29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Urla'da TV Yıldızları Geçidi



İzmir Urla'da, Koruncuk Vakfı'nın Meral Okay anısına açılması planlanan Urla Çocukköyü tesislerinin temel atma törenine Muhteşem Yüzyıl dizisinin oyuncuları da katıldı. Halit Ergenç, yaşadığı talihsiz bir deneyim nedeniyle vakıfların projelerine sıcak bakmadığını ancak görüşlerinin Koruncuk Vakfı ile değiştiğini dile getirdi.

 Urla İlçesi'ne bağlı Barboros Mahallesi'nde Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı tarafından, 2011 yılında yayın hayatına başlayan Muhteşem Yüzyıl dizisinin senaristi ve bir süre önce hayatını kaybeden Meral Okay anısına yapılması planlanan Urla Çocukköyü tesislerinin temel atma töreni düzenlendi.

Törene, Dizinin yapımcısı Timur Savcı'nın eşi Banu Savcı, Vakfın Başkanı Figen Özbek, yardımcıları Berrin Yoleri ile Oya Karakimseli, Koruncak Vakfı üyeleri, İzmir Konucak Vakfı yöneticileri, Muhteşem Yüzyıl dizisi oyuncularından, Halit Ergenç, Nebahat Çehre, Vahide Perçin, Nur Veziroğlu, Ozan Güven, Aras Bulut İynemli, Engin Öztürk, Selen Öztürk, Yüksek Ünal, Serkan Altunorak ve çok sayıda davetli katıldı.

Daha önce bitirilmesi planlanan ancak mevcut eski yapıların depreme dayanıklı hale getirilmesi için tekrar inşa edilmesi nedeniyle yeniden projelendirilen tesislerin inşaat giderlerinin bir bölümünü Borsa İstanbul'un üstlendiğini kaydeden Koruncuk Vakfı Başkanı Özbek, tesisi yeniden hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Özbek, projeye destek verenlere teşekkür etti.

KİMSESİZLİĞİ BİZ BİLEMEYİZ

Dizide Kanuni Sultan Süleyman'ı canlandıran usta oyuncu Halit Ergenç, kimsesizliği yalnızca kimsesiz olanların bilebileceğini kaydetti.

Yaşadığı kötü bir tecrübe nedeniyle vakıf projelerine sıcak bakmadığını belirten Ergenç, “Ben Koruncuk Vakfı ile 4 yıl önce tanıştım. Çekim sırasında Nebahat Çehre bu vakıftan söz etti ve tanışmamı sağladı. Ben bazı talihsiz deneyimler nedeniyle bu tip projelere sıcak bakmıyordum. Ancak 4 yıldır çalıştığımız bu vakıf ve yöneticileri benim fikirlerimi değiştirdi. Her çocuğun bir kalbe sahip olduğu ve hepimiz gibi bir aileye ihtiyaç duyduğu, yalnızca karnını doyurmaktan öte sevgiyle hayata tutunması gerektiği unutulmamalı. Bence Koruncuk Vakfı'nın çalışmaları örnek alınmalı. Kimsesiz olmanın ne demek olduğunu kimsesiz olanların dışında kimse bilemez. Bu çocuklar 18 yaşına geldikten sonra da dışarıya atılmıyorlar, eğer isterlerse bu aile içinde kalabiliyor. Ben yaşadığım sürece bu amaca inandığım müddetçe hizmet vereceğim. Umarım beni duyanlar yardım ederler" diye konuştu.

Dizide Valide Sultan'ı canlandıran Nebahat Çehre ise “Bir arkadaşım bu projeden bahsetti, ben de Halit Ergenç ile paylaştım, onun sıcak yaklaşımı beni çok duygulandırdı. Böyle projelere bir çakıl taşı bile koyabiliyorsak, sokak çocuklarına el uzatabiliyorsak ne mutlu bize. İnşallah açılışına da geleceğiz" dedi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Konuşması sırasında gözyaşlarına hakim olamayan Urla Belediye Başkanı CHP'li Sibel Uyar, "Muhteşem bir vakıf ve bu köyden desteğini esirgemeyen bu yüzyılın muhteşem oyuncularına teşekkür ederim. Bundan 34 yıl önce kurulan Koruncuk'un duyarlı projesi sayesinde Barbaros Çocukköyü yeniden hayat bulacak. Küçücük kızlar gülsün diye, başı okşanmayan oğullarımız kalmasın diye, çocuklarımızın gözlerindeki ışık hiç sönmesin diye, dünyaya iyilik mesajları veren Koruncuk'a yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Bir Urlalı ve anne olarak, Belediye Başkanı olarak öncelikle Meral Okay'a ve sizlere, buraya sahip çıkacağıma, yalnız bırakmayacağıma söz veriyorum" dedi.

TEMELE NAZAR BONCUĞU BIRAKTILAR

Oyuncular, toplu fotoğraf çektirdikten sonra kurulan platformdan, tek tek temele harç koydu. Davetliler ve ünlü oyuncular, temele birer de nazar boncuğu bıraktı. Tören kokteylle sona erdi. Urla Çococukköyü tesisleri, 10 villadan oluşacak. 110 çocuk kapasiteli tesiste, hizmet binası, eğitmen ve bakıcılar için alanlar, çocuklar için kültür merkezi, çocuk rehabilitasyon merkezi ve çocuk oyun alanları yer alacak.

2009 YILINDA KAPANMIŞTI

Barbaros çocuk köyü, 1996 yılında 'Türkiye'nin önrek projesi' olarak kurulmuştu. Yardımseverlerin, vakıf ve derneklerin desteklediği projede ayrı ayrı evlerde kalan 14-17 yaş arasındaki çocuklar özel eğitim bakıcı anneleriyle kalırken aile sıcaklığını da yaşıyordu. Ancak 2009 yılında burada kalan bazı çocukların köy müdürü ve dışarıdan bazı kişilerin tacizine ve tecavüzüne uğradığının ortaya çıkmasıyla köy kapatıldı, adli ve idari soruşturma başlatıldı, burada kalan çocuklar da devlet yurtlarına yerleştirildi.

07 Haziran 2014
Etiket; urla çocuk köyü, koruncuk vakfı, urla temel atma, halit ergenç, nebahat çehre, meral okay çocukköyü, banu savcı, figen özbek Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Özge Ulusoy'dan Güzellik Sırları
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir