29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Soma'daki işçiler tepkili: 3-5 gün boy gösterip gittiler



Soma'da geçtiğimiz gün yaşanan maden kazasında 3 çocuk babası 36 yaşındaki Metin Keskin kömür çıkardığı galeride kopan kömür kütlesi ile direk arasına sıkışarak hayatını kaybetti.

Maden işçileri olayla ilgili olarak Evrensel'e konuştu.

İşçiler, kazanın, kömür çıkarılan alanın önceden kontrol edilmemesi ve yeterli tahkimat yapılmamasından kaynaklandığını söylüyor. Vardiya işe başlamadan önce sorumlu çavuş tarafından ayağın, tahkimatlarının kontrol edilmesi gerektiğini ancak fazla kömür çıkarma baskısı ile bu kontrollerin yapılmadığını ifade ediyorlar.

İmbat İşçisi ve T. Maden-İş 2 No’lu Şube Müteşebbis Heyet Üyesi İsa Adaş, “Arkadaşımız aynadan (İşçinin kömür çıkardığı yüzey) kopan kömür bloku ile çakmalı direk arasına sıkışarak ölmüş, edindiğimiz bilgi bu. Bize bir açıklama yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu. Emniyet mühendisleri, vardiya mühendisleri ve vardiya teknikerlerinin olduğunu hatırlatan Adaş, “Hadi kömür gelsin demeyi bırakıp biraz aynalarla ilgilenmeleri gerekir. Sadece kömür üretilsin, iş gelsin, tonaj yükselsin demeyi bırakıp her ayakta tek tek emniyetle ilgilenilmesini istiyoruz. Tahkimatların yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Yine İmbat İşçisi ve 2 No’lu Şube Müteşebbis Heyet Başkanı Engin Kurşuncu da, “300 kişi ölmeden önce de böyleydi şimdi de böyle. Değişen bir şey yok” diyerek tepki gösterdi. Kazadan bugüne madencilere ilişkin ne bir kanun çıktığını ne de bir düzenleme yapıldığını dile getiren Kurşuncu, şöyle devam etti: “3-5 gün burada boy gösterisi yaptı hepsi. Ondan sonra Ankara’ya gittiler, hepsi istediği gibi yönlendiriyor burayı. Bu işçi sermayenin yine kölesi yine kölesi.”

YOLDA ÖLMEK MADENCİNİN FITRATINDA MI?

Evrensel'de yer alan habere göre; Metin Keskin'in yaşamını yerin altında mı yoksa hastaneye giderken mi kaybettiği konusunda çelişkiler bulunuyor.

Çok sayıda işçi Keskin'in olay yerinde hayatını kaybettiğini söylerken, haber ajanslara Keskin'in yolda öldüğü şeklinde yansıdı. İşçiler, bu durumun daha önce de başlarına geldiğini, yanı başlarında ölen arkadaşları için 'hastaneye giderken öldü' denildiğini anlatıyor. 'Yerin altında öldü' diyenlerin işten atıldığı bile oluyor.

Yine Evrensel'de yer alan bilgiye göre; bu konunun önemi İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nda geçen maddeyle alakalı. İşçinin hayatını yerin altında kaybetmesi halinde patronların tazminat gibi sorumlulukları artıyor.

Madenci baba: Taşeron kaldırılsın

Metin Keskin’in yaşamını yitirdiği gün Soma’daki baba evinin önünde taziye çadırı kuruldu. Keskin’in komşuları, akrabaları, iş arkadaşları, T. Maden-İş merkez yöneticileri ve 2 No’lu şube müteşebbis heyeti ailesine başsağlığı dileklerini iletti. Kendisi de madenden emekli baba Mustafa Keskin, “Bu memleket hepimizin. Taşeronu kaldırsınlar. Milletin başını yiyen bu. Benim evladım gitti. Kömür diye milletin başını yiyorlar” dedi.

04 Eylül 2014
Etiket; soma, maden kazası, metin keskin, kömür, evrensel, işçi, taşeron, haberegeli, haberegeli.com Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'de konsomatris operasyonu
Gaziemir'de yönetici kıyımı
Mezun olmadan ihracatçı oldu
Kağıthane’de Feci Kaza
Ermenek'te Son Durum!
13 Yaşında Hakim Karşısında
Seda Kaya tek aday
Selçuk Efes Spor dönüyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir