24 Nisan 2024, Çarşamba Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Şok iddia: Bina yanarken alkışladılar



FERRUH SERÇE - HALİDE DEMİR İZMİR (İHA) -

AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Gezi Parkı eylemleri sırasında bir grup tarafından saldırıya uğrayan ve yakılan AK Parti Karşıyaka ve Çiğli ilçe binalarının durumunu yerinde inceledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan ile AK Parti Karşıyaka İlçe Binası’na gelen ve ilçe başkanı Kerem Ali Sürekli ile yönetim kurulu üyelerince karşılanan Günay, binanın yanan bölümlerini inceledikten sonra açıklamalarda bulundu. Ertuğrul Günay, “Karşıyaka'nın en merkezi yerinde, bir siyasi partinin merkezine fiili saldırı, fiili saldırının vakıa boyutuna varması, gerçekten insanlık adına kabul edilmez bir durum. Karşıyakalılar açısından üzücü. Bu, herkes için siyasetin olmaması gereken boyutlarını gösteren, çarpıcı ve utanç verici bir örnektir. Hangi kör inat, inanç adına yapıyorsunuz? Yakın gelecekte emniyetimiz bunların faillerini ortaya çıkaracak. Bazı projeler gözden geçirilebilir ama insanın canına, yuvasına, mekanına böyle bir saldırı yapılabilir mi? Bunun hangi haklı gerekçesi olabilir? Bir cahiliye dönemi kalıntısı insanların eseri olabilir ancak. Çiğli'de başka bir yaşadığımız olay var. Erdal Bey ve il yöneticilerimizle birlikte sayın valimizi ziyaret ettik. Olaylarla ilgili ciddi bir inceleme başlatıldığını öğrendim. Polisin ihmali, kusuru var mıdır; ya da olayların büyümesine neden olan yanlış davranışlar var mı diye araştırılacak” ifadelerini kullandı.

"ON KİŞİ YAPTI AMA BİN KİŞİ DE SEYRETTİ"

“Gerçekten demokrasiler açısından kabul edilmez, insanlık açısından kabul edilmez görüntüyle karşı karşıyayız” diyen Günay, saldırı sırasında alkış tutanlar olduğunu öğrendiğini belirterek, tepkisini şöyle dile getirdi:

“Hükümeti protesto etmek herkesin hakkıdır demokrasilerde. Bir meydanda toplanırsınız, şiddet ve hakaret içerikli sözler kullanmaksızın bizi protesto edebilirsiniz. Ama bir başka insanın canına, malına, işyerine fiili saldırıda bulunmak, insanlık dışı bir durumdur. On kişi yaptı ama bin kişi de seyretti. Bir biçimde müdahale etmeyerek, alkışlayarak, izleyerek iştirak etti. Demokratik hak talebiyle şiddet eylemini birbirinden ayırt etmeye çalışıyoruz. Başkan gelip özür dilemiş ama bir dolu insan teşvik edici söz ve davranışlarda bulunuyormuş. Bu, İzmir'e, Türkiye'ye yakışmıyor. Çok büyük bir üzüntü duyuyorum. İnsanı, çocuğu, çiçeği korumak konusunda ince şeyler yapmışız. Empati yapmaya çalışan birçok insan var aramızda. Ama o haklı olabilecek itirazın arkasına sığınarak, sokak aralarında insanların canına, malına kastetmek demokratik bir ülkede kimsenin kabul edemeyeceği vahşi bir davranıştır. İçerideki manzarayı herkesin görmesi, elini vicdanına koyarak söylemesi gerekir.”

Günay, kimsenin yaşam tarzına karışmadıklarını ve saygılı olduklarını da vurgulayarak, açıklamalarını şöyle sonlandırdı:

“Biz İzmir'de seçim kampanyası yaptık. Bizim mitingimizde tarihte görülmemiş topluluk gelmişti. Ama dağılırken bizimle kanaati bir olmayan kimseyi incitecek bir söz söylemekten sakındık. Biz daha önce bazı siyasi partilerin beğenmedikleri olaylar karşısında şiddet içerecek yaklaşımlara yeşil ışık yakar gibi görünmelerini eleştirdik. Biz bu olaylarda sertlikle davranma sözünü ağzımızdan, yüreğimizden geçirmedik.”

"BİNAMIZ KARŞIYAKA'NIN MADIMAK'I OLDU"

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli ise, “Üzücü bir durum. Üzücü olduğu kadar düşündürücü bir durum. Eylemleri yapan masum halk ile burayı yakanları birbirinden ayırt ediyoruz. Bu provokatörleri kınıyoruz. Pazar akşamı, emniyet rakamlarına göre 5 bin kişi burada, bunların içinden 10 kişi de bu yakma eyleminin içerisinde. 2 kişi de yakalanıp tutuklandı. Ancak yandıktan sonra, yanarken alkışlayanları anlamakta zorlanıyoruz. Ertesi gün burası yanmış, kül olmuş, bir gazetecimizin tabiriyle 'Karşıyaka'nın Madımak'ı' tabiri var. Anayasa ve Demokrasi Meydanı var Karşıyaka'da. Yangından sonra her akşam buraya gelen masum halkımızı anlamakta zorlanıyorum” şeklinde konuştu.

“Teşkilat olarak çok büyük bir travma ile karşılaştık. Sabır, sükunet ile göğüsledik. Teşkilatımızın tüm mensuplarına teşekkür ediyorum. Hala da sabrediyorlar, sabredecekler. Bu bir imtihandır, bundan başarıyla çıktık. Sükunetimizi sürdürmeye çalışacağız” diyen Sürekli, “Gençlerimize, mahalle teşkilatlarımıza rica ettim, gece 9'dan sonra ilçe binamıza gelmeleri yasak. Bundan sonra kimse bizim sabrımızı test etmesin, üzücü durumlarla karşı karşıya gelmeyelim” dedi.

 

-VALİYİ ZİYARET-

 AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Diyarbakır’dan İzmir’e atanan Vali Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti. Kendisini önceden tanıdığını ve değişik projelerde birlikte çalıştıklarını belirten Günay, “Sayın valimiz göreve başladıktan sonra İzmir’e ilk ziyaretimiz. İzmir’e gelir gelmez hayırlı olsun ziyareti yapmak istedik. O da nezaket buyurup kabul etti. Biz eski mesai arkadaşız. Çorum Valiliği’nden bu yana çalışkan, gayretli, iyi niyetli bir idareci olarak tanıyorum. İnşallah İzmir Valiliği süresince de devam edecektir. İzmir'de birlikte yapacağımız çok şey var. EXPO hedefi var İzmir’in önünde. Sayın Toprak en yoğun mesaisini umuyorum ki bu alana verecektir” dedi.

Vali Mustafa Toprak da, kendisini ziyaret eden Ertuğrul Günay’a teşekkür ederek, “Daha önce değişik projelerde çalıştık. O projeleri talimatlarınız çerçevesinde hayata geçirdik. Başta kültür ve turizm alanı da olmak üzere burada tüm alanlarda gayretlerimizi ortaya koyacağız” diye konuştu.

08 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir