19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Son sunum yapıldı



2020 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapmak için aday olan İstanbul'un son sunumu yapıldı. Buenos Aires'te gerçekleştirilen Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) 125. genel kurulunda aday kentlerden ilk olarak İstanbul'un sunumu yapıldı.

Sunuma Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, İstanbul 2020 Üst Yöneticisi (CEO) Ali Kiremitçioğlu, İstanbul 2020 Spor Direktörü Alp Berker, İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ve milli sporcular Gizem Girişmen ile Çağla Büyükakçay katıldı.

İlk olarak söz alan İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, "Tarihin eski dönemlerinden bu yana, İstanbul'da her gün iki kıta üzerinde güneş doğmuştur. Bugün Asya ve Avrupa üzerine güneşin ışığının yansıdığını söyleyebiliriz. Bugün bir hikayeyi paylaşacağız. Binlerce yıl insanları ve kıtaları birleştiren, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletinin hikayesinden bahsedeceğiz. Son 20 yıl içinde beşinci kez aday oluyoruz. Çok ders çıkardık, çok kıymetli dostlar edindik. Hem rakiplerimiz oldu dostlarımız, hem de başka dostlar edindik. Bu yolculuğu diğer şehirlerle paylaşmak bizim için onur oldu. Sayın Jacques Rogge, bu olimpiyat hareketine büyük bir iz bıraktı. Kendisine kalbimin derinliklerinden teşekkür ediyorum. 2020 Olimpiyatları için hem kesinlik, hem de mükemmeliyet sunacağız. Bu, yeni bir Türkiye için adaylık. Tarih bize şunu öğretmiştir ki, olimpiyat hareketi sporun üstüne geçtiği zaman, dünyayı birleştirdiği zaman büyük bir önem kazanır" diye konuştu.

2020 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları'na ev sahipliği yapacak kentin belli olacağı Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) 125. genel kurulunda, İstanbul'un sunumuna katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, olimpiyatları gerçekleştirmek için her türlü imkan ve arzuya sahip olunduğunu belirterek, "Türkiye, olimpiyat ruhu ve hedefinin arkasındadır" dedi.

Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

"16 saatlik rekor bir uçuşla buraya gelirken sizlere hangi dillerle selamlamayı düşündüm. Dünyanın bütün insanlarını selamlayacak ortak dili 'kalp dili'dir. Selam barış demektir. Barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Dostluğun ve kardeşliğin kenti İstanbul'dan çok güçlü bir selam iletmek istiyoruz. Hoşgörü şehri İstanbul'dan samimi bir selam göndermek istiyoruz. Çocukluk yıllarımdan beri lisanslı bir futbolcu olarak spor aşkını hep içimde yaşattım. Çocukluk yıllarımdan başlayıp, 16 yıl boyunca sporu tüm benliğimde yaşadım. İstanbul ve spora sonsuz bir aşkla bağlandım. Eşim ve çocuklarım beni affetsin, spora ve İstanbul'a bir aşkla bağlandım. İstanbul aşkı beni belediye başkanlığına kadar taşıdı. 1996'da belediye başkanı olarak bu komitenin karşısında sunum yapmıştım. Şimdi Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak karşınızdayım. Olimpiyatlar için tüm arzumuzu sizlere göstermek için karşınızdayım. Olimpiyatları gerçekleştirmek için her türlü imkan ve arzuya sahibiz. Türkiye, olimpiyat ruhu ve hedefinin arkasındadır. Gelin beraber köprüler kuralım, gelin hep birlikte tarih yazalım."

07 Eylül 2013
Etiket; Buenos Aires, Uluslararası, Olimpiyat, Komitesi, IOC, sunum, hasan, arat, başbakan, erdoğan Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
HASAN TAHSİN GAZETECİLİK YARIŞMASI SONUÇLANDI
Rastgele gözlük almayın
Fay hatlarına hendek açılacak
Bayraklılı kızların büyük başarısı
Kapalı gişe Münakaşa
Doğaltaş şöleni
Salamı boşver köfte ye..
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir