19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Siyasilerden 30 Ağustos Mesajı



'30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıldönümü bugün kutlanıyor.

Siyasilerin ve Genelkurmay Başkanı'nın mesajları şöyle:


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan: 30 Ağustos Zaferi, aziz milletimizin gücünün ortaya koyulması bakımından da büyük anlam ifade etmektedir. Milletimizin aynı kararlılığı sergilemeye devam etmesi sayesinde bizler, artık her türlü vesayet zincirini kırmış olan, yarınlarından kaygı duymayan bir ülkede yaşamanın gururu içerisindeyiz. Yeni Türkiye vizyonumuzdaki hedefleri gerçekleştirmek, toplumsal refahı daha da artırmak, ordumuzun imkan ve kabiliyetlerini daha da yükseltmek suretiyle, ülkemizi dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri haline getireceğiz. 30 Ağustos Zaferi vesilesiyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek: Tarih boyunca şerefiyle yaşayan milletimiz, varlığını muhafaza etmek için bütün mazlum milletlere örnek olacak büyük bir mücadeleye imza atmış ve kendisine biçilen esaret rolünü reddederek, dünya milletler ailesi arasındaki saygın yerini korumuştur. 30 Ağustos Zaferi tarihimizin şerefli sayfalarındaki yerini almıştır. Bu zaferle, bayrağımız özgürce dalgalanacağı gönderdeki yerine yeniden çekilmiş ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun ilk adımları atılmıştır.

Başbakan Ahmet Davutoğlu: 30 Ağustos 1922, İstiklal mücadelesi boyunca, milli egemenlik yolunda kazanılan en şanlı zafer. Türkiye dönemin mazlum milletlerine umut ışığı oldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, Anadolu’nun uzun süredir sabırla ve derin bir tevekkül ile sürdürdüğü bu kutlu mücadeleyi, takdire şayan bir zaferle taçlandırarak, ezelden ebede kadar iftihar vesilesi olmuşlardır.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Tarihimize altın harflerle yazılan 30 Ağustos Zaferi, her şeyden önce, bağımsızlığa, kardeşliğe, laik Cumhuriyet’e, demokrasiye ve kadın erkek eşitliğine giden yolları açmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Zafer Bayramı’nı kutlarken, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehitleri ve gazileriyle Kurtuluş Savaşı’nda canını, kanını vermiş Mustafa Kemal’in tüm silah arkadaşlarını minnetle, şükranla anıyor, Kuvayi Milliye destanında olduğu gibi, ‘Yok edin insanın insana kulluğunu’ diye hem bir davette bulunuyor, hem de bu davetimin gereği için herkesi kol kola, omuz omuza mücadele etmeye çağırıyorum. Çağırıyorum ki, bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçe yaşayalım.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel: Ebedî Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Türkiye Cumhuriyeti yalnız iki şeye güvenir. Biri millet kararı, diğeri en elîm ve zor şartlar içinde dünyanın takdirine hakkıyla layık olmak niteliği kazanan ordumuzun kahramanlığı’ sözünde ifade ettiği güvenine layık olmak, yüce milletimize en güzel şekilde hizmet için var gücümüzle çalışmaya devam etmekteyiz. Türk vatanını parçalayarak topraklarını işgal etmeyi hedeflemişlerdi. Ancak; Türk Ulusu’nun destanlaşan bağımsızlık tutkusunu, bayrak sevgisini hesaba katmamışlardı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’daki 30 Ağustos törenlerine katılmayacak. Bahçeli, bugün Dumplupınar’daki anma törenlerinde ise hazır bulunacak. (T24)

30 Ağustos 2014
Etiket; 30 ağustos, zafer bayramı, siyasi, mesaj, haberegeli, haberegeli.com Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Gerçek bir destan
Seda Kaya tek aday
Selçuk Efes Spor dönüyor
Kılıçdaroğlu: YPG terör örgütü değil
'Erdoğan ile Esad kebap yerken, biz işkence altındaydık'
HDP binasına saldıranlardan 'Ödül bekliyorduk' savunması
81 kişinin yargılandığı 'Gezi Davası'nda ilk duruşma
Güzelbahçe'de belediye çevre derneğini yıktı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir