29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Türkiye'nin Yanıbaşı Alev Alev Yanıyor



Irak'ta Musul'un yanı sıra ülkenin bir çok kentinde çatışmalar ve bombalı saldırılar yaşandı. Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), Selahattin valiliği ile yakınındaki bir çok binanın kontrolüne eline geçirdi.

Güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyon sonucu valilik binasının kontrolü yeniden hükümet güçlerinin eline geçti. Valilik binasının yakınındaki binaların kontrolü ise hala IŞİD'in elinde bulunuyor. Güvenlik güçlerinin çekilmesinin ardından eli silahlı kişiler yeniden cadde ve sokaklarda dolaşmaya başladı.

Tikrit'teki Kadisiye Polis Karakolu da silahlı bir grup tarafından ateşe verildi. Bu arada Bağdat'ın El sadr bölgesinde düzenlenen intihar saldırısında 2 kişi öldü, 16 kişi de yaralandı. Kentte bir pazar yerine düzenlenen bombalı saldırıda 3 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. Cedide bölgesinde düzenlenen saldırıda ise 1 polis öldü, 2 polis de yaralandı. Bu arada Kerkük'e bağlı Havice ilçesinin kontrolü ise dünden beri Irak Şam İslam Devleti'nin denetiminde bulunuyor. Terör örgütü IŞİD esir aldığı 15 Irak askerini idam ettiğini duyurdu.

Başkonsolosluğa Kapıyı Kırıp Girmişler!
Başkonsolosluğa Kapıyı Kırıp Girmişler!

 

Irak Şam İslam Devleti'nin Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u ele geçirmesinden sonra ortaya çıkan kaos ortamı gittikçe büyük alanlara yayılıyor.

IŞİD'nin Musul'dan sonra Kerkük ve Selahettin'e hareket edeceği iddiası gerekçesiyle Bölgesel Kürt Yönetimi'ne bağlı Peşmerge birlikleri Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Kerkük ve Tuzhurmatu bölgesine önceki gece sevk edildi. Bölgeye gelen Peşmergeler polis ve askeri noktalarda kontrolü ele aldığı, polisin ve askerin mühimmatına ve silahlarına el koyduğu, devlet dairelerini yağmaladıkları belirtiliyor.


KERKÜK'TE IRAK ORDUSUNUN BİNASI YAĞMALANDI

Bu arada Kerkük'te Irak ordusunun 12. Bando Komutanlığı'nun yağmalandığı belirtiliyor. Peşmerge kuvvetlerinden olduğu iddia edilen 
kişilerin silah ve mühimmata el koydukları ve binaları ateşe verdikleri belirtiliyor.

Peşmergeler karakollardan sonra Su İdaresi Dairesi, Gıda Dağıtım Merkezi, Tuzhurmatu Belediyesi, Tuzhurmatu Hastanesi, Devlet Kurumları Koruma Dairesi ve Tuzhurmatu Ecza ve Medikal Deposu'nu yağmaladı. DHA muhabirine bilgi veren Tuzhurmatu Ecza ve Medikal Deposu Müdürü Rıza Musa, depoda bulunan ilaç ve medikal malzemenin yanısıra mobilyaların dahi yağmalandığını söyledi. 

DHA muhabirinin ulaştığı Kürdistan Yurtseverler Birliği KYB Tuzhurmatu sorumlusu Mulla Kerim, kendilerinin de bu durumdan muzdarip olduğunu, ancak ortaya çıkan kaos ortamından yararlanan mafya şebekleri yaptığını iddia etti. Kerim, bu sabah Peşmergelerin yağma yapan bir Kürt silahlı grubunu yakaladığını söyledi.

TUZHURMATU'DA YAŞAYAN ARAPLAR KAÇTI, KALAN TÜRKMENLER KAYGI İLE BEKLİYOR

Gelişmelele birlikte Tuzhurmatu'da yaşayan Araplar ile Türkmenlerin büyük bir bölümünün Tuzhurmatu'dan ayrıldığı; Tuzhurmatu'da kalan Türkmenlerin ise kaygı ile olayları izledikleri belirtildi.

2003'te ABD'nin Irak'ı işgali sırasında da benzeri bur durum yaşanmış; peşmergeler Türkmen bölgelerinde devlet kurumları ve vatandaşların evlerini yağmalamıştı.




 

12 Haziran 2014
Etiket; ırak musul ışid, ırak çatışma, musul erbil çatışma Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
Almanya'da ırkçı saldırı
Unutulan soykırım tekrarlanır
Avrupa'nın utancı Srebrenitsa
Afroamerikanlar hala hedefte
İlluminati nedir?
Fransa'da kaygı veren eylemler
Sıfatı "Gazeteci"
Kavimler göçü olabilir
Akıllı telefon sahipleri bunları bilmeli
Savaş kimin işine yarıyor diyenlere!
Terör Örgütü IŞİD Yemen'deki Cami Saldırısını Üstlendi
Madonna'dan faşizm eleştirisi
Erdoğan'a Mondragon sürprizi
Canlı Canlı Kızını Gömdü!
Belçika da 2 Kişi Öldürüldü
ABD havalimanın da Bir İlk Yaşandı!
Fransa'da Patlama!
Mc Donald's Şok Olay!
Bomba İmha Uzmanı Hayatını Kaybetti
Dünya Tecavüzcü Katil Adama Büyük Ceza
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir