19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Ulema'dan koalisyon açıklaması



AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, 7 Haziran seçimlerinde seçmenin AK Parti’siz bir hükümet kurulamayacağı mesajını verdiğini söyledi.

Ulema, milletin sandıkta verdiği mesajı doğru okuyamayan çevrelerin Türkiye’yi çözümsüzlüğe mahkûm etmek için Cumhurbaşkanlığı makamını ve yatırımları hedef aldığını ifade etti. İzmir’deki saha çalışmalarını Ramazan ayında da aralıksız sürdüren Ulema, çok sayıda vatandaşın iftar sofrasına konuk oldu, pek çok kurum ve kuruluş tarafından düzenlenen iftar programlarına katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. Son olarak AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi Grubu'nun organize ettiği iftar programına katılan Ulema, seçim sonrası sürece ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

AK PARTİ’SİZ HÜKTÜMET OLMAZ

AK Parti iktidarları döneminde Türkiye’nin büyük yatırımlara ve parmak ısırtan projelere imza attığını kaydeden Ulema, 7 Haziran seçimlerinde de tüm karşıt propagandalara, iç ve dış baskılara rağmen milletin AK Parti’siz bir hükümete geçit vermediğini söyledi. “Milletimiz yüzde 41’lik bir çoğunluğu bize vererek AK Parti’nin mutlaka içinde olduğu bir hükümeti istediğini göstermiştir” diyen Ulema, koalisyon görüşmelerinin de bu çerçevede değerlendirileceğini, milletin lehine atılması gereken tüm adımların atılacağını bildirdi.

MİLLETİN MESAJINI İYİ OKUYAMADILAR

Koalisyon görüşmelerinin bir anayasal sürece uygun olarak yürütüleceğini, bu kapsamda CHP ve MHP ile koalisyon görüşmelerinin yapılacağını kaydeden Ulema, kamuoyunda çok tartışılan kırmızıçizgiler konusunda şu değerlendirmelerde bulundu: “AK Parti olarak biz koalisyon görüşmelerini tüm samimiyetimiz ve iyi niyetimizle, her detayını milletimizle paylaşarak sürdüreceğiz. Ancak, daha görüşmeler başlamadan ortaya kırmızıçizgiler koyan muhalefet partilerinin iktidara talip olmak gibi bir niyetlerinin olmadığını görüyoruz. Onlar daha çok muhalefette kalmayı ve çalışmadan eleştirmeyi tercih etmişler ve bir bakıma milletin 7 Haziran’da sandıkta verdiği mesajı ne yazık ki iyi okuyamamışlardır.”

“MİLLETİN BEKLENTİSİ DE BU”

AK Parti olarak başından beri ortaya kırmızıçizgiler koymak yerine sandıktan çıkan iradenin gereği olarak hükümet kurmaya dönük adımlar attığını, bundan sonraki süreçte de aynı kararlılığı sürdüreceğini kaydeden Ulema, “Bu süreçte biz 13 yıl boyunca millet iradesini savunan ve millet iradesi sonucunda yüzde 52 oy alarak seçilen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı makamının tartışılmaması konusunda ilkeli bir siyasi duruş sergileyeceğiz” dedi ve ekledi: “Ne yazık ki, sandıktan çıkan sonucu iyi okuyamayan bazı çevreler; yüzde 52’nin seçtiği cumhurbaşkanlığı makamını ve Türkiye’nin büyük yatırımlarını dillerine dolayarak önümüzdeki dönemi bir çözümsüzlüğe mahkum etmek istiyorlar. 3. Köprü, 3. Havaalanı, İzmir Körfez Projesi gibi dev projeler başta olmak üzere her türlü yatırıma karşı çıkan bu çevreler mahkeme kapılarında adeta kamp kurmuşlardır. AK Parti olarak Cumhurbaşkanlığı makamı ve Türkiye’yi şaha kaldıracak büyük yatırımların tartışma konusu yapılmaması noktasında dik bir duruş sergileyeceğiz. Milletimiz de bizden bunu beklemektedir.”

09 Temmuz 2015
Etiket; Nesrin Ulema, Koalisyon, İzmir, AK Parti Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir