28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Times kaça yayımladın o mektubu!



Başbakan Recep Erdoğan, İngiliz Times gazetesindeki, aralarında Sean Penn, Fazıl Say gibi ünlülerin imzalarının yer aldığı Türk Hükümeti aleyhtarı ilana ilişkin konuştu.

Şırnak'taki Şerafettin Elçi Havalimanı açılışında konuya değinen Erdoğan şöyle dedi:

"Türkiye'deki olayların iç yüzünü hiç anlamadan böyle bir mektuba imza atmalarını biz esefle karşıladık. Bu kadar ünü olan, uluslararası boyutta tanınan isimlerin altına imza attıkları metinleri iyi okumaları, iyi anlamaları gerekir. Bu mektuba imza atanlar çok ciddi şekilde aldatılmış yanıltılmışlardır. Böyle bir mektup Türkiye'nin saygınlığına zerre kadar gölge getirmez. Onların saygınlığına gölge getirir. Acaba kaça yayınladınız bu mektubu Times... İşte senin bedelin o.

Bizler tabii yasal mecrada ne gerekiyorsa onu yapacağız. Çünkü bu ülke Başbakanı'na diktatör diyen bir anlayış demekki bu ülkeyi hiç tanımıyor. Bu ülkede her gün kendisine küfredilen ve bunu sabırla bakan bir Başbakan var. Bunu basın özgürlüğü adıyla yapıyorlar. Şu anda bunlar yayınlarına devam ediyorlar. 10 yıl önce acaba bunlar bunu yapabilirler miydi? Aynı şekilde Kazlıçeşme'de, Ankara'da yüzbinlerce, milyonlarca toplanan insanları Almanya'daki Nazi karşıtlarını toplananlarla benzetmek kadar gafil cahilane bir yaklaşım olur mu? Demek ki, bunların istedikleri demokratik hak kullanıyor, bunların karşısında olanlar ise demokratik hak kullanmıyor.

NASIL BİR DİKTATÖR Kİ?

Bunların düşüncelerini, fikirlerini kiraya vermiş tiplerdir. Eğer bunlar gerçekten demokrasiye inanmış tipler olsa bu ülkede düşünün yüzde 50 oyla iktidar olmuş bir partinin liderine diktatör deme ahlaktan yoksunluğunu gösteremezlerdi. Bu dört dörtlük bir densizliktir.

Sen bizi nereden tanıyorsun, Tayyip Erdoğan’la kaç kere görüştün. Nasıl bir diktatör ki bu Türkiye’de öyle medya grupları var ki ağza alınmayacak ifadelerle her türlü küfrü yapıyorlar, her türlü hakareti yapıyorlar ve bunları rahatlıkla yaparken şu anda kalkıp Türkiye’de medya mahkum diyorlar, gazeteciler içerde diyorlar. Bu nasıl içeride olan gazeteciler ki bu yayınlarını bu kadar rahat yapabiliyorlar. Şu anda bu tür yayın organlarının yaptığı yayınlar ortada. Nasıl hakaret ettikleri ortada. Bunların birçoğu yalan yanlış haberler. Türkiye’yi tanımadıkları, bilmedikleri için bu tür haberleri yapıyorlar. İftira at tutmazsa iz bırakır mantığıyla bunu yapıyorlar. Parayla Times kendi sayfasını kiraya veriyor. Bu Times’ın da burada çok ciddi ahlaki zaafıdır. Times’la ilgili de arkadaşlarım hukuki girişimlerde bulunacaklar. Diğerleriyle ilgili de hukuki girişimlerde bulunacaklar.”

Suriye’deki son durumu soran gazetecilere Erdoğan, “Değerlendirmelerimiz hassasiyetle devam ediyor. Geçen hafta içerisinde dar çerçeve bir toplantı yaptık. Şu anda gerek Genelkurmay, gerek Dışişleri, gerekse MİT bir çalışmanın içerisindeler. Bu hafta içerisinde zannediyorum salı günü tekrar bir araya geleceğiz. Oradaki gelişmeleri masaya yatırmak suretiyle atacağımız adımları tekrar tespit edip, böylece yol haritamızı çıkarmış olacağız” dedi.

FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ'IN DURUMU

Erdoğan  Fenerbahçe ve Beşiktaş’la ilgili kararın sorulması üzerine de, “Ben şu anda başbakanım. Türkiye’deki kulüplere aynı mesafedeyim. Çocukluğumdan beri Fenerbahçe’ye özel muhabbetim var. Bu muhabbetim ayrı bir yerde. Ama konuyla ilgili karar ki ben UEFA’nın buradaki toplantısında yaptığım konuşmada açıklamıştım, tüzel kişilikleri cezalandırmak değil, bireyleri eğer suçluysa cezalandırmak doğru olandır demiştim. Bunu siyasi partiler, dernekler için de aynı şekilde kullanıyorum. Fenerbahçe camiasının diyelim ki 20-25 milyon taraftarı var, Beşiktaş’ın 15-20 milyon taraftarı var. Böyle bir karar alındığı zaman o kitlenin tamamını cezalandırmış oluyorsun. Burada böyle bir yanlış yapmışsa ona cezayı verebilirsiniz ama kalkıp da bir kulübe böyle bir şeyin yapılmasını ben aslında tasvip etmiyorum. Bu yıllardır UEFA’nın kuralları çerçevesinde var. Bu kuralları koyan insan. Siz de gelin bu yanlışı düzeltin. Dolayısıyla bu yanlışı düzeltmek suretiyle de yıllardır, onyıllardır devam eden yanlış artık kulüplerin boynunda bir testere gibi, bir satır gibi durmasın. Bunu kaldıralım. Bu kuralları koyan insan. Siz de gelin bu yanlışı düzeltin. 10 yıllardır devam eden yanlış kulüplerin boynunda bir testere, bir satır gibi durmasın. Bunu kaldıralım şeklinde konuştu.

26 Temmuz 2013
Etiket; times, ilan, erdoğan, basın, özgürlük, cizre, sean, penn, fazıl, say, Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
HİSSELİ HARİKALAR MUĞLA'DAN GEÇTİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir