28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Şota: Ne'ce konuşayım




Kasımpaşa Teknik Direktörü Şota Arveladze, Beşiktaş'ı 2-1 yendikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında olaylardan dolayı üzgün olduğunu ifade ederek, "Olaylar yaşanmasaydı daha iyi olacaktı. İki tempolu takım, iyi oynadı. İlk golü erken yememize rağmen, oyundan kopmadık. İkinci devre kontrolü tamamen elimize aldık ve 2 güzel gol attık. Öndeyken pozisyonlar üretmeye başladığımız anda olaylar yaşadık. Üzgünüz. Sonra rakibimiz 9 kişi kaldı. Gerginlik oldu. Biz hafta içi çok fazla çalışamadık tam takım halinde. Futbolcularım çok iyi konsantre oldu ve acayip güzel bir maç çıkardılar" diye konuştu.


Maçın 30 dakikasında, Kasımpaşalı Ryan Donk'un ikinci bir topu oyundaki topa atmasıyla ilgili gelen bir soru üzerine Arveladze, "Bence yaptığı doğru değil. Top elindeydi ve hakem bunu gördü. Bundan sonra oyun en az 5-6 saniye devam etti. Donk, bence topu dışarı atabilirdi. Ama gol pozisyonu da değildi. Herkes 'golü kesti falan' dedi, ama gol pozisyonu yoktu. Sonra hakem gereğini yaptı. Daha ne karar verecekti ki. Top suratına mı attı? Doğru değil, keşke topu direk dışarı atsaydı. Kesinlikle yanlış, doğru bir hareket değildir" dedi.

Gürcü teknik adam, bir basın mensubunun "Beşiktaş Kulübü, kural hatası gerekçesiyle maçın tekrarı için federasyona başvuracak. Ne söylersiniz?"
sorusuna, "Tekrar mı oynayalım? Ben istemem tekrar oynamak. Ben kazandım, ben istemiyorum" cevabını verdi.

Arveladze, mücadelenin 79. dakikasında bir taraftarın sahaya girerek Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Manuel Fernandes'e saldırmasına tepki gösterdi.

Yaşananları anlatacak bir dil bulamadığını anlatan Arveladze, "Hangi dilde söyleyeyim. Gürcüce, Rusça, İngilizce... Yaşananlar 8 dilde de ifade edilemez. Böyle bir şey olmaz. Futbol güzel bir oyundur. Birisi birisini öldürmeye kalkışıyorsa ne diyeyim? Hangi dilde söyleyeyim? Çok kötü bir şey" diye konuştu.

Takımın şampiyonluk şansının sorulması üzerine ise Gürcü teknik adam, bir kaç defa "Nazar değmesin" ifadesini kullandı.

Arveladze, Fernandes'e saldıran taraftarın üzerinde Beşiktaş forması olduğunu da belirtti.

Kasımpaşa'nın kaptanı Yalçın Ayhan da, Beşiktaş'ın zirve yarışındaki rakiplerinden olduğunu vurgulayarak, "Bugün, 6 puanlık bir maçı kazandık. Eksiklerimiz de vardı ama oynayan arkadaşları tebrik ediyorum. Takım ruhunu sahada gösterdik ve maçı çevirdik" dedi.

Maçın 79. dakikasında bir taraftarın sahaya girerek Beşiktaşlı futbolcu Fernandes'e saldırmasını tasvip etmediklerini dile getiren Yalçın, olayı ilk kendisinin gördüğünü belirterek, "Taraftarın, Fernandes'e direk vurmaya geldiğini gördüm ve hemen üzerine atladım. Yatırarak üzerine bloke oldum. Tasvip etmiyorum. Zaten, niyetinin bozuk olduğunu görünce hemen üzerine atladım. Tamamen olayı uzlaştırıcı tavrımız vardı" diye konuştu.

Fernandes ile taraftarların olaydan birkaç dakika önce gerildiğini vurgulayan tecrübeli oyuncu, "Taraftarın tezahüratlarına Fernandes'in el kol hareketleriyle tavrı vardı. Ortam olaydan 1-2 dakika önce gerginleşti. Ben Fernandes'e vuranın hangi taraftar olduğunu görmedim" ifadelerini kullandı.

Kasımpaşa'nın savunma oyuncusu Orhan Şam, her iki takımın da iyi bir oyun ortaya koymasına rağmen, kötü olayların yaşandığını dile getirdi.

Orhan, şöyle konuştu:

"Gerçekten ilk 5 dakika hariç, göze yakışır bir futbol oynadık. Güzel bir galibiyet oldu. Aslında Kasımpaşa'nın galibiyetini konuşmak lazım. Kasımpaşa'nın çok ciddi bir çıkışı var. Nazar değmesin inşallah. Güzel gidişatımız var ve ilk yarıdaki kalan iki maçımızı da kazanmak istiyoruz."


Kasımpaşalı futbolcu Donk, maçın 29. dakikasında elindeki meşin yuvarlağı gol pozisyonundaki Almeida'nın ayağındaki topa atmasıyla ilgili yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, "Yanlış bir karar olduğunu düşünüyorum. Topu dışarı çıkartmak istedim. Sonra ne yapacağımı bilmediği için bunu düşündüm ve attım. Ancak yanlış bir karardı" dedi.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ



Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ise, Fernandes'in kulübe belli bir aidiyeti olduğunu ve bunu sürekli koruduğunu söyledi.

Tecrübeli oyuncunun antrenmanlarda her gün iyi çalıştığını belirten Hırvat teknik adam, "Bucaspor maçını oynadığımızda Fernandes, kadroda değildi. Tedavisini devam ettirebilmek ve Sivasspor maçında sahada olmak için İzmir'e gelip tedavisini oldu ve aynı gün İstanbul'a döndü. Bu Fernandes'in aidiyetinin belgesidir. Kendisini bu maçta dışarı alma gibi bir niyetim yoktu" diye konuştu.

Slaven Bilic, maçın 29. dakikasında takımı hücumda olduğu sırada Kasımpaşalı futbolcu Donk'un elindeki topla atağı kesmesi sonrası hakemin verdiği kararı eleştirdi.

"Sadece futbolla ilgili konuşacağım. Benim de görmediğim, yaşamadığım şeyler bunlar" diyen Bilic, Donk'un pozisyonuyla ilgili şunları söyledi:

"Ben teknik direktörüm, işim futbol. Futbol tarafına odaklanıyorum. Tek gördüğüm, gol pozisyonu yakalamıştık. Oyuncumuz kaleye doğru hareketlendiğinde, rakibin elinde top vardı. Topu fırlattı. Kuralları benden daha iyi bilen merciler var. Gerekli açıklamayı yapacaklardır. Bazı durumlar vardır herhangi bir maçta rastlarsınız. Sivasspor maçında Almeida'ya yapılan harekette penaltı var mı yok mu? Dünyanın her yerinde görür ve yorum yaparsınız. Bence penaltıydı. Bugün yaşadığımız şeyi daha önce görmedim. Oyuncumuz gole gidiyor. Bariz gol şansı var. Rakip elindeki topu kullanarak o gol şansını engelliyor. Eğer gole giden bir oyuncuyu faulle durdurursanız, cezası penaltı ve karttır. Gole giden oyuncuyu, topu atarak durdurmanın cezası nedir bir fikrim yok."

Kasımpaşa karşısındaki performanslarını değerlendiren siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, "Son zamanlarda birkaç defa başımıza gelen, bu akşam yine geldi. Oyuna iyi başladık. Oyunu 2-0'a götürecek ve maçı bitirecek pozisyonları bulduk. Golü atamadık. 2-1 geriye düştükten sonra, gerekli reaksiyonu gösteremedik" dedi.

Takımın ikinci yarıda oyundan düşmesiyle ilgili soruyu yanıtlayan Bilic, "Bunun nedenini ben de bilmiyorum. Bilseydim bir defa olurdu. İyi antrenman yapıyoruz ve iyi hazırlanıyoruz. İkinci yarılarda düşüş gösteriyoruz. Bu üç, dört defa oldu. Bunu mutlaka durdurmamız gerekiyor. Kasımpaşa karşısında oyundan düşmemizin nedenini, sadece bir oyuncuda aramamak lazım" ifadelerini kullandı.

Gökhan Töre'yi sakatlığı nedeniyle kullanamadıkları için farklı anlayışta oynadıklarını anlatan siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, "Gökhan Töre'yi kullanamadığımız maçta yaratıcı oyuncularla aksiyonu sağ tarafta başlatıp, daha sonra oyunun yönünü sol tarafa çevirmeyi düşünüyorduk. Golü de böyle bulduk. Takdir edersiniz ki sağ taraf Oğuzhan'ın oynadığı yer değil. Serdar'ı da kaçırmaya çalıştık bu pozisyonlarda. Serdar'ın iyi oynadığı bölümler var, kötü oynadığı bölümler oldu. Top kayıpları kesinlikle Serdar'a bağlanmamalı" şeklinde konuştu.

Beşiktaşlı futbolcu Mustafa Pektemek de, golü erken bulmalarına rağmen, ikinci yarıda aynı şekilde kalelerinde gol gördüklerini söyledi.

Tecrübeli oyuncu, ikinci yarıda anlamsız şekilde geriye yaslandıklarını belirterek, "Belki hakemin çaldığı düdükler de etkili oldu. Enteresan olaylar oldu. Üzgünüz" dedi.
Siyah-beyazlı takımın genç oyuncusu Necip Uysal ise ilk yarı iyi oynadıklarını ancak ikinci yarıda geriye çekildiklerini ve baskı yediklerini dile getirdi.

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Kavalcı ise, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, sahalarda ender görülen bir olay yaşadıklarını ifade ederek, "Kasımpaşalı futbolcunun elinde, top en az 15 saniye kaldı. Görüntülerde hakem onun yanında. Almeida gole giderken topu atıyor, direkt kırmızı kart olması gerekirken, hakem sarı kart gösteriyor ve hava atışıyla başlıyor. Pozisyonu, ne şekilde değerlendirdi, bilmiyoruz. İtirazımızı yapacağız. 119. maddeye göre itirazda bulunacağız" diye konuştu.

Maçın ilk yarısının 1-0 lehlerine bittiğini anlatan Kavalcı, "İkinci yarıda sanki 2004'teki olayı yaşadık. Taç atışları 10 metre ileriden kullanılıyor. Fauller hep Kasımpaşa lehine verildi. Böyle hakemleri, bizim maçımıza vermesinler. Olacak şey değil. Bir takımla bu kadar oynanmaz" dedi.

Kavalcı, sahaya giren taraftarla ilgili bir soruya, "Biz misafir takımız, ev sahibi Kasımpaşa ve saha onların sorumluluğunda. Atatürk Olimpiyat Stadı bizim sorumluluğumuzdaydı, sahaya seyircimiz girdi ve 4 maç seyircisiz oynama cezası verdiler. Taraftar nereden geldi bilmiyorum. Biz misafiriz, sorumluluk Kasımpaşa Kulübü'nündür" diye yanıt verdi.

Fernandes'in taraftarlara karşı hareket yaptığının belirtilmesi üzerine Kavalcı, "O hareketi görmedim. Öyle bir hareket olmuşsa hoş değildir. Fernandes bizim futbolcumuz, taraftar bizim taraftarımız, yönetim olarak toplanırız ne gerekiyorsa yaparız" ifadelerini kullandı.

15 Aralık 2013
Etiket; kasımpaşa beşiktaş maçı, şota ne dedi, şota açıklama, ahmet kavalcı beşiktaş Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Kasımpaşa-Beşiktaş maçı tekrar edilecek
Motta'ya 3, Kasımpaşa'ya 2 maç
Donk alemin dilinde türkü oldu
Fernandes'e saldırı eskileri akla getirdi
Fernandes'e ikinci şok
O pozisyon Marcus ile Tümer'i gerdi, Büyüka isyan etti
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir