23 Nisan 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Türk şirketleri Erbil’e damga vurdu



Arı Fuarcılık tarafından düzenlenen Erbil Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’na (E.R.E.F.) Türk şirketleri damga vurdu. E.R.E.F. 2013 Fuarı, Irak’ın Erbil kentindeki Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlendi. Türk ve yabancı şirketlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen fuarla ilgili bilgi veren Arı Fuarcılık Genel Müdürü Savaş Kemal Burkay, Türkiye’deki Mütekabiliyet Yasası ile birlikte genişleyen pazarı, fırsata çevirmenin yeni yolunun fuarlar olduğunun altını çizdi. Burkay, “Erbil’de ilk kez yapılan gayrimenkul fuarı Arı Fuarcılık olarak bizim için çok önemliydi. Türkiye’de gayrimenkul sektörünün Mütekabiliyet Yasası sonrası yabancı yatırımcı çekmeye yönelik pazarlama faaliyetlerinde yeni bir pazarlama dalı fuarcılık bunu MİPİM’de, Dubai’de Türk firmaları 2-3 senedir artan bir ivmeyle Türkiye’yi ve dünya çapındaki projelerini tanıtarak bunu zaten gerçekleştiriyorlardı. Şimdi de Erbildeyiz. Kuzey Irak’ın ticari hareketi herkesçe malum. Dolayısıyla yabancı yatırımcıya yönelik yapılan çalışmalara bir yenisi de burada eklenmiş olduk” dedi.

“PROJELERE YOĞUN TALEP VAR”

Fuara, Ağaoğlu Şirketler Grubu’da açtığı büyük stantla katıldı. İHA’ya açıklamalarda bulunan Ağaoğlu Şirketler Grubu Satış Müdürü Serhat Çeşmeci, fuarda yoğun bir talep aldıklarını belirterek, “Erbil iyi bir potansiyele sahip . Burada ilki gerçekleştirilen gayrimenkul fuarına Ağaoğlu Şirketler Grubu olarak katılıyoruz. Türkiye’den katılan firmalardan biriyiz. Buraya gelmekten çok mutluyuz. İnanılmaz bir potansiyel var. Erbil’e katılmamızın amacı; Türkiye’deki projelerimizin tanıtımı. Burada birçok projemizin tanıtımı yapılıyor. İlgiden de gayet memnunuz. Gayrimenkul fuarlarına katılımlarımız sürecek” diye konuştu.

“TÜRKİYE SEMPATİSİNİ FAYDAYA ÇEVİREBİLİR”

Türkiye’deki gayrimenkul satış firmasının aracı ortağı konumunda olan Projebeyaz da fuara katılan Türk şirketleri arasındaydı. Gayrimenkul ve proje pazarlamalarında iyi bir yere sahip olan Projebeyaz Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tolga Han, Irak halkının Türkiye’ye olan sempatisini faydaya dönüştürebilecek potansiyele sahip olduklarını belirterek, “Erbil, bizim bu bölgede katıldığımız ilk gayrimenkul fuarı. Bu bölgeye büyük bir inancımız var. Son 1- 1.5 yıldır Ortadoğu ve Kuzey ülkelerinden yoğun bir talep alıyoruz. Buna istinaden yeni rotamızı bu bölgeye çevirdik. 2006 yılından beri gayrimenkul projelerinin tanıtımını yapıyoruz. Pazarlamasını ve satışını yaptığımız 10 çeşit projemizle bu fuara katıldık. Her türlü projemiz var tamamlanmış, yapım aşamasında ve başlamamış olan. Buradaki insanların Türkiye’ye olan sempatisini, faydaya çevirebiliriz” dedi.

TÜRK ŞİRKETİNDEN IRAK’A DEV YATIRIM

Irak’ın en prestijli firmaları arasında ilk sıralarda gösterilen Mazi Grup’un desteği ve ortaklığında Duhok kentinde Mazi Land adlı projeyi üstlenen Türk şirketi Betaş Tema Yorum da (BTY Yapı A.Ş.) fuara katılan Türk firmaları arasındaydı. BTY Yapı A.Ş. Satış ve Pazarlama Müdürü İnşaat Mühendisi Sevgi Pektaş, proje ile ilgili bilgiler vererek şunları söyledi; “BTY ve Mazi Grup, Türk-Irak iş ortaklığına, ekonomik politik ve dostluk başlıkları altında muhteşem bir projeyi Duhok’ta hayat geçiriyor. Mazi Grup, Irak’ın en güçlü şirketlerinden birisi. Bu nedenle bize ve projemize kazandırdığı inançla, Duhok halkına hak ettikleri en lüks, en konforlu ve en güvenli yaşam alanını kazandırmayı hedefliyoruz. Bu nedenle Erbil’deki bu fuara katıldık. Çok yoğun bir ilgi var ve bu ilgiyi sevinçle karşılamaktan gurur duyuyoruz"

30 Haziran 2013
Etiket; eref, fuar, erbil, dünya Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
İzmir Fuarı'nda üç boyutlu yüz tarama
Fuar güzelleri görücüye çıktı
Bu fuarda yok yok
İzmir'e Rus akını
Pınar İEF'de çocuklarla buluşacak
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
Almanya'da ırkçı saldırı
Unutulan soykırım tekrarlanır
Avrupa'nın utancı Srebrenitsa
Afroamerikanlar hala hedefte
İlluminati nedir?
Fransa'da kaygı veren eylemler
Sıfatı "Gazeteci"
Kavimler göçü olabilir
Akıllı telefon sahipleri bunları bilmeli
Savaş kimin işine yarıyor diyenlere!
Terör Örgütü IŞİD Yemen'deki Cami Saldırısını Üstlendi
Madonna'dan faşizm eleştirisi
Erdoğan'a Mondragon sürprizi
Canlı Canlı Kızını Gömdü!
Belçika da 2 Kişi Öldürüldü
ABD havalimanın da Bir İlk Yaşandı!
Fransa'da Patlama!
Mc Donald's Şok Olay!
Bomba İmha Uzmanı Hayatını Kaybetti
Dünya Tecavüzcü Katil Adama Büyük Ceza
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir