19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Sizin içkiyi yok etme göreviniz bulunmuyor



Elif Demirci/DHA

Eski  AK Parti İzmir  İl Başkanı Ömür Kabak,  internet sitesindeki köşesinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Taksim Gezi Parkı olaylarına yaklaşımını eleştirdi.

Kabak, "Sayın Başbakanım siz bu milletin babası veya ahlak öğretmeni değilsiniz. Başbakan olarak tüm yasal hak ve yetkileri sonuna kadar kullanmanız hakkınız ve göreviniz, ama halka kendi dini ve ahlaki değerlerinizi dikte etmeyiniz" dedi. Son yapılan referandum öncesi "İzmir’deki 'Evet' oyları 'Hayır' oylarından fazla çıkarsa istifa edeceğim" diyen, referandumda İzmir’deki 'Evet' oylarının fazla çıkmasının ardından görevini bırakan AK Parti eski İl Başkanı Ömür Kabak, bir internet sitesindeki köşesinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Taksim Gezi Parkı olaylarına yönelik görüş ve tavırlarını eleştirdi. Hükümetin çalışmalarını ve Erdoğan’ı öven cümlelere de yer veren Kabak, "Gezi hareketi, siyasi tarihimizdeki ilk ve orijinal bir oluşum gibi geliyor bana" dedi.

  Kabak, köşesinde şu görüşlere yer verdi:

"Bu bir devrim değil, ihtilal değil, hükümet darbesi hiç değil. Sayın Başbakanım, somut olan bu özelliklerin dışında ve aslında işin temelinde gözle görülmeyen bir husus daha var. Siz çok iyi bir siyasetçisiniz, büyük eserler verdiniz. Olağanüstü hizmetiniz var. Daha da fazlasını yapacağınızdan eminim. Bu hizmetlerinizle ve hakkınızla, milletin gözbebekleri olan Menderes ve Özal'ın önüne geçtiniz.

  Kürt meselesini Anayasal düzende ve fiili yaşamamızda çözme yolundaki uğraşınız inşallah başarılı olduğunda, gerçek demokrasi ve hukukla bezenmiş Türkiye Cumhuriyeti'nin, Atatürk'le beraber ikinci kurucusu olarak anılacaksınız. Ama siz bu milletin babası veya ahlak öğretmeni değilsiniz. Başbakan olarak tüm yasal hak ve yetkileri sonuna kadar kullanmanız hakkınız ve göreviniz ama halka kendi dini ve ahlaki değerlerinizi dikte etmeyiniz. İçki örneğiyle söylersem, içkinin dinimizce haram olduğunu, sarhoşluğun toplum ahlakında hoş karşılanmadığını, alkolün sağlığımızı tehdit ettiğini herkes biliyor. Buna rağmen insanlar içebiliyor. Sizin içkiyi yok etme göreviniz bulunmuyor. Yüce Allah isteseydi kim içebilirdi ki?"

'KENDİNİZE DE BİZE DE KIYMAYIN'

Ömür Kabak, Başbakan’a ithafen yazdığı yazıyı “Kendinize de bize de kıymayın” diyerek şöyle bitirdi: "Size olan derin sevgim ve saygım bunları yazmamı gerektiriyor. Ben dahil milyonlarca insanın inancının, idealinin ve hayallerinin ete kemiğe bürünmüş halisiniz. İl Başkanı iken, şahsıma karşı bir kısım partililerden kaynaklanan haksızlıkları size yazmamı/söylememi isteyen bakanlar ve genel merkez yetkilileri olmuştu. Ancak ben parti içi şahsi kariyerimle ilgili olduğu için size bunları anlatmadım ve haksızlık yapan o kişileri size şikayet etmedim. Ancak, bu olay partimiz ve ülkemiz için önemli olduğundan, bana göre geleceğimizle ilgili yönümüze belirleyeceğinden, benim görebildiğim hatalar nedeniyle, sizi yine size şikayet ediyorum. Kendinize de bize de kıymayın."

14 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir