29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Sualtı Ragbisi'nde heyecan başlıyor



Türkiye Sualtı Ragbi Şampiyonası Manisa Olimpik Yüzme Havuzu’nda 29-31 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Şampiyonaya iddialı hazırlanan İzmir temsilcisi Bostanlıspor’da hedef ilk dört içinde yer alabilmek.

Bostanlıspor Gençlik Spor Kulübü Başkanı Avni Erboy, yeni sezonun ilk resmi şampiyonasına katılacaklarını ifade ederek, “Sualtı ragbi takımımız daha önce Trabzon’da yapılan Türkiye Şampiyonası’nda tecrübe kazandı. Bu kez bazı oyuncularımızın yurt dışında olması nedeniyle eksik kadromuzla ancak iddialı olarak şampiyonaya katılıyoruz. İlk dört içinde yer bulmak istiyoruz. Bu konuda teknik heyet ve sporcularımızın sözü var” dedi.

Bostanlıspor Sualtı Ragbisi antrenörü Çağatay İnallı, ilk kez resmi bir müsabakada yer alacak pek çok genç oyuncularının olmasına karşın Bostanlıspor’u en iyi şekilde temsil ederek ilk dört içine girmeye çalışacaklarını belirtti.

“ Amacımız ilk 4’e girebilmek” diyen İnallı, İzmir’de havuz problemi olması nedeniyle yeterli çalışmayı yapamamaktan şikayet ederken, “havuzu olan takımlar her zaman avantajlı olarak karşımıza çıkıyor. Ama biz inancımızla bu eksikliğimizi gidermek ve dereceye girmek istiyoruz” diye konuştu. Şampiyonada ilk gün akşam 17.00’de teknik toplantı yapılacak, son 2 gün de karşılaşmalar oynanacak.

SUALTI RAGBİSİYLE İLGİLİ TEKNİK BİLGİ

Sualtı Ragbisi, içlerinde Türkiye de olmak üzere, başta Finlandiya, Norveç, İsveç, Almanya, Rusya, U.S.A., Kolombiya, Güney Afrika gibi 30’a yakın ülkede, yüzlerce spor kulübünün yaptığı ve onbinlerce sporcunun oynadığı Dünya Sualtı Sporları Federasyonu’na (CMAS) bağlı bir sualtı performans sporudur. 3,5m - 5m derinliğe sahip havuzlarda oynanan Sualtı Ragbisinde oyunun amacı, içinde tuzlusu konsantresi bulunan topun, oyun alanının karşılıklı dip kenar köşelerinde bulunan kaleler içine sokarak sayı elde etmektir. Sualtı Ragbisi bir kontak sporu olup basit kurallarla çerçevelenmiş göğüs göğse muharebe ye dayalı bir üstün performans sporudur.

Kontak sporları arasında dünyanın en zor branşı olarak gösterilen sualtı ragbisinin en büyük özelliği dünyanın tek üç boyutlu sporu olmasıdır. Gücün, Çevikliğin, Dayanıklılığın ve Zekânın mükemmel bir bütünlük gösterdiği sualtı ragbisinde sporcuların kazandığı özellikler dikkate değerdir. Sualtı ragbisi bir kontak sporu olmasına rağmen sporcu sakatlanmaları bir futbol branşından daha azdır. Su, fiziksel özelliğinden dolayı darbelerin etkisini yumuşatmaktadır. Ayrıca maç esnasında oyunu yakından takip eden iki adet dip hakemi bulunmaktadır ve bunlar kural dışı hareketlere ellerindeki sualtı kornası ile anında müdahale edebilmektedirler. Sualtı ragbisinde kullanılan malzemeler ise; Maske, Palet, Şnorkel, Başlık, Sualtı Ragbi Topu ve Sualtı Ragbi Kalesi.

24 Ağustos 2013
Etiket; sualtı, ragbi, bostanlı, izmir, avni, erboy, çağatay, inallı Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir