19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Türk Şoförler Rehin Alındı, Türkiye Musul'a Girebilir!



İsmini vermek istemeyen bir kamyon şoförü İHA'ya telefonla yaptığı açıklamada İskenderun'dan Musul'un Geyara ilçesine yaptıkları motorin sevkiyatı sonrası bugün sabah saatlerinde termik santrale baskın olduğunu ve orada rehin alındıklarını belirtti.

Türk şoför açıklamasında, 'İskenderun'dan Musul'a motorin taşıyorduk. Sabah enerji santraline geldik ve saat 08.00'de baskın yaptılar. Hepimizi bir araya topladılar. 6-7 kişiydiler. 10 şoför arkadaşı ve 2 aracı aldılar. Götürülen 10 arkadaşımızın nerede olduğunu bilmiyoruz' dedi.

Davutoğlu, Kaçıralan Şoförlerle İlgili Konuştu
Davutoğlu, Kaçıralan Şoförlerle İlgili Konuştu

Rehin alan IŞİD militanları hakkında da bilgi veren şoför, 'Silahlı ve yüzü kapalı kişiler hepimizi bir yere topladı ve telefon ile pasaportlarımızı aldı. 10 kişinin ellerini bağlayıp toplayıp götürdüler. Arapça konuşuyorlardı. Üzerlerinde resmi askeri üniformaya benzeyen bir kıyafet vardı ve bize hiçbir şey söylemediler. Ellerinde uzun namlulu silahlar vardı' dedi. Silahlı militanların 10 arkadaşlarını aldıktan sonra binadan ayrıldığını ifade eden şoför buna rağmen birçok militanın dışarıda nöbet tuttuğunu belirterek, 'Biz aşağı yukarı 31 şoförüz ve 20 kişi içeride rehiniz. Bir arkadaşımız dışarıda çok sayıda silahlı kişi olduğunu söyledi' dedi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Musul Başkonsolosluğu üzerinden durumu soruşturmaya devam ediyor. Terör örgütü IŞİD, dün gece Irak ordu birlikleriyle çatıştıktan sonra Musul havaalanı ve valilik binası ile bazı karakolları ele geçirmişti. Çatışmalardan dolayı binlerce Musullunun Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKYB) kontrolündeki Erbil ve Duhok vilayetlerine kaçışı devam ediyor. Bu arada, IŞİD militanlarının Baduş Cezaevi'ne düzenlediği saldırıda, aralarında IŞİD ve El-Kaide örgütü yöneticilerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişinin firar ettiği bildiriliyor.

Başbakan Erdoğan: -"Arkadaşlar sağlıklı bilgileri aldıktan sonra değerlendirmesini yapacağız"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Musul'da IŞİD tarafından ele geçirilen termik santral ve buradaki Türk tır şoförlerinin durumuna ilişkin, "Arkadaşlar sağlıklı bilgileri aldıktan sonra değerlendirmesini yapacağız" dedi.

Erdoğan, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, bir gazetecinin Musul'da IŞİD tarafından ele geçirilen termik santral ve buradaki Türk tır şoförlerinin durumuna ilişkin, kendisine ulaşan bilgileri sorması üzerine, "Şu anda nihai bilgiyi tamamiyle almış değilim. Şu anda sizdeki bilgilerin benzeri bilgiler bende de mevcuttur. Arkadaşlar sağlıklı bilgileri aldıktan sonra değerlendirmesini yapacağız" dedi am İslam Devleti (IŞİD) adlı örgüt günler süren çatışmalar sonrası Musul'da kontrolü büyük ölçüde ele aldı.

HALK ERBİL'E KAÇTI

En Son Haber'in haberine göre; Güvenlik kaynakları, kontrolü IŞİD'in eline geçen bölgede yaşayan hükümet yetkililerinin, kentte uygulanan sokağa çıkma yasağına rağmen aileleriyle kaçtığını ifade etti. Musul halkı, Irak Kürt Yönetimi idaresindeki Duhok ve Erbil'e doğru kaçtı. IŞİD'in Musul'un ardından Kerkük'e girebileceği ifade edildi.

TÜRKİYE'NİN MUSUL VE KERKÜK'TEKİ HAKLARI

Musul'un IŞİD'in kontrolüne geçmesiyle birlikte ülkede tam bir kaos hakim. Irak Başbakanı Maliki, başta Avrupa Birliği olmak üzere dünya ülkelerine acil yardım çağrısında bulundu. Irak'ın bölünmüş yapısı ve otorite boşluğundan doğan kaos ortamı, bölgedeki Türkmen'lerin can güvenliği olduğu kadar Türkiye'nin Musul ve Kerkük'teki haklarını da yeniden gündeme getirdi. Haber 7

10 Haziran 2014
Etiket; şoförler rehin, musul ışid, türkiye musul ırak Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Türkiye'nin Yanıbaşı Alev Alev Yanıyor
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir