29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Türker’den 'No' yazılı tişörtlü yanıt



 DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin 9. Olağan Kurultayı’nda üzerlerine "No" yazılı tişört giyerek kendisini eleştirenlere Ecevit’li mesaj verdi.

  Türker, "Şu anda bu partinin aynası olan Genel Başkanı maalesef Ecevit’in kaderiyle aynı kaderi paylaşıyor. 1987 yılında Ecevit için mor tişörtler giyenler bu defa DSP Genel Başkanı’nı yuhalıyor" diyerek, "Hiç merak etmeyin NO’cular sizi. Sizi ’No’ yapacağım" dedi. DSP’nin Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu’nda gerçekleştirilen 9. Olağan Kurultayı’na DSP’nin eski Genel Başkanı Zeki Sezer ve CHP’yi temsilen Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin de katıldı. Alkışlar arasında salona giren Sezer, Masum Türker’e karşı aday olan Emrah Konuralp’in bulunduğu bölüme yakın bir noktada oturdu.

   Kurultay salonunda dikkat çeken bir başka detay ise İstiklal Marşı’nın iki defa okunması oldu. İstiklal Marşı için salondakiler ayağa davet edildiğinde hoparlörden verilen İstiklal Marşı teknik bir hatadan dolayı yarısından başladı. İstiklal Marşı’nın ardından ise tribünlerdeki bazı partililer İstiklal Marşı’nın yarısından itibaren çalınmasına tepki göstererek saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın tekrarlanmasını istedi. Bunun üzerine Divan’dan yapılan çağrıyla İstiklal Marşı tekrar çalındı. Kurultayın yönetilmesi için oluşturulan Divan Başkanlığı’na ise İstanbul İl Başkanı Erdoğan Sincer seçildi.

"DSP, TAKSİM GEZİ PARKI PROTESTOLARINI DESTEKLEMEKTEDİR"

   Kurultay’da bir konuşma yapan DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Kurucumuz Bülent Ecevit’in demokratik solculara, yani sizlere emanet ettiği demokratik sol partiyi güçlendirme, demokratik sol düşüncenin yenilikler okyanusuna açılmak ve hedefi geleceği inşa etmek olan toplumun özgürlüğünü, bireylerin özgürlüğünü baskı altında tutan otoriter AK Parti düzenine karşı başkaldırarak, toplumun ve bireylerin özgürleşmesini sağlamak üzere buradasınız" diye konuştu.

   Türkiye’de mutsuz, huzursuz, güvensiz ve sağlıksız yaşamak zorunda bırakılan Türk milletinin insanları adına konuşma yapmaya çıktığına vurgu yapan Masum Türker, Türkiye’nin ulusal çıkarlarının korunamadığını ve ülkenin kötü yönetildiğini söyledi. DSP olarak Taksim Gezi Parkı protestolarına da destek verdiklerini söyleyen Masum Türker, "Bize ’aman destek vermeyin’ dediler. DSP Taksim Gezi protestolarının başladığı günden beri onları desteklemektedir, onların yanında yer almaktadır. Bu konuda hesabı siz demokratik solcular vermeye hazır mısınız? Siz bu gösterileri protestoları desteklemeye var mısınız? Sesiniz, az çıktı. Sesiniz az çıkarsa Tayyip Erdoğan kükrer. Onu korkutacak bir ses çıkartmamız lazım" şeklinde konuştu.

"1987’DE ECEVİT İÇİN MOR TİŞÖRT GİYENLER BUGÜN GENEL BAŞKANINI YUHALIYOR"

   DSP lideri Masum Türker, Gezi Parkı protestolarına katılmadıkları şeklinde iddialar olduğunu, DSP’yi bu yönde eleştirenlerin olduğun söyleyerek, "Ben arkadaşlarımla beraber Beyoğlu örgütü, İstanbul il örgütü, Beşiktaş, Sarıyer’deki arkadaşlarımla beraber daha olayların olduğu 4. gününde Taksim’in göbeğindeydik. Türk televizyonları bizleri görmediler, röportaj yapmadılar ama orada bulunan yabancı basın bizimle röportaj yaptı, sesimizi, yardım sesimizi duyurdu" dedi.

   Gezi Parkı’na giden DSP’lilere vurgu yapan Türker, "O gün Taksim’e destek için çıkan 2 bini aşkın arkadaşıma kurban olayım ben. Onlar demokratik solcudur ama biz bunu anlatmıyoruz" ifadelerini kullandı. Salonda bulunan ve kendisine muhalefet edenlere de seslenen Masum Türker, üzerinde ’NO’ yazılı tişört giyenleri eleştirdi. Türker şöyle konuştu: "Bir partinin genel başkanı burada bütün partinin aynasıdır. Şuanda bu partinin aynası olan Genel Başkanı maalesef Ecevit’in kaderiyle aynı kaderi paylaşıyor. 1987 yılında Ecevit için mor tişörtler giyenler bu defa DSP Genel Başkanı’nı yuhaluyor. Bugün aday konuşmalarına kadar burada bulunan konuklar üzerinde ayna olmalıyız, birlik içinde kendimizi tanıtmalıyız. Ecevit’in çizgisine böyle sahip çıkılır. Can kurbanlarım bakın ’No’ yazıyor, Ecevit’e de 87’de ’NO’ dediler. Birazdan önemli belgeyi açıklayacağım hiç merak etmeyin; NO’cular sizi ’No’ yapacağım. DSP’nin Genel Başkanı halk çocuğudur.

  Üniversiteye girdiği yıllarda ayakkabısı delik, kartonla kapatıp gidip yürümüştür o zaman. Biz jop yedik. Ama bugün biz Ecivit’in gösterdiği demokratik yoldan AK Parti düzenini değiştirmek için bölücü değil, birlik olmak zorundayız. Zonguldak il başkanı keşke ’bu kongreyi yapmayın’ diye kim ona telefon etti anlatsa da bu partiye kimler ihanet içinde ortaya çıksa. DSP politikaları halk içindir. Burada bulunan arkadaşlarım, neden sizlere ’bugün demokratik sol partinin yeniden doğuşudur’ dedim. Söyleyeyim, Ecevit partiyi kuduğu zaman herkes ’parti iki kişiliktir’ dedi. Ecevit ayrıldı, rahmetli oldu, vefat etti, ’artık onun parası var’ dediler, para bitti ’oh kurtulduk’ dediler."

30 Haziran 2013
Etiket; dsp, genel kurul, no Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
BU YAŞTA MI DİYENLERE KULAK ASMADI
İZMİR'E GÜÇ KATACAK BİRLİKTELİK
Trabzon gözünü İzmir'e dikti
Boyoz, İspanya'da sergilenecek
Binaya yapılan eklemeler tehlike saçıyor
Altınordu ülkenin tanıtım elçisi
Bakana Altınordu forması
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir