29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

TSK’nın malzemelerini artık Türkiye yapıyor



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yıllar önce bütün malzemelerinin yüzde 90’nın ihraç edildiğini ama kendi iktidarlarıyla bunun değiştiğini kaydederek, “Ama bugün yüzde 60’nı Türkiye’de yapıyor ve ihraç ediyoruz. Türkiye küresel bir güç olma yılında ilerliyor” dedi.

’’ÖNÜMÜZDE HİÇBİR GÜÇ DURAMAZ’’

Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, memleketi Afyonkarahisar’a bağlı Şuhut ilçesinde belediye tarafından gerçekleştirilen bayramlaşma törenine katıldı.Türkiye’nin yer aldığı coğrafyanın çok önemli ve stratejik olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, “Bu coğrafyada ayakta kalmanın yolu güçlü olmaktan geçer, bu yüzden birlik ve beraberlik içerisinde olarak güçlü olacağız ayakta kalacağız. Büyük mesafeleri almak büyük hedeflere kilitlenmemiz gerekiyor. Bizimde büyük hedeflerimiz var. 2023 bu hedeflerden birisi Türkiye’yi dünyanın 10 büyük ekonomisi arasına sokmak için gayret gösteriyoruz. Türkiye’nin yıldızı parlak önümüzde hiçbir güç duramaz. Buna inanıyoruz” diye konuştu.

“BİZİM ÖNÜMÜZÜ KESMEK İÇİN ÇALIŞANLAR GAYRET EDENLER VAR”

Kendi iktidarları döneminde Türkiye’de önemli gelişmeler yaşandığından bahseden Bakan Eroğlu, “Bundan yıllar önce TSK’nın bütün ihtiyacının yüzde 90’nı dışarıdan karşılanıyordu. Ama bugün yüzde 60’nı Türkiye’de yapıyor ve ihraç ediyoruz. Tanklarımızı, harp gemilerimizi ve denizaltılarımızı biz yapıyoruz. İnşallah şimdide atak helikopterleri geliyor. Türkiye küresel bir güç olma yılında ilerliyor. Tabii ki bizim önümüzü kesmek için çalışanlar gayret edenler var. Türkiye’nin bu muhteşem yükselişinden haz almadıklarını açıkça söylüyorlar. Artık inşallah biz bütün engelleri aşmaya hazırız. Aşacağız” dedi.

“ARTIK TÜRKİYE’DE DEVİR DEĞİŞTİ”

Bakan Eroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türkiye’de büyük değişimler oldu, özellikle ekonomik anlamda. Hatta bazı yazar çizerler, ‘paradan altı sıfır atarlarsa kalemimi kırarım’ diyordu. Ama biz attık. ‘Enflasyon canavarı hortladı’ deniliyordu. Yüzde 70’lere varan enflasyonları gördük. Ama şimdi enflasyon canavarı diye bir şey yok. Faizler vardı çok yüksek ve vergilerin yüzde 86’sı faize gidiyordu. Devlet kısa vadeli borçlanmayı yüzde 63 ile yapıyordu. Geçmişte ödenen faizi şimdi ödemeye kalksak 650 milyon TL faiz ödemiş olacağız. Şimdi vergilerin yüzde 14’dü faize gidiyor geriye kalanı ise hizmete gidiyor. İnşallah faiz oranları da düşecek. Artık Türkiye’de devir değişti.”

GEZİ PARKI YORUMU

Taksim Gezi Parkı ile alevlenen şiddet olaylarına da değinen Bakan Eroğlu, “Niçin İMF’ye borç bitince faizler düşünce, bir takım hareketler çıkıyor. Bunların bir çoğu da dış mihraklar destekli. Taksimdeki mesele ağaç meselesi değil. Biz Türkiye’de 2,5 milyon ağaç diktik. Türkiye’de her yeri ağaçlandırdık” dedi.

’’YILDA 400 MİLYON FİDAN DİKİYORUZ’’

Konuşmasında hükümetin ve kendi bakanlığının gerçekleştirdiği yatırımlardan da bahseden Bakan Eroğlu, “Sadece benim bakanlığım bin 250 civarında tesisi açtı ve aziz milletimizin hizmetine sunduk. 232 barajı açtık içme suyu problemi olan hiçbir şehir bırakmadık. Bütün şehirlerin su meselelerini 2040-2050 yılına kadar çözdük. İzmir’in suyu yoktu o problemi de biz çözdük. İnşallah bu yatırımların hepsi devam edecek. Sulama faaliyetlerimiz devam ediyor, 18 milyon dekar araziyi sulamışız. Bütün dereleri ıslah ediyoruz. Orman Müdürlüklerimiz Şuanda yılda 500 bin dekar alanda çalışma yapıyor ve yılda yaklaşık 400 milyon fidan dikiyor. Neticede Türkiye’yi yemyeşil yapmak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve protokol üyeleri vatandaşlarla bayramlaştı.

09 Ağustos 2013
Etiket; veysel, eroğlu, tsk, malzeme Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Rol model Altınordu
Gayrimenkulcüler eylülü bekliyor
Ferguson Eroğlu
Altınordu bıraktığı yerden başlayacak
92. yıldönümü armağanı
Görmeyenlerin gözü oldular
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir