28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Türk kuru meyvesini Cerrah Mehmet Öz tanıtacak



Türkiye kuru meyve sektörü, dünyaca ünlü Kalp ve Damar Cerrahı Dr. Mehmet Öz ile tanıtım atağına kalkıyor.

Kuru Meyve Tanıtım Grubu, Kuru Meyve Sektörü’nün Duayeni Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça’nın girişimi ile Dr. Öz ile temasa geçti.

KMTG’nun ABD’de bulunan üyeleri Osman Öz ve Birol Celep, Dr. Mehmet Öz’e tanıtım atağında işbirliği teklifinde bulundu. Teklife olumlu yaklaşan Dr. Öz, Temmuz ayında Türkiye’ye gelecek ve kuru meyve tanıtımı konusunda yol haritası çıkarılacak.

Dr. Mehmet Öz’ün dünya genelinde sağlıklı yaşama önem veren yüzmilyonlarca insanın tüketim tercihlerini değiştirebilecek yönlendirici bir gücünün olduğuna işaret eden Kuru Meyve Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eli Alharal, “Bu gücü son derece sağlıklı ürünler olan ülkemiz kuru meyvelerinin tanıtım ve tüketimini arttırmak için kullanacağız” diye konuştu.

Türkiye’nin dünya dış ticaretinde lider olduğu çekirdeksiz kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incirin yanı sıra Antep fıstığının dünya genelinde daha fazla tüketilmesi amacıyla 2012 yılının Kasım ayında kurulan Kuru Meyve Tanıtım Grubu, dünyaca ünlü Türk doktoru Mehmet Öz ile tanıtım atağına kalkıyor. Dünyaca ünlü Kalp ve Damar Cerrahı Dr. Mehmet Öz ile New York’ta bir araya gelen Kuru Meyve Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu üyeleri Birol Celep ve Osman Öz, kuru meyve tanıtımı konusunda Dr. Öz’e işbirliği teklifinde bulundu.

Dr. Öz, Türk kuru meyvelerinin hedef pazarlarda tanıtım çalışmalarına destek sözü verdi. Kuru Meyve Tanıtım Grubu, Temmuz ayında Türkiye’ye gelecek olan Mehmet Öz’le tekrar bir araya gelerek kuru meyve ürünlerinin insan sağlığına faydaları ve olumlu katkıları temalı bir çalışmanın startını vermeye hazırlanıyor.

Kuru meyve ürünlerinin insan sağlığına faydalarının öne çıktığı bir tanıtım atağında dünyaca ünlü Doktor Mehmet Öz’ün yer almasının Türkiye’nin kuru meyve üretim ve ihracatına büyük bir ivme kazandıracağını anlatan Kuru Meyve Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eli Alharal, “Doktor Mehmet Öz’ün sağlıklı yaşam tavsiyeleri tüm dünyada yüzmilyonlarca insan üzerinde etkili oluyor ve yankı buluyor.

Dünya genelinde sağlıklı yaşam yükselen değer. Doktor Mehmet Öz ise, dünya genelinde sağlık alanında en popüler isimlerin başında geliyor. Kuru Meyve Tanıtım Grubu olarak, Çin, Japonya, Hindistan, Endonezya, Brezilya gibi kuru meyve tüketiminin nispeten az olduğu pazarlarda yapacağımız tanıtım çalışmalarında Dr. Mehmet Öz’ün yer alması bizim için destekleyici ve motive edici güç olacak” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin 2012 yılında kuru meyve ürünleri ihracatından 1.4 milyar dolarlık net döviz girdisi sağladığına işaret eden Alharal şöyle devam etti: “Türkiye’nin 2023 yılında ortaya koyduğu 500 milyar dolar ihracat hedefinin içerisinde kuru meyve sektörünün 3 milyar dolarlık bir hedefi var. KMTG’nin kurulması sonrasında hedef pazarlarda yapacağı tanıtım çalışmaları ile kuru meyve sektörümüzün ihracat hedefini aşacağını ve 4 milyar dolara ulaşacağını umuyoruz.”

23 Nisan 2013
Etiket; Kuru, Meyve, Cerrah, Mehmet, Öz, ABD, Alharal Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


436 YILLIK ÜNİVERSİTEDE DERS VERECEK
İZVAK'tan üçüncü zirve
Akran zorbalığını hafife almayın
Bakana Altınordu forması
Reklamlarda gizli şiddet var
Aşkın hamurunda genetik var
Berke Chelsea'nın radarında
Bu fuarda yok yok
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir