29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Türk Telekom'dan 13 milyar liralık yatırım



Türk Telekom Saha Yönetimi Başkanı Haktan Kılıç, son 7 yılda Türkiye'ye 13 milyar liralık konsolide yatırım yaptıklarını söyledi.

Türk Telekom'un marka değerinin 2 milyar dolar olduğunu ve 2013'ün ilk 3 ayında gerçekleştirdikleri konsolide yatırım tutarının 254 milyon liraya ulaştığını belirten Kılıç, "Türkiye'nin 2023 vizyonuna uygun olarak bilgi toplumuna ulaşılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Türk Telekom'un fiber altyapısıyla ilgili Adana'da düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan Haktan Kılıç, marka değerlendirme kuruluşu Brand Finance tarafından yapılan analizlerde Türk Telekom'un 4 yıldır Türkiye'nin en değerli markası seçildiğini söyledi. Türk Telekom'un 31 Mart 2013 itibariyle 14 milyon sabit erişim hattı ve 7.1 milyon geniş bant müşterisine hizmet sunduğunu aktaran Kılıç, "Sunduğumuz hizmetin kalitesini artırmak, sahip olduğumuz teknoloji ve altyapıyı geliştirmek için sürekli yatırım yapıyoruz. Vizyonumuzu Türkiye'yi teknoloji ve altyapı açısından liderler arasına sokmak, ülkemizin her noktasına hizmet götürmek olarak belirledik. Ülkemizin bilgi toplumuna geçişi sürecinde büyük bir etken olacağına inandığımız geniş bant yatırımlarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

'197 BİN KİLOMETRELİK KABLO DÖŞEDİK'

Haktan Kılıç, son 7 yılda Türkiye'ye 13 milyar liralık konsolide yatırım yaptıklarını, Türk Telokom'un marka değerinin 2 milyar dolar olduğunu ve 2013'ün ilk 3 ayında gerçekleştirdikleri konsolide yatırım tutarının 254 milyon liraya ulaştığını anlattı. Türk Telekom'un 21 bin 500 çalışanıyla 81 ilde internetten faydalanmak isteyen herkese değişik hız ve kapasitelerde hizmet verdiğini vurgulayan Haktan Kılıç, şunları kaydetti: "Hız, günümüzün en önemli iletişim mecrası olan interneti daha da değerli kılıyor. Biz de geniş bant internet hizmetiyle başlattığımız değişimi, fiber internet ile bir üst seviyeye taşımak hedefiyle 2012 başlarında 81 ilde fiber dönüşümünü başlattık. Fiber yatırımları hız kesmeden sürdürüyor. Türkiye'yi layık olduğu çağdaş haberleşme altyapısına kavuşturarak fiber hizmetini binalara ve evlere kadar kullanıma sunuyoruz. 2013'ün ilk 3 ayında Türkiye'deki fiber optik kablo uzunluğumuz yaklaşık 170 bin kilometreye ulaştı. Dünya çevresinin 40 bin kilometre olduğu düşünülürse, bu kablolar dünyanın çevresini dört defadan fazla dolaşabilecek uzunlukta. Dünyadaki fiber optik altyapımızı da eklediğimizde, fiber altyapımızın uzunluğu 197 bin kilometreye ulaşıyor. Ülkemizde yaklaşık 2.1 milyon haneyi fiber kapsamına almış durumdayız. Saha dolabına kadar fiber altyapımız ise 4.7 milyondan fazla haneye ulaştı. Türkiye'nin fiber altyapısını dünya ülkeleri arasında örnek oluşturacak bir seviyeye taşımak için çalışıyoruz."

22 Mayıs 2013
Etiket; türk, telekom, yatırım Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Aşkın hamurunda genetik var
İçmimarlık öğrencileri Japonya'da
Bornova Becker güç kazandı
Türkçe Yunus'un dilidir
İGC Meslek Platformu işbaşında
Türk balıkları Balkanlara yüzecek
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
İZMİR'E MEGA PROJE
ÇAM FISTIĞI REKOLTESİ YÜZ GÜLDÜYOR
MOBBİNG ÇALIŞMA HAYATININ EN ÖNEMLİ SORUNLARI ARASINDA
İLK BİNDE 157 EGELİ VAR
İZMİR'E TEKNOLOJİ ÜSSÜ KAZANDIRACAKLAR
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
BABA HEDİYESİ HAYATINI DEĞİŞTİRDİ
TAM KAPANMADA ZİNCİR MARKETLER TAM GAZ
Bitcoin makalesine uluslararası ödül
Sanal alışveriş rekora gidiyor
Çalışmak bizi tüketiyor mu
Firmalara ihracat uzmanları geliyor
Emekliye temmuz zammı
EYT'de son durum ne
Zeytin güzel kokmalı
Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Türkiye'nin hayvancılık fuarı başladı
Fuar güzelleri görücüye çıktı
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir