29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Spil Dağı cazibe merkezi olacak



Manisa Spil Dağı’nın bin 230 metre yüksekliğinde imara açılan 90 hektarlık alandaki alt yapı çalışmalarında son aşamaya gelindi. Çalışmaları yerinde inceleyen Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, 2014 Ocak ayından sonra Spil Dağı’nın turizm alanında yatırımcıları beklediğini ifade etti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilip geçen yıl Ağustos ayında yapımına başlanan Manisa Spil Dağı Atalanı Mevkii alt yapı çalışmalarında son aşamaya gelindi. Vali Abdurrahman Savaş, Doğa Koruma ve Milli Parklar 4’üncü Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ile çalışmaları yerinde inceledi. Vali Savaş çalışma yapılan alana sedir fidanı dikti.

ÇALIŞMALARIN YÜZDE 80’İ TAMAMLANDI

Yaklaşık bir yıldır devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Savaş, “Yapılan çalışmalar neticesinde 10 kilometrelik yol ağı tamamen doğal taşlarla döşendi. Otopark oluşturuldu. Elektrik, telefon ve internet ağı kabloları yer altına döşendi. Yağmur suyu ve kanalizasyon altyapısı oluşturuldu. Yollara aydınlatma direkleri döşendi. Ayrıca var olan içme suyunu daha da kuvvetlendirmek amacıyla sondaj çalışması yapıldı. Alt yapı çalışmalarının yüzde 80’i tamamlanmış durumda. Önceden yatırım yapmak istemeyen girişimciler, Ocak ayından sonra bu bölgeye yatırım için can atacak” diye konuştu. Vali Savaş çalışmaların maliyetinin yaklaşık 15 milyon TL olduğunu dile getirdi.

CAZİBE MERKEZİ OLACAK

Çalışmaların bitiminden sonra bölgenin canlanması amacıyla ikinci etap çalışmaların başlayacağına değinen Vali Savaş, “İkinci etap olarak günü birlik tesisler ve iki otelin yapımı konusunda girişimler başlayacak. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan projeye göre bölgeye 75 yataklı bir sağlık oteli ve 150 yataklı başka bir otel yapılması planlanıyor. Oteller yap-işlet-devret modeli ile yapılacak. Bunun ihalesini ya genel müdürlüğümüz ya da 2014 yerel seçimlerden sonra valilik bünyesinde oluşturulacak Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı yapacak. Otellerimizle spor alanlarının da bu bölgede yapılması hedefleniyor. İhalelerin 2014 yılı içinde yapılması planlanıyor. Oteller, sosyal ve spor alanlarının tamamlanması ile Spil Dağı Ege Bölgesi’nin cazibe merkezi haline gelecek” dedi.

Atalanı Mevkii’nde bulunan 25 Bungalov ev sayısının 42’ye yükseltileceğini dile getiren Savaş, bunların da ihalesinin 2014 yılında yapılmasının beklendiğini belirtti. Öte yandan Vali Savaş, mevcut evlerin Ocak ayından itibaren vatandaşların hizmetine sunacaklarını belirtti.

10 Ekim 2013
Etiket; Manisa Spil Dağı, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir