18 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Umut’un acılı annesi mahkeme kararını yorumladı



  İzmir’de, maganda kurşunu ile hayatını kaybeden minik Umut’un katil zanlısının delil yetersizliğinden tahliye edilmesini yorumlayan acılı anne Gülhan Ceylan, “Çocuğumun katili bulunduğu zaman, boğazımdaki bir taş düğüm çıkarılıp atılacak” dedi.

İzmir’de 27 Ağustos 2012 tarihinde Karabağlar ilçesinde annesiyle parkta oynarken maganda kurşunuyla hayatını kaybeden 6 yaşındaki Umut Ceylan’ı vurduğu iddiasıyla ömür boyu hapis istemiyle yargılanan Can K.’nin delil yetersizliğinden tahliye edilmesi, Ceylan ailesini ikinci kez sarstı. Kararı gözyaşları içinde değerlendiren anne Gülhan Ceylan, “Gerçekten çok üzüldüm. Adalet yerini bulacak ama, katil o diye de hiçbir zaman ümitlenmedim. Hak hukuk yerini bulacak. Benim amacım sadece şu; çocuğumun gerçekten katilinin bulunması. Vicdanen bir rahatlamak istiyorum. Daha önce de demiştim; çocuğumun katili bulunduğu zaman boğazımdaki bir taş düğüm çıkarılıp atılacak. Tamam silah bulundu, gerçekten o yönden rahatım. Ama ikinci hedefim gerçek katilin ortaya çıkması. Birde İzmir emniyetinden özellikle ricam; bunun peşini bırakmasınlar” dedi.

Anne Gülhan Ceylan, çocuklarının kaybından sonra zamanın ailece kendilerine yük olduğunu söyledi. En büyük destekçisinin 11 yaşındaki kızları Doğa olduğunu ifade eden Ceylan, “Umut olmadan günler eksik geçiyor. O kadar eksik geçiyor ki, anıları ile arkadaşlarının kapı önündeki sesleri, onların arasında onu görememem. Örneğin ablası bazen komşu çocuklarına ders veriyor. Ablası dönüp bana diyor ki; ‘anne benim şu anda kendi kardeşime ders veriyor olmam gerekiyordu’ diyor. Kendince kağıda döktüğü duygularının bulunduğu mektupları buldum” diye konuştu.

"’UMUT YASASI’ İSTEDİM AMA OLMADI"

Oğlu ile aynı kaderi paylaşan, İzmir Bornova’da yılbaşı gecesi başından vurularak hayatını kaybeden Arif Dallı ile Ankara’da Ocak ayında 6 yaşındaki Azra’nın maganda kurşunu ile hayatını kaybetmesinden dolayı acılarının ikiye katlandığını belirten anne Ceylan, bireysel silahlanmanın önüne geçilmesi için ’Umut Yasası’ çıkarılmasını talep ettiğini söyleyen anne Ceylan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Umut vesile olsun ışık olsun. Umut Yasası çıksın. Herkesin yaşamına yaşam katsın. Ama olmadı. Çünkü bireysel silahsızlanmak konusunda bir şey yapılmadı. Önlem alınamadı. ’Umut Yasası’ istedim çıkmadı. Eğer ki Umut Yasası gerçekten devlet büyüklerimiz tarafından çıkarılmış olsaydı; Arif, Azra bugün yaşıyor olacaktı. Ankara’daki Azra’nın durumunu öğrendiğim zaman inanın ikinci kez yıkıldım. Devlet büyüklerimize bir kez daha sesleniyorum; bunu basite almasınlar. Umut ışık olsun diyorum. Umut, Azra ve Arif bir güç birliği olsun yasa çıksın, bireysel silahlanmaya karşı ciddi anlamda bir önlem alınsın.”

Anne Ceylan son olarak, oğlunun gerçek katilinin bulunduğu zaman en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ederek, "O dört duvar arasından çıkmasın. Benim çektiklerimin bin katını çeksin" dedi.

11 Temmuz 2013
Etiket; maganda kurşunu, umut, umut ceylan, mahkeme, tahliye Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Teniste tarihi dönem
Fuarda Rusya fırsatı
Geçici serbest bölge kayıt dışını çözebilir
17 madalyalık zafer
Altın üç yıldır kaybettiriyor
8 Film Görücüye Çıktı
Fotoğraf şantajcısına tutuksuz yargılama
200 yıllık mirastan pay alacaklar
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir