28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Ünal Aysal:'Farfan'ın transferinde mesafe aldık'



   Lig TV'de canlı yayınlanan programda önemli açıklamalarda bulunan Başkan Ünal Aysal, transfer çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Transferle ilgili asıl kararı, Türkiye Futbol Federasyonu'nun kararını gözden geçirdikten sonra vereceğiz. Farfan ile ilgileniyoruz.

   Kendisinin transferi için girişimlerde bulunduk. Transferinde belirli bir mesafe aldık. Melo ve Carlinhos transferleri bitebilecek konumda. Ama elimizdeki yabancı kontenjanını iyi kullanmamız lazım. Ben futboldan anlamam, ama Riera başarılı bir sezon geçirdi. Riera pahalı bir oyuncu. İlla onu göndermek istiyoruz diye bir şey yok. 1 sene daha kontratı var. Bu kontratı da başka yerde bulamaz. Bence kalıcı. Elmander bize ilk sene çok faydalı oldu. Geçen sezon talihsiz bir sakatlık geçirdi. Elmander çok rahat kulüp bulur. Biz onun iyiliğini istiyoruz. Başka kulüpler ondan faydalansın istiyoruz. Amrabat'ın kiralık olarak yollamam. Burak ile ilgili yazılı gelmiş bir teklif yok.

  Gazeteler yazıyor, keyifleniyorum, ama şu an için bir gelişme yok. Umut Bulut'u bir şekilde takıma katmak istiyoruz. Gökhan İnler ile hocamız ilgili. Başka çok iyi yabancılarla da ilgileniyoruz. Kerim Frei da listede. Sneijder'i satmam. Quaresma ile ilgilenmiyoruz. Arda'yı gönderdik, ama gönlümüzden silmedik. Döneceği yer Galatasaray. Onu her zaman isteriz. Cenk Tosun ile girişim yok" diye konuştu. Aysal, Drogba'nın olağanüstü bir profesyonel olduğunu da ifade ederek, "Drogba ile ilgili benim gönlümde yatan oynayabildiği kadar oynar. Oynamak istemediği vakit teknik kadro içerisinde ona bir çıkış bulurum" dedi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun yabancı sınırlamasıyla ilgili olarak da Ünal Aysal, "TFF'nin yabancı kararı aklın alamayacağı bir karar. Para verdiğiniz futbolcu tribünde oturur mu? Hiçbir kulüp bu kadar zengin değil. Tribünde oturtacağımız futbolcuya para veremeyiz.

  Avrupa'da böyle bir şey yok. Almanya'da 16 yabancı bulundurabilirsiniz kadronuzda" şeklinde konuştu. Sarı kırmızılı kulübün yarın yapılacak olağanüstü seçimli genel kuruluna da değinen Aysal, "Yorgunluk hepimizde var, bu kadar dinamik geçen bir sezonun sonunda moral yorgunluğu hepimizde var. İşte bu yorgunluğu gidermek, dinamizm getirmek için bu seçime ihtiyacım var. Ayrıca kongre kararını daha iyisini yapabilmek için aldık. Bazı konularda başarılı olduk, ancak görünmeyen bazı başarısızlıklar da vardı. Onları da kapatmamız lazım. Önümüzdeki sene benim için çok önemli. Görünmeyen konulardaki başarıyı yakalamak istiyorum. Gelen ekibin profili daha destekçiydi.

  Ben sabırsız bir insanım. Başarıyı hemen yakalamak istiyorum. Sportif başarıda bir süreklilik işaretleri var, ancak kurumsal olarak da sürekli başarılı olmak hedefindeyiz" diye konuştu. Teknik direktör Fatih Terim'in Florya'ya kurumsallaşma getirdiğini vurgulayan Başkan Ünal Aysal, "Kulübede oturan herkes yalnızdır. Büyük mesuliyetleri vardır. Fatih Hoca'nın kimseye orada fazla ihtiyacı yok. Ekip olarak destek verirsek o da başarılı olur. Fatih Hoca Florya içerisinde kendi kurumsallaşmasını yapması gerekiyor, yapıyor da. Bu konuda başarılı. Önemli bir konu olduğunda Fatih Terim beni direkt arıyor. Ama güncel sorunlar olduğu zaman profesyonel konularda arkadaşları arayabilir. Sistem dışına çıktığınız an kişilerin yapısına ve başarısına bağlı hale gelirsiniz" şeklinde konuştu. Terim'in bir sene daha sözleşmesinin bulunduğunu hatırlatan Aysal, "Şimdiden hocamızın 3 sene daha sözleşmesini uzattığımızı düşünebilirsiniz. Her sene şampiyon olacağız diye bir şey yok. Ciddi bir başarısızlık varsa ben de, hoca da gidebilir.

Ama şu an başarılıyız" ifadesini kullandı. Ünal Aysal, altyapıyla ilgili olarak da şunları söyledi:

  "Altyapıyı kökünden değiştirmek zorundayız. Bunun için gerekirse dışarıdan mümkünse Türkiye'den altyapı hocalarını getireceğiz. Bu konuyla ilgili Tigana ismi hiç gündemde olmadı. Kulüpler yabancı konusunda kağıt imzalayarak buna karşı çıktılar. Ortak bir noktada buluşmamız lazım." Futbol Federasyonu'nun yükünü Kulüpler Birliği'nin alması gerektiğini ifade eden Aysal, şöyle konuştu: "Federasyonu biz seçiyoruz. Kulüplerin menfaati için var. Futbolu kulüpler yönetir, federasyon süpervize eder. Avrupa'da kulüpler birliği holding şeklinde yapılaşmıştır. Federasyon sadece alt yapı, milli takım ve disiplin olaylarına bakar. Türkiye'de bazı şeyleri bir türlü yapamıyoruz. Yeniden yapılanma yapılırken kulüplerin Avrupa'da zarar görmemesi lazım.

  Federasyon elindeki bir şeyi istemiyoruz ki. Bu yükü boş yere taşıyorlar. Yabancı sayısının yeniden düzenlenmesi lazım. Federasyonun akılcı, uzlaşıcı bir formül aramaya hazır olduğunu gördüm. Hep beraber bir formül bulacağız. Siyasi otoritenin bu işe karıştığını zannetmiyorum. Böyle bir etkinin oradan geleceğini düşünmem. Federasyon bu kararı yanlış bir etkilenmeden kaynaklanıyor." Aysal, Beko Basketbol Ligi'nde 23 yıl sonra gelen şampiyonlukla ilgili olarak da, "Kaybetme duygusunu yaşarsanız kaybedersiniz. Benim hiç öyle bir düşüncem olmadı. Basketbolda geçen sene de başarılıydık. Play-off'larda Ergin Ataman bizi fena hırpaladı! Biz de silah değiştirdik. Kazanmak isteyen bir ekiptik. Özellikle Lutfi Arıboğan'ın basketbolla yakın olması önemliydi.

  Arkadaşlarım bu konuda büyük başarılar gösterdiler. 2 gün önce basketbolla ilgili toplantı yaptık. Spanoulis ve Zaza Pachulia ile ilgileniyoruz. Fiyatları yüksek ama onları camiamıza kazandırmaya çalışıyoruz. Pazarlık yapacağız. Güçlü takımımıza takviye yapacağız. Galatasaray'ın gittiği yer Avrupa. Türkiye'deki başarılar amaç değil araç. Avrupa'daki başarılar ekonomik olarak da geri dönüyor. Marka değeriniz artıyor" ifadesini kullandı. Galatasaray'ın ana hedefinin yurt dışında sürekli olarak başarılı olmak olduğunu belirten Galatasaray Başkanı Aysal, "Galatasaray'ın Türkiye'deki başarıları amaç değil araç. Hedef her zaman Avrupa. Avrupa'daki başarıların ekonomik geliri var. Marka değerini artırıyor. Dışarıdaki başarısızlıklar ise tam tersi bir etki yaratıyor. Bu sene Şampiyonlar Ligi'nde hedefimiz ilk 8" dedi. Türk Telekom Arena'nın yanına bir spor salonu yapmak istediklerini de açıklayan Aysal, "Galatasaray adına bir spor salonunu çok istiyoruz, ancak şu an hedefimiz borçlarımızı azaltmak. Arena'nın yanında hemen bir arazimiz var. Orada bu tip bir spor salonu yapabilir. Ancak bu sezon onun için bir bütçemiz yok. Arena konusunda henüz bir devir yapılmadı. Yüzlerce sayfalık detay var.

  Bu konuda Ankara veya hükümet ile ilgili bir sıkıntı yaşanmıyor. Zemin konusundaki sıkıntıları hallettik. Tribünlerin ısıtılması için biz siparişleri verdik. Bu kışa yetişmiş olacak. Protokol tribününü yeniden düzenliyoruz. Stadın kapatılması konusunda şu an bir netlik yok" diye konuştu. Beşiktaş'ın İnönü Stadı'nın yıkımıyla ilgili olarak da Aysal, "Beşiktaş'a stadımızı açmamız sorun olmaz, ama localara sokamayız. Logolar var. Kalıcı olamaz. Seyirci tahribat yaparsa kim ödeyecek? Zamanında biz de İnönü'ye gitmek istemişiz, ama yüksek kira istemişler." Aysal, Galatasaray'ın maddi durumuyla ilgili olarak da şunları söyledi: "Geçtiğimiz 14 senede Galatasaray'ın borçları her yıl artmış. 2 yıldır düşüyor. Burada mucize yok. İşin sırrı disiplin çalışma. Bütçe disiplini. Böyle yaparsanız çözüm üretebilirsiniz. Galatasaray'ın mutfağında her şey vardı. Biz mutfağı iyi analiz edip iyi yemekler yaptık. Çok net bir şekilde SPK ve adliye etkilenmek istendi. Davalar açıldı. Ama her şey etiğe uygundu. Geçtiğimiz günlerde nitekim SPK 'Burada hiçbir yanlışlık yok' dedi. Savcılık da davaları iptal etti. Ama biz bu konu yüzünden ekonomik olarak 1 sene sıkıntı yaşadık. Bazı işlerimiz yapamadık.

  Bunu kim kurguladıysa başarılı oldu diyebiliriz." Ünal Aysal, Metin Oktay Tesisleri'nin taşınmasıyla ilgili olarak, "Florya'nın değişikliğini ile ilgili başka bir yere taşınması ile ilgili iki belediyeyle temasa geçtik. Riva'yı satmayı hiç düşünmüyorum. Acele edip anlık bir yatırım yapmak yerine 2-3 sene beklemek daha faydalı olacaktır. Koyunu kesip etini yemek yerine sütünden fayda almak daha iyi" şeklinde konuştu. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Fenerbahçe'nin UEFA'dan ceza alacağına dair daha önce basına yansıyan ifadeleriyle ilgili olarak, "Benim hayret ettiğim, benim ulaştığım bilgiye medya nasıl ulaşamıyor. 'Fenerbahçe ceza alacak' sözüm basına yapılmamıştı. Gizli kameraya çekmişler. Bu bir suç. UEFA'nın açıklaması vardı 'Bu işi kapatmayacağız' diye.

  'Fenerbahçe ve yöneticiler ceza alabilecek' sözüm dost sohbetindeydi. Medyaya yapılmış bir açıklama değildi. Semih Haznedaroğlu'nun 'Fenerbahçe'nin yanında olmalıydık' açıklamasından sonra çıkmıştı bu sohbet. Galatasaray, 3 Temmuz sürecinde Fenerbahçe'nin karşısında durmadı. Galatasaray her zaman savunmacı durdu. Fenerbahçe ile kişisel bir sorunum yok. Fenerbahçe Başkanı 3 Temmuz sürecinin henüz başında 'En büyük şikeci Galatasaray'dır' dedikten sonra ipler koptu" diye konuştu. Fenerbahçe'nin Alper Potuk transferiyle ilgili de Aysal, şöyle konuştu: "Bir kızı 10 kişi ister, biri alır. Alper için Eskişehirspor Başkanı ile el sıkıştım, sabah işler değişti. Umarım Fenerbahçe'de başarılı olur. Eskişehirspor ile aramızda küslük yok." Ünal Aysal ayrıca, Twitter'daki, "Ünal Başgan" adlı hesabı kullanan kişiyi tanıdığını ifade ederek, "Kendisiyle tanıştım. Çok esprili bir kardeşimiz" dedi

21 Haziran 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir