28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Şike Savcısı Düz Savcı Oldu!



Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi'nin 2014 yılı yaz kararnamesi çalışmaları ile 2 bin 224 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. Yeni görevlendirmeleri arasında, yürüttükleri soruşturmalar ve davalarla dikkat çeken savcı ve hakimlerin isimleri de yer aldı.

17 ARALIK SAVCISI KAHRAMANMARAŞ'A

17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu başlatan savcılardan olan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Yüzgeç, Kahramanmaraş Cumhuriyet Savcısı olarak atandı. Yüzgeç 17 Aralık operasyonunun ardından dosyadaki görevinden alınmıştı.

BERKİN ELVAN SORUŞTURMASI SAVCISI ANTALYA'YA

Gezi eylemlerinde başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten savcı Faruk Bildirici de, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı görevinden alınarak Antalya Hakimliği'ne atandı.

MİT TIRLARINI DURDURAN, ASKERE SORUTURMA AÇAN BAŞSAVCIVEKİLİ İSTANBUL'A

MİT'e ait TIR'ları Adana'da durdurulması kararına imza atan Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı da tayin edildi. Takçı, Adana Başsavcılığı'ndan alınarak Zonguldak'a atandı. Adana'da MİT'e ait TIR'ları durduran askerlere ve yasadışı dinleme yaptığı iddia edilen polislere yönelik soruşturmaları yürüten ve haklarında iddianame düzenleyen Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Doğan'ın da görev yeri değişti. Doğan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'ne görevlendirildi.

KARAÇÖL KÜTAHYA HAKİMLİĞİ'NE ATANDI

Kaldırılan TMK. 10 maddesi ile görevli olan Hakim Süleyman Karaçöl, 25 Aralık yolsuzluk operasyonun da gözaltı ve mal varlıklarına el koyma kararını veren hakimdi. Soruşturmanın ardından terör yetkisi kaldırılan Karaçöl, son kararname ile Kütahya Hakimliği'ne atandı. Yaklaşık iki ay önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine atanan İdris Kurt, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görevlendirildi.

ŞİKE SAVCISI DÜZ SAVCI OLDU

Şike soruşturmasını yürüten Mehmet Berk'te Küçükçekmece Başsavcı Vekilliği görevinden alındı. Berk, Bakırköy Başsavcılığı'nda düz savcı olarak görevlendirildi. Balyoz soruşturmasını yürüten daha sonra Bakırköy'e Başsavcı Vekili olarak atanan Hüseyin Ayar'ın da görev yeri değişti. Ayar, Başsavcı Vekilliği'nden alınarak Küçükçekmece Başsavcılığı'na düz savcı olarak atandı. "Dink davasında örgüt var" diyerek mahkemenin kararına itiraz eden ve Sahte Çürük Raporu soruşturmasını yürüten Hikmet Usta da düz savcı olarak görevlendirildi. Bakırköy Başsavcı Vekilliği görevini yürüten Usta, Büyükçekmece Başsavcılığı'na düz savcı olarak atandı.

OKTAY KUBAN İSTANBUL'A

Atamalarda göze çarpan bir diğer isim de Hakim Oktay Kuban oldu. Balyoz tutukluları Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu birçok sanığın tahliyesine karar veren Kuban, o dönem Özel yetkisi kaldırılarak Eskişehir'e atanmıştı. Daha sonra Bakırköy'e atanan Hakim Kuban, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na hakim olarak görevlendirildi. Cem TURSUN / İSTANBUL DHA

12 Haziran 2014
Etiket; hsyk kararnamesi, şike savcısı, hakim oktay kuban Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir