19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Tezgahlar Ramazan'a hazırlanıyor



Bereket ve bolluk ayı Ramazan gelmeden bereketi tezgahlara yansıdı. İzmir Torbalı’da esnaf şimdiden Ramazan hazırlıklarına başladı. Zemzem suyundan hurmasına baklavasından pide ekmeğine birçok mekan çeşitli ürünleriyle hazırlıklarını sürdürüyor. Torbalı’da Ramazan hazırlıkları şimdiden başladı.

Tatlıcılar baklavalarını, pazar esnafı iftar sofralarında yer alacak ürünlerini tezgahta sergilemeye başladı. Hurma ve zemzem suları tezgahlarda yerini aldı. Ramazan ayı ile birlikte cami dernekleri iftar sofraları düzenlemek ve teravih namazı için cemaati ağırlamak üzere programlar yapmaya hazırlanıyor. Esnaf, Ramazan ayının bereket getireceğini ve bolluğun olacağını söyledi.

KATKISIZ PİDEMİZLE RAMAZAN’A HAZIRIZ

Site Un Ürünleri Torbalı sorumlusu Erkan Murat Çağlar, şimdiden Ramazan’a hazırlandıklarını duyurdu. Çağlar, odun ateşinde hazırlanan Ramazan pideleriyle mübarek ay Ramazan ayına hazırlandıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ramazan’da pide satışlarımız tavan yapıyor. Bu yüzden deneyimli ekiple çalışmak gerekiyor. Biz deneyimli elemanlarımız ile katkısız hazırladığımız ekmeklerimizi halkımıza sunuyoruz. Ramazan’a özel güllaç, kaymaklı ekmek kadayıfımız yanında bir de Ramazan’a özel hazırladığımız yumurtalı pideler ile hizmet vereceğiz. Yumurtalı pideler Torbalı’da her vatandaşın tatması gereken bir lezzet. Ramazan boyunca iftar menülerimiz de olacak. Ayrıca pide işçiliği çok farklı bir işçiliktir. Pide yaparken kaliteli un kullanmak gibi kaliteli işçilik yapabilmekte gerekir. Bünyemizdeki kara fırın ekmeği ve katkısız ekmek ustalarımız ile şimdiden Ramazan’a hazırlanan mekanımız, Ramazan boyunca halkımıza en kaliteli hizmeti sunmaya devam edecek.”

RAMAZANLA MEKANLAR HAREKETLENECEK

Ramazan ayının her esnaf için bereket ve kazanç getirdiğini dile getiren Ademoğlu Tatlıcılık İşletmecisi Adem Esendeniz, Ramazan ayına girmeden son iki hafta düğünlerin yoğunlaştığını belirterek şunları söyledi: "Ramazan’a girmeden düğün yapanların çokluğu ile işlerimizde yoğunluk oluyor. Baklava ve tatlının her çeşidi ile hizmet verdiğimiz mekanımızda şimdiden mübarek aya hazırlık yapıyoruz. Özellikle baklavalarımız çok satıyor. 20 çeşit baklavamız ile Ramazan boyunca ve bayramda kaliteli ürünlerimizle halkımıza en iyi hizmeti sunacağız. Özellikle vatandaşlarımızın Ramazan’da ve bayramda önceden sipariş yapmaları gerekiyor. Bu yıl geçen yıla göre biraz daha erken başladık hazırlıklara. Bolluk ayı Ramazan’da vatandaşlarımız nasıl baklava çeşidi isterlerse o şekilde hazırlayarak sunacağız”

HURMA VE ZEMZEMLE İFTAR SOFRALARI ŞENLENECEK

Mübarek ay Ramazan’da gelenekleri yerine getirmenin gerekliliğini kaydeden Mekke Hicaz Pazarı sahibi Emine Kumrulu da, Ramazan hazırlıklarını Türkiye genelinde olduğu gibi burada da sürdürdüklerini belirterek, “Hurma ve zemzem suyu iftarların iki vazgeçilmezidir. Müslümanların oruçlarını açtıkları zemzem suları ile Kudüs, Medine, İran ve Tunus hurmalarını halkımıza sunarak hizmet edeceğiz. Zemzem suyu yeryüzündeki en hayırlı ve en şifalı sudur. Peygamberimizin zemzem suyunun şifaları hakkında birçok hadisi bulunuyor. Peygamberimiz Acve isimli hurmayı dikerek orucunu bu hurmalarla açardı. Acve hurması dünyada nam salmış bir hurmadır. Biz zemzem suyu ve hurmalarımızla şimdiden Ramazan’a hazırlanıyoruz.”

30 Haziran 2013
Etiket; torbalı, ramazan, atı, tezgahlar Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


NARLIDERE'DE ATIK İLAÇLAR TOPLANIYOR
MENEMEN'DE İFTARLIKLAR PEHLİVAN'DAN
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Ruj sahnesi kızdırdı
Edepsiz teklife icabet ettik
Çamur kurutmak için güneş enerjisi
İzmir'de Ramazan öncesi gıda denetimi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir