19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Trabzonsporlu oyunculardan 'U20' değerlendirmesi



    Trabzonspor’un Slovak oyuncusu Marek Cech, şampiyonanın oyuncular için son derece önemli olduğunu belirterek, "Bu şampiyona oyuncular için son derece önemlidir. Bunun birçok sebebi var. Her şeyden önce futbolcular için U20 Milli Takım kadrolarında yer almak, A Milli Takımlar seviyesi öncesi son basamaktır. U20 Dünya Kupası tecrübesi sizi A Milli Takımlara daha da yakınlaştırır.

  Ayrıca bu turnuva, uluslararası düzeyde genç ve parlak oyuncuların peşinde olan üst düzey kulüpler tarafından takip ediliyor. Benim için de U20 Dünya Kupası, kariyerimin en önemli dönemeçlerinden biriydi. Bu söylediğimi anlamak için o turnuvadaki atmosferi görmek gerekir. Bu denli önemli bir turnuvada ülkesini temsil etmek her genç oyuncu için tarifi güç bir onurdur. Katıldığım turnuvada bende en çok iz bırakan oyuncular Brezilyalı Dani Alves ile İspanyol Fernando Torres olmuştu. Benim oynadığım turnuva Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenmişti ve ev sahibine karşı oynadığımız açılış maçı gerçekten unutulmazdı. Karşılaşma dünyanın dört bir yanında canlı olarak yayınlanıyordu ve ben yaklaşık 35 metreden müthiş sert bir şut çıkararak çok güzel bir gol atmıştım. İşte o gol sayesinde Avrupa futbol sahnesinde tanınan bir oyuncu haline geldim ve yine o gol sayesinde Porto gibi büyük bir kulüpte oynama imkanını yakaladım” dedi.

"BU TURNUVA BİR FIRSAT"

  Trabzonspor’un Çek oyuncusu Celustka ise, turnuva ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Dünyanın dört bir yanından teknik direktörlerin ve scoutların gözü turnuva boyunca genç oyuncuların üzerinde oluyor. Dolayısıyla bu turnuvada göstereceğiniz iyi bir performans size üst düzey kulüplerde oynama şansı bulabilmeniz için tüm kapıları ardına kadar açıyor. Turnuvanın atmosferi fazlasıyla ilginç ve heyecan vericidir. Ben, Çek Cumhuriyeti formasıyla 2009’da Mısır’da düzenlenen turnuvada mücadele etmiştim ve orada oynadığımız her maçtan büyük bir keyif almıştım.

  Brezilya’da forma giyen Alex Teixeira Santos etkileyici bir oyuncuydu. Gruptan çıktıktan sonra eleme turunda Macaristan’la eşleşmiştik ve onlara seri penaltılar sonrasında kaybetmiştik. Benim için unutulması zor bir üzüntü ve hayal kırıklığıydı” şeklinde konuştu. Bordo-mavili futbolcu sol Bamba ise, “Bu turnuva, genç bir oyuncunun aşama kaydetmesi, kaydettiği aşamayı ispat etmesi ve uluslararası futbol piyasasında sesini duyurabilmesi için bulunmaz fırsat. Her yönüyle büyük bir organizasyon ve bu da turnuvada yer alma şansı bulan oyuncuda büyük bir heyecan yaratıyor. Katıldığım yıl beni en çok etkileyen futbolcu Arjantinli Kun Aguero olmuştu. Elbette birçok anım ve bundan da önemlisi bu turnuva sayesinde edindiğim bir çok arkadaşım var” diye konuştu. Trabzonsporlu bir diğer futbolcu Olcan Adın ise, “Bana göre U20 Dünya Kupası bir futbolcu için dünyanın en büyük vitrini.

  Günümüz futboluna damga vurmuş tüm yıldızlar bu turnuvadan geçti. Dünyanın ve Avrupa’nın en önemli scoutları bu maçları izliyor. Tüm takımlar kazanmak ve şampiyon olmak için mücadele ediyor. Dünyanın gözü de bu turnuvada olduğu için atmosfer inanılmaz oluyor. Benim yer aldığım turnuvada Messi, Fabregas ve Llorente gibi yıldızlar vardı. Bu turnuvaya katılmak çok büyük bir keyifti. En büyük anım ise dünya yıldızlarıyla bir arada oynamaktı” ifadesini kullandı.

27 Haziran 2013
Etiket; u20, trabzonspor Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Trabzon gözünü İzmir'e dikti
Helal olsun Göz Göz
Erkan Zengin Konuştu Herkes Şaşırdı
Erkan Zengin Geliyoor!
Trabzonspor En Kötü Dönemi
G.Saray ile Trabzonspor Takasta
Manisa'da birlik beraberlik
Başkan Atila'dan Onur Kıvrak'a geçmiş olsun ziyareti
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir