbolu bütünüyle ceza alabilir."

Başkan Hacıosmanoğlu, TFF Başkanı Demirören'in 'Tahkim Kurulu kararlarını biz değil, yine Tahkim Kurulu değiştirir. O da yeni delillerle olur' dediğini belirterek, "Bu adaletsiz kararı ahlaksız şekilde veren insanlar, onların bağlı olduğu babaları konumundaki UEFA, belli delilleri somut şekilde ortaya koyup ceza veriyorsa, ahlak ve adalet peşinde olan insanlar, 'onlar farklı, biz farklı yorumlar yapıyoruz' diyemez. O zaman birilerine uşaklık yapıyorsunuz manası çıkar. Biz de uşaklık yapan insanların Türk futbolunu yönetmesine izin vermeyiz" dedi. Hacıosmanoğlu ayrıca, "TFF Başkanı Yıldırım Demirören de Türkiye'de şike yapıldığını kabul ediyor. Fenerbahçe'yi buraya getirtip 'ben şike yaptım' dedirtecek değiliz. Şike yapıldığı bir gerçektir" ifadesini kullandı. 

BAŞKACA BİRŞEY KONUŞULMADI

 İbrahim Hacıosmanoğlu'nun, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile gerçekleştirdiği görüşme sonrası yaptığı, 'TFF başkanı da şikeyi kabul ediyor' açıklaması üzerine Futbol Federasyonu da yazılı bir açıklamada bulundu.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada 'Trabzonspor Kulübümüzün Değerli Başkanı Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu'nun federasyonumuzu ziyaretinin ardından yaptığı açıklamaya ilişkin olarak, bazı medya organlarında, 'TFF Başkanı Demirören de Türkiye'de şike yapıldığını kabul ediyor' ifadelerin yer aldığının görülmesi üzerine bir açıklama yapılması ve konunun aydınlatılması ihtiyacı doğmuştur. Sayın İbrahim Hacıosmanoğlu ziyaretinde, başkanımız Sayın Yıldırım Demirören'e kulübünün sıkıntılarını anlatmış ve görüşlerini dile getirmiştir. Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören de, kararları, Türkiye Futbol Federasyonu'nun bağımsız kurullarının aldığını, bu işin çözümü noktasında tek müracaat yerinin de Tahkim Kurulu olduğunu ifade etmiştir. Söz konusu görüşmede, bu konuya ilişkin başkaca bir konuşma gerçekleşmemiştir.'denildi.

27 Eylül 2013
Etiket; İbrahim Hacıosmanoğlu, Yıldırım Demirören, Trabzonspor, Aziz Yıldırım, Şike Davası, CAS gerekçeli kararı Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Trabzon gözünü İzmir'e dikti
Helal olsun Göz Göz
Erkan Zengin Konuştu Herkes Şaşırdı
Aziz Yıldırım Şike Davası!
Erkan Zengin Geliyoor!
Trabzonspor En Kötü Dönemi
G.Saray ile Trabzonspor Takasta
Manisa'da birlik beraberlik
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir