19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Suriyeli bakanın haddine değil



Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Suriye Enformasyon Bakanının Başbakan Erdoğan’nı istifaya davet etmesine yönelik açıklamasına, “Suriye Enformasyon Bakanı, Sayın Başbakanımızın ne yapacağına karar verme hak ve yetkisine sahip değildir. Böyle bir şey söylemek ona düşmez onun haddine de değildir" dedi. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde, belediye binasının bulunduğu Atatürk Caddesi’nde bomba yüklü iki aracın infilak etmesi sonucu yaşanan saldırıya karşı muhalefet partileri cephesinden yükselen tansiyonu değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, ölenlere Allah’tan rahmet ve yakınlarına sabır dileklerini iletti. Yaralılar için de acil şifalar temennisinde bulundu.

Yaşanan olay karşısında özellikle CHP ve MHP’nin kamuoyuna karşı ifade ettikleri açıklamaların hoş bir bakış açısı olmadığını vurgulayan Bozdağ, “Reyhanlı’da meydana gelen patlamalarda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yakınlarına milletimize başsağlığı diliyorum. Bütün devletimizin imkan ve kabiliyetleri seferber dilmiş durumda. Ve Başta Sayın Başbakanımız, bakanlarımız olmak üzere tüm yetkililer bu meselenin ne kısa süre aydınlatılması için gerekli çabaları sürdürüyorlar. Biz muhalefet partilerinin böylesi bir zaman içinde siyaset üstün bir bakış açısı sergilemelerini daha doğru görürüz. Çünkü onlarca insanımız şehit olduğu pek çok insanımızın yaralandığı bir hadisenin üzerinden siyaset üretmek etik değil, ahlaki değil Türkiye’nin hayrına ve yararına değil. Maalesef bu da Türkiye’nin bir gerçeğidir. Türkiye’de siyasi partilerimiz acı olsun veya başka tür olsun her olayı hükümete saldırı için bir vesile kabul ediyor. Gerçekten muhalefetin bu tavrından dolayı son derece üzgünüm. Keşke böyle bir tavır yerine daha sorumlu bir tavır sergilemiş olsalardı” dedi.

SURİYELİ BAKANA ‘HADDİNE DEĞİL’ ÇIKIŞI

Bir basın mensubunun Suriye Enformasyon Bakanının saldırıyı üstlenmediklerini Başbakan Erdoğan’nı istifaya davet etmesine yönelik açıklamasını sorması üzerine Bozdağ, “Suriye Enformasyon Bakanı’nın Sayın Başbakanımızın ne yapacağına karar verme hak ve yetkisine sahip değildir. Böyle bir şey söylemek ona düşmez onun haddine de değildir. Ama Türkiye’de olan hadisenin arkasında kimler var kimler kimlerle irtibatlı ne derece? Buna dair gerekli çalışmalardan sonra elbette kamuoyu ile paylaşılacaktır. O zaman hadisenin arkası daha net şekilde herkes tarafından görülmüş olacaktır. Şu anda ilgili bakanlarımızın açıklaması var. Elde edilen bulgulara göre değerlendirmeler var” diye konuştu.

12 Mayıs 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir