29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Urla'daki Taciz Zanlısı Öğretmen Cezaevinden Çıkamadı



İZMİR'in Urla İlçesi'nde, bir lisede görev yaparken 11 kız öğrenciye cinsel taciz ve istismar suçlamasıyla hakkında toplam 142 yıl hapis cezası istenen edebiyat öğretmeni 38 yaşındaki O.O.Ö., İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Ancak O.O.Ö., aynı suçtan Akhisar'da yargılandığı ve 15 yıl ceza aldığı dosyası Yargıtay'da olduğu için cezaevinden çıkamadı.

Öğretmen O.O.Ö.'nün tutuklanmasına neden olan olaylar, 2013 Nisan ayında başladı. Bir kız öğrenci, öğretmeninin kendisini taciz ettiğini annesine anlattı. Anne, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayette bulundu. Öretmen hakkında herhangi bir işlem yapılmadı. 2013-2014 eğitim öğretim yılında okula giden anne, öğretmeni tekrar okulda görünce, emniyete ve savcılığa gidip tekrar şikayetçi oldu. Öğretmen O.O.Ö., İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Yenişehir Motor ve Meslek Lisesi'ne tayin edildi. Emniyet Müdürlüğü Çocuk Bürosu ekipleri okulda yaptıkları araştırma sonucu yaşları 15- 17 arasında değişen 11 kız öğrencinin de tacize uğradığını ve şikayetçi olduklarını tespit etti.

Savcının talimatıyla harekete geçen İlçe Asayiş Çocuk Bürosu Ekipleri, geçen 7 Ekim'de İzmir'de görev yapan öğretmen O.O.Ö.'yü gözaltına aldı. Öğretmen nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı'nın bir üst mahkemeye itirazı sonucu öğretmen O.O.Ö., 10 Ekim'de tutuklandı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Zafer Sercan Yetişer, O.O.Ö.'nün, kız öğrencilere öğretmenlik nüfuzunu kötüye kullanarak 'cinsel istismar' ve 'cinsel taciz' suçlarını işlediğinini belirterek Ağır Ceza Mahkemesi'nde 142 yıl hapis cezası istemiyle yargılanması için dava açtı.

RAPORLAR HENÜZ GELMEDİ

İzmir 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4'üncü celsesi yapılan son duruşmaya, tutuklu yargılanan öğretmen O.O.Ö. ile tarafların avukatları katıldı. Mağdur kızların avukatları, Dursun Uğur Övdür ve Hüseyin Ediz Başak, müvekkilerinin olaydan dolayı ruh sağlığının bozulup bozulmadığının tespiti için rapor alınmasını istedi. Mahkeme Başkanı Kemal Göker, 4 mağdur kız öğrencinin ruh sağlığının bozulup bozulmadığına dair rapor alınmasına karar verildiğini, ancak ödenek yokluğu nedeniyle mağdurların randevu gününde Adli Tıp Kurumu'na gönderilememiş olduğunu, Adli Tıp Kurumu 6. İhtisas Kurulu'ndan yeni randevu alındığını ver raporlarının henüz gelmediğini belirtti.

SAVCI TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Cumhuriyet Savcısı Ahmet Şinasi Aygün, mütalaasında, mağdureler konusunda Adli Tıp kurumundan rapor aldırılmaması, sanığın tutuklu kaldığı süre ve yeni yapılan düzenlemenin sanık lehine sonuç doğurma ihtimali bulunması nedeniyle tahliyesine karar verilmesini talep etti. Sanık avukatı Ahmet Sinan Sürücü, kopyalanmayan CD'lerin izlenmesi için kendilerine yetki verilmesini, müvekkilinin tutuksuz yargılanması için tahliyesine ya da hakkında adli kontrol tedbirleri uygulanarak salıverilmesini istedi. Sanık O.O.Ö. de avukatın istemine katıldığını, tahliyesini istediğini belirtti.

TAHLİYE OLDU CEZAEVİNDEN ÇIKAMADI

Kısa bir aranın ardından, mahkeme heyeti sanığın sabit ikametgah sahibi oluşu, delillerin büyük oranda toplanmış bulunması dikkate alarak oy çokluğuyla tahliyesine karar verdi. Mahkeme Başkanı Hakim Kemal Göker sanığın tutukluluğunun devamı yolunda oy kullandı. Mahkeme heyeti, ayrıca sanık avukatına CD'lerin mahkeme katibi eşliğinde incelenmesine karar verip, duruşmayı erteledi. Sanık öğretmen O.O.Ö., Akhisar'da aynı suçtan yargılandığı davada 15 yıl ceza aldığı ve dosyasının Yargıtay'da olması nedeniyle cezaevinden çıkamadı.

Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)

08 Temmuz 2014
Etiket; urla taciz tahliye, urla kız öğrenci taciz, edebiyat öğretmeni taciz Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İzmir'de 7 kız öğrenciye taciz iddiası
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir