19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

TRT ilaç yolsuzluğu davasında rekor cezalar



İzmir’de 2008 yılında, bazı TRT çalışanları ile yakınlarının adlarına düzenlenen sahte heyet raporlarıyla, devleti binlerce lira dolandırdıkları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 23 sanığın davasında karar çıktı.

Mahkeme heyeti, aralarında eczane sahibi ve çalışanlarının bulunduğu 17 sanığı 12'şer yıl 6'şar ay hapis ve 6'şar milyon 111'er bin lira para, TRT çalışanı olan 6 kişiyi ise 10'ar ay hapis cezasına çarptırdı. TRT İzmir Bölge Müdürlüğü'nde, yüksek meblağlı kanser ilaçlarının kullanımının son yıllarda artması üzerine, kurum müfettişleri inceleme başlattı. Eczane sahibi Deniz B.'nin hepsinin üzerinde Dokuz Eylül Üniversitesi amblemi bulunan sahte heyet raporu belgesi hazırladığı, yine bazı doktorlara ait sahte kaşeler yaptırıp karne sahibinin haberi olmadan düzenlediği raporlarla kurumu dolandırdığı ileri sürüldü. İncelemelerde, ilaçların kuruma fatura edildiği belirlendi.

Heyet raporlarının üzerinde fotoğraf olması gerekirken, hepsinde de aynı tarih ve numara bulunan fotoğrafsız sahte raporlara, kurum personeli tarafından ödeme yapıldığı da kaydedildi. Ödeme yapan kurum personeli savunmalarında “dikkatimizden kaçmış" dedi.

Deniz B. olayla ilgili avukatı ile müfettişlere verdiği ifade sahte belge hazırlamakla ilgili tüm suçlamaları kabul ettiği ve zararı faiziyle birlikte ödemeyi taahhüt ettiği öğrenildi. Müfetişler, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mali Büro ekipleri, aralarında eczane sahibi Deniz B. ve eski eşi, eczane ile TRT çalışanlarının bulunduğu 23 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan araştırmalarda, bazı çalışanların ve yakınlarının sağlık karnelerinin kullanılarak yüz binlerce TL'lik ilaçların yazıldığı, bazıları için de sahte heyet raporları düzenlenerek kişiyi malulen emekliye ayırdıkları ortaya çıktı. Olayın, eczacı Deniz B. tarafından organize edildiği, bu kişinin ilaç alınması için kendisine bırakılan TRT çalışanlarının yakınlarına ait karneleri kullanarak, sahte heyet raporları hazırlattığı, sağlam olan kişilerin kanser hastası olarak gösterildiği iddia edildi.

Adliyede eczane sahibi Deniz B.'nin de aralarında bulunduğu 14 kişi tutuklandı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sedat Ertaş, 23 sanık hakkında dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve görevi ihmal suçlarından dava açılması için iddianame hazırladı. Savcı 23 sanık hakkında 3 ile 12'şer yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Yargılama aşamasında tutuklu sanıkların hepsi tahliye edildi.

İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın karar duruşmasına tutuksuz yargılanan TRT görevlisi ve yakınları, eczane sahibi Deniz B. ile çalışanının da aralarında bulunduğu toplam 23 sanık, avukatları ile katıldı. TRT çalışanları, yakınları, eczane sahibi ile elemanları, haklarındaki dolandırıcılık ve sahtecilik suçlamasını kabul etmedi. Tüm sanıkları dinledikten sonra karar için Mahkeme Başkanı Mustafa Hakan Uğurlu ara verdi. Mahkeme sanıklardan aralarında eczane sahibi Deniz B ve çalışanlarının bulunduğu 17 sanığı 'resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık' suçlarından 12'şer yıl 6'şar ay hapis ve 6'şar milyon 111'er bin lira para, 6 TRT yöneticisini ise 'görevi ihmal'den 10'ar ay hapis cezasına çarptırdı. Ceza alan sanıkların avukatları kararı temyiz edeceklerini belirtti.

08 Kasım 2013
Etiket; TRT ilaç yolsuzluğu, izmir 6 ağır ceza, mustafa hakan uğurlu Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir