19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Simav'da kutlu doğum coşkusu



Kütahya’nın Simav ilçesinde bu yıl belediye ve müftülüğün öncülüğünde kutlanan “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri şölene dönüştü.

Hafta dolayısıyla ilçede çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler kapsamında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Abdullah kahraman’ın konuşmacı olarak katıldığı “Hz. Peygamber ve İnsan Onuru” konulu konferansı izleyebilmek için Eynal Kaplıcalarındaki Bin 200 kişilik Çok Amaçlı Salon’a 5 bin kişi gelince izdiham yaşandı.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan konferansın açış konuşmasını yapan Simav İlçe Müftüsü Yakup Yüksel, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Kasım Karahan’a teşekkür etti. Yüksel Kutlu Doğum haftası etkinlikleri için Belediyenin kendilerine bu yıl sponsor olduğunu ve hiçbir tekliflerini geri çevirmediğini söyledi.

Simav halkından gördükleri yoğun ilginin kendilerine son derece memnun ettiğini ifade eden Müftü Yüksel, “Simav bu gün Allah’ın en sevdiği kulu, ümmeti, elçisi Hz. Peygamberin doğum gününü anmak için bir bütün olmuştur. Birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergilemiştir. Allah herkesten razı olsun” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Kahraman, “Ben uzaklardan gelmiş olmayı bir şey zannediyordum. Meğer, Peygamber aşkı esas burada soğuk havaya rağmen birliğin beraberliğin, aşkın, muhabbetin ve olgunla onurlanmanın bu salonda en büyük tezahürünü gördükçe hem bir taraftan kendi adıma utandım, öbür taraftan da Peygamber ve İslam davası adına onurlanmış bulundum” dedi.

İnsan hayatında hesabını veremeyecek anların bulunduğuna dikkat çeken Kahraman, “İnsan böyle hallerde kara kara düşünür. Bu anın hesabını nasıl vereceğim diye. Fakat şu anda içinde bulunduğumuz şu durumda buraya teşrif eden Peygamber Sofrasından tatmak için onun aşkına bu soğukta iki kelam dinlemek için onun aşkına ayakta durmak için buraya gelen değerli kardeşlerim, gelişiniz mübarek olsun. Sabrınız mübarek olsun. Gözünüz aydın olsun. Bu anınızın hesabını çok rahat vereceksiniz” dedi. Konferansın ardından Kutlu Doğum haftası etkinlikleri kapsamında okullar ve din görevlileri arasında düzenlenen “Peygamber ve İnsan Onuru” konulu resim ve şiir ve kompozisyon dalında dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Kasım Karahan ve Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas tarafından takdim edildi. Program kapsamında Simav Musiki Derneğinin öncülüğünde sahneye çıkan din görevlilerinden oluşan Tasavvuf Korusunun seslendirdiği birbirinden güzel eserler izleyicilerden tam not aldı, alkış topladı.

23 Nisan 2013
Etiket; kütahya, müftü, kutlu, doğum, kutlama Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Korku normal doğuma engel
Karşıyaka'da tarihi gece
Pelin Karahan Doğum Yaptı
Hastane Tuvaletinde Doğum!
Kestane hasadı başladı
"Ayva bolluğu sert kışın habercisi"
"Suda doğum müthiş bir deneyim"
6 otomobile çarpıp kaçtı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir