18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Türkiye'nin 2020 Olimpiyat sunumu başarılı



Arjantin’de bulunan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi heyeti, 2020 Olimpiyatları oylaması öncesinde son sunumunu başarılı bir şekilde tamamladı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacque Rogue’un kısa açılış konuşmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Türk heyeti salona girdi. Türk heyeti sunumuna Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkan Yardımcısı Hasan Arat’ın "İnsanlık tarihi başladığından bu yana her gün İstanbul’da güneş iki kıtaya birden doğuyor. Sizlerle bugün hikayemizi paylaşacağız. Halkları, kıtalarımızı binlerce yıldır birleştirmiş olan hikayemizi anlatacağız" konuşmasıyla başladı. TSİ 15.00’de başlayan sunum yaklaşık 50 dakika sürdü. İstanbul’un sunumuna Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, İstanbul 2020 Üst Yöneticisi (CEO) Ali Kiremitçioğlu, İstanbul 2020 Spor Direktörü Alp Berker, İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan ve milli sporcular Gizem Girişmen ile Çağla Büyükakçay katıldı. Sunumda İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, milli sporcular Gizem Girişmen ile Çağla Büyükakçay ve Başbakan Erdoğan birer konuşma yaptılar. Sunumun başında İstanbul’un tanıtımının yapıldığı film ve diğer tanıtım gösterimleri yapıldı. Daha sonra soru cevap bölümüne geçildi. Toplam 1 saat 10 dakika süren sunum ve soru cevap bölümünün ardından Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacque Rogue, Başbakan Erdoğan’a Türkiye’nin olimpiyatlara katkılarından dolayı teşekkür diploması verdi. Türkiye’ye ayrılan sürenin sona ermesinin ardında sırasıyla diğer aday şehirler, Tokyo ve Barselona’nın sunumları gerçekleştirilecek.

OYLAMA İÇİN 600 KİŞİYLE BUENOS AİRES’TEYİZ

Türkiye, oylama için yaklaşık aralarında sporcuların da bulunduğu 600 kişilik bir heyetle Arjantin’de temsil ediliyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı yanı sıra heyetten öne çıkan isimler şöyle: IOC Üyesi ve TMOK Başkanı Uğur Erdener, İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat ve TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile İstanbul 2020 Üst Yöneticisi Ali Kiremitçi, İstanbul 2020 Spor Direktörü Alp Berker, TMOK Genel Sekreteri Neşe Gündoğan, paralimpik okçu ve İstanbul 2020 Elçisi Gizem Girişmen ile Mersin’in ev sahipliğinde düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları’nda tek kadınlarda altın madalya kazanan milli tenisçi Çağla Büyükakçay. İstanbul 2020’nin 5 ana sponsorunun temsilcileri Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Doğuş Holding Üst Yöneticisi (CEO) ve Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Türk Hava Yolları Üst Yöneticisi Temel Kotil, Turkcell Üst Yöneticisi Süreyya Ciliv ve Yıldız Holding Sportif Direktörü Mehmet Uçan da kafilede bulunuyor.

Bu arada seçimi izlemek için 2.500 gazeteci akredite olmuş durumda. Ancak ağırlık Japonlarda. 600 Japon gazeteci Arjantin’de gün boyu gelişmeleri takip ediyor.

TSİ 23.00’TE EV SAHİBİ ÜLKE BELLİ OLACAK

2020 Olimpiyat meşalesinin sahibi Milli Olimpiyat Komitesi’nin 97 üyesi tarafından yapılacak oylama sonunda belirlenecek. Tokyo ve Madrid’in sunumlarının ardından TSİ 21.45’te elektronik ortamda gizli oylamaya yapılacak. IOC Başkanı Jacques Rogge’un oy kullanmayacağı seçimde 97 üye oy kullanacak. İlk turda oyların yüzde 50’sini alan bir şehir olursa, kazanan o şehir olacak veya ilk turda en az oyu alan şehir elenecek. Finale kalan iki şehir ise salona davet edilecek ve Başkan Rogge, TSİ 23.00’te 2020 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak şehri açıklayacak.

07 Eylül 2013
Etiket; türkiye, milli, olimpiyat, komitesi, heyeti, buenos, aires, arjantin, oylama Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Bakana Altınordu forması
Öğretmenlik hayatımızın tercihi
İzmir yeni müfredata hazır
İzmir'de Yeşilay-Milli Eğitim işbirliği
İGC Meslek Platformu işbaşında
Trafik bilinci seferberliği
İzmir'in Amazonları
Milli maçlar TRT'de mi Lig TV'de mi?
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir