28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Türkiye'ye Akıl Verdi!



Eski ABD Başkanı Bill Clinton'un siyasi danışmanı Prof. Dr. Bruce Newman, İzmir'deki Gediz Üniversitesi'nde ders verdi.

Türkiye'nin farklı ülkeler ve kesimler tarafından hedef alındığını söyleyen Prof. Dr. Newman, "Bu saldırılar yüzünden ülkenizde iç karışıklıklar yaşanıyor. Bana göre Türkiye'nin yeni stratejiler belirlemesi şart" dedi.

ABD'nin eski başkanlarından Bill Clinton'a görevi sırasında siyasi danışmanlık yapan Prof. Dr. Bruce Newman, Gediz Üniversitesi öğrencilerine 'Siyasal pazarlamanın geleceği, teknolojinin rolü ve Obama modeli' konulu ders verdi.

Prof. Dr. Newman, Türkiye'nin açık saldırı altında olduğunu, bu yüzden iç karışıklıkların bitmek bilmediğini ifade etti. Anadolu'nun stratejik konumu nedeniyle hep hedef konumunda bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Bruce Newman şunları söyledi:

"Ülkeniz dünyanın büyük bölümünün kesiştiği stratejik bir konuma sahip, Batı ile Doğu arasında köprü niteliğinde. Bu yüzden çok farklı ülkeler ve kesimler tarafından saldırı altındasınız, bu saldırılar sürekli karışıklıklara yol açıyor. Bunlara yanıt vermek durumundasınız. Bana göre Türkiye'nin yeni stratejiler belirlemesi şart. Türkiye'de ne olup bittiğini konuşmak yerine, Türkiye'nin dünyanın geri kalanına ne ifade ettiğini anlatmakta yarar var. Bu kapsamda savunmaya dayalı olmayan bir yaklaşımla yeni bir slogan ve strateji oluşturulabilir."

Prof. Dr. Bruce Newman, Ağustos ayında gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçiminin, Türkiye'nin dış tehditlere ve saldırılara daha güçlü karşı koyabilmesi için bir fırsat olabileceğine de işaret etti, "Yeni liderle birlikte sloganınız 'Gerçek Türkiye' olabilir. Belki birçok kişi hala gerçek Türkiye'nin ne olduğunu bilmiyordur. Gerçek Türkiye'nin iyi ve pozitif bir olgu olduğu konusu iyi işlenip, dünyanın geri kalanında böyle bir algının oluşması sağlanırsa ülkeniz farklı bir konuma gelecektir. Bu toprakların ayrışmanın değil, birleşmenin ve buluşmanın adresi olduğu iyi anlatılmalı. Tüm dünyadan çeşitli insanların bir arada yaşayabildiği ve farklı kültürlerin, dinlerin, ırkların, etnik oluşumların barındığı model bir ülke konumunuzu güçlendirin. Bence bu, 'Türk rüyası'nı gerçekleştirmek için en etkili strateji" dedi.

Prof. Dr. Newman, ABD'nin bir sonraki başkanının Hillary Clinton olacağını da öne sürerek, "Hillary Clinton birçok nedenden dolayı kazanacak. Çok popüler ve karizmatik bir kadın, üstlendiği görevlerle liderlik vasıflarını başarıyla ortaya koydu. Halk onun bu özellikleri iyi biliyor, anketlerde de hep birinci sırada çıkıyor. Tek güçlü rakibi New Jersey Valisi Chris Christie, ancak Hillary Clinton'la rekabet edemez" dedi.

12 Haziran 2014
Etiket; bruce newman, clinton danışman izmir Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir