19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Vural’dan 'Mısır' açıklaması



  MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Mısır’da Cumhurbaşkanı Mursi yönetimine askeri darbe ile son verilmesinin ardından yaşanan gelişmelerin endişe verici olduğunu belirterek, Başbakan Erdoğan’ın Mısır ile ilgili yaptığı açıklamaları eleştirdi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Mısır’da yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Mısır’da Muhammed Mursi yönetimine askeri darbe ile son verilmesinin ardından yaşanan gelişmelerin endişe verici olduğunu söyledi.

Bugün yaşanan olaylarda 50 kişinin hayatını kaybettiğini dile getiren Vural, yaşanan olayların kabul edilemeyeceğini vurguladı. Vural, Mursi yönetimine askeri darbe ile son verilmesini kınadıklarını ifade etti. Mısır’daki olayların iç çatışmalara dönmemesi gerektiğinin altını çizen Vural, “Mısır’daki vatandaşların kendi aralarındaki olaylar maalesef can kayıplarına yol açıyor. Görüldüğü gibi bu gösteriler üzerinde acımasız güç kullanımının hangi vahim sonuçlar doğurduğunu görüyoruz” dedi.

Mısır’da meşru olmayan darbe yönetiminin yerine Mısırlıların demokratik tercihleri doğrultusunda yeni bir nizamın tesis edilmesini temenni ettiklerini belirten Vural, Mısır’da yaşanan süreç içerisinde Türkiye’deki siyasilerin darbelere karşı ortak bir tavır aldığını kaydetti.

“MISIR’DAKİ DARBE İLE TÜRKİYE’DE KENDİ YAPTIĞININ ÜZERİNE ÖRTMEK İSTİYOR”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır’daki darbe ile ilgili yaptığı açıklamaları eleştiren Vural, “Başbakan kendine gittikçe yabancılaşan kavramları kullanmış. Gerçekten kendine yabancı olan kavramları kullanarak bugüne kadar yaptıklarının üstünü örtmek istiyor. Mısır meselesini de, Mısır’daki darbeyi de kendisinin Türkiye’de yaptığı uygulamanın üstünü örtmek amacıyla kullanıyor. Türkiye’yi Mısırla kıyaslamamız mümkün değildir. Kesinlikle benzetmekte mümkün değildir” diye konuştu.

“DARBELER KÖTÜDÜR”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Darbeler kötüdür ama diye cümle kuranlar var’ sözüne atıfta bulunan Vural, “Aması, ancağı yoktur. Darbeler kötüdür” dedi.

Darbelerin kötü olduğunu hiçbir şekilde meşru olmadığına dikkat çeken Vural, darbelerin hiçbir şekilde savunulamayacağını vurguladı. Darbeyi destekleyenlerin model ortaklıklarını kabul edilemeyeceğini belirten Vural, “Orta Doğu’da darbeleri ve dönüşümleri destekleyen ve ülkelerin iç meselelerine müdahale eden zihniyetlerde darbe zihniyetleri kadar kınanmalıdır” diye konuştu.

“BM GENEL SEKRETERİNİ ARIYORSUN, NEDEN OBAMA’YI ARAMIYORSUN”

Mısır’daki darbeyle ilgili ABD’nin sürece nasıl dahil olduğunun görüldüğünün açık olduğunu ifade eden Vural, daha önce Türkiye’de uygulanan yöntemin şimdi Mısır’da oynandığını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır’daki darbe ile ilgili BM Genel Sekreteri ile bir görüşme yaptığını ancak ABD Başkanı Obama ile görüşmediğine dikkat çeken Vural, “Böyle bir darbenin içerisinde olduğu açık olan ABD ile niye görüşmüyorsun. BM Genel Sekreterini arıyorsun, onu arıyorsun, bunu arıyorsun. Doğrudan doğruya Mısır’daki gelişmelere müdahil olan kesimleri aramıyorsun” şeklinde konuştu.

“MEŞRUİYETİNİ KABUL EDİYOR MUSUNUZ DARBE YÖNETİMİNİN?”

Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarıyla Mısır’daki yönetimin meşru olup olmadığını ortaya koymasını isteyen Vural, “Meşruiyetini kabul mü ediyorsun. Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki ‘Mursi rencide edilmesin.’ Mesele sadece rencide edilip, edilmemek midir. Yoksa bu yönetim meşru mudur değil midir. Bununla ilgili net tavrınız nedir. Darbe dikta ise Esad’a gitmeli diyenler bugün niye bu konuda gitmeli diyemiyor acaba. Neden diyemiyorlar” dedi.

“ALKOL İÇENLER BİLE KENDİSİNE OY VERİYORSA ALKOLİK DEĞİL”

“Bugün askeri darbe ile gelenler meşru mudur, değil midir” diye soran Vural, konuşmasına şöyle devam etti:

“Mısır’da dikta gitmelidir denmiyor. Obama’dan işaret mi bekliyorlar. ABD’den herhalde işaret fişeği bekliyorlar. Böyle dış politika olmaz. Sayın Başkan seçimden, sandıktan, hukuktan oydan bahsediyor. Muhalif olanlara nasıl davrandığını görüyoruz. Yani demokrasi ve darbeyle ilgili konuşmalarını görünce, biraz samimiyet, biraz ciddiyet olur insanda. Başbakan Erdoğan ataması yapılmayan bir öğretmene ‘oyunu da al git senin olsun’ demedi mi? Oya ve sandığa nasıl baktığını ortaya koyuyor. Oy vermeyenlerin talep hakkı yok. Ona göre alkol içenler bile, kendisine oy veriyorsa alkolik değiller.”

“AYNI DEMOKRASİ MİYOPLUĞU SENDE DE VAR”

Siyasetçilerin kendilerine oy veren veya vermeyen kesimleri birbirine düşman gösteremeyeceğini vurgulayan Vural, bunun yanlış olduğunu dile getirdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin her bir vatandaşını bölmenin ve parçalamanın kabul edilemez bir durum olduğunu ifade Vural, “’Tahriri görenler Adaweya Meydanı’nı görmüyor, oradakiler Mısır halkı değil midir’ diyor. Görmüyorlar, çünkü demokrasi miyopluğu var. Aynı Başbakan da görmedi. Aynı demokrasi miyopluğu var. Tahrir Meydanı’nı da Adeweya Meydanı’nı da görmek gerekir. Ama sendeki demokrasi miyopluğu orada da var” diye konuştu.

08 Temmuz 2013
Yazdır   |   Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir