20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Vural’dan şiirli eleştiri



   MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında “Çırpınırdı Karadeniz” isimli şarkıyı gazetecilere dinlettikten sonra Başbakan Erdoğan için yazdığı “Her şey bana Erdoğan’ı hatırlatıyor” isimli şiirini okudu. Abdullah Öcalan’ın artık AK Parti sayesinde politik bir lider gibi gazete manşetlerine taşındığını savunan Vural, “Çözüm sürecini destekleyenlere soruyorum; çözüm nedir, bu sürecin sonunda ne olacaktır, çıkın bunu millete bir anlatın ey AK Parti.

  Kuzey Kürdistan diye vatan toprağını bölüyor, sözde federasyon, özerklik ve bağımsızlık dahil talepte bulunuyor, birileri de manşete taşıyor. Bu sürecin sonunda Türkiye’nin nereye götürülmek istendiğini görmüyor musunuz? Gelinen tablo utanç verici bir tablodur. AK Parti ve PKK bu süreç içinde topraklarımızın bir kısmını Kuzey Kürdistan olarak tanımlıyorlar.

  Bu nasıl bir aymazlıktır, nasıl bir gaflettir. PKK vatandaşlardan vergi adı altında haraç topluyor, kimsenin gıkı yok, PKK’ya katılımlar artıyor hükümetin gıkı yok. Çözüm bu milleti bölmek midir, bu vatan coğrafyasını Kürdistan diye parçalamak mıdır? Vicdanı olanlara sesleniyorum, benim toprağımı Kuzey Kürdistan diye belirlemek isteyenlere söyleyecek bir sözümüz yok mu? ‘Analar ağlamasın’ diye çıktığınız yolda Anadolu’yu ağlatıyorsunuz” diye konuştu.

“BAŞBAKAN CİZRE’DEKİ BU REZALETİN HESABINI VERMELİ”

  Cizre’de yaşanan olayların görüntülerini basın mensuplarına izlettiren Vural, “Başbakan bıraksın milletin tavasını tenceresini, bölücülük penceresi açanlarla mücadele etsin. Saldırılar devam ediyor, korucular bir bir öldürülüyor, haberiniz var mı, veriyor musunuz? Taksim’de destan yazdığını söyleyen Recep Tayip Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu’yu PKK’ya teslim etmiş. PKK’da orada destan yazıyor.

  Bu ne rezalettir. Cizre’de o rezaletleri gördünüz değil mi? PKK ve KCK’ya teslimiyetin örnekleri gazetelerde var. Halen araştırıyorlar, nerde hükümet, Türkiye’de hükümet var mı? Nerede dili bir karış olanlar. MHP’ye dil uzatanlar nerede, PKK bunları yapıyorlar da onlar nerede. Ama bunlar çok yaşanacak. Çözümün adı PKK’ya teslimiyettir. Sizce bu yaşadığımız rezaletler provokasyon mudur, tahrik midir? AK Parti PKK’ya teslim olmuştur. AK Parti’nin PKK ile hazırladığı protokollerde bütün bunlar yer almaktadır. Başbakan Cizre’deki bu rezaletin hesabını vermeli. Bu mesele bir parti meselesi de değildir. Bize bu yaşatanlardan hesap sormalıyız. Bu tabloyu görünce ağlamayacak bir ana yüreği var mı? milletin anasını ağlatıyorsunuz siz” şeklinde konuştu.

“HALKINA HOROZ, PKK’YA SÜT DÖKMÜŞ KEDİ”

   Başbakan Erdoğan’ın kendi halkına horozlandığını fakat PKK karşısında kedi gibi olduğunu ileri süren Vural, “Başbakan ancak halkına horozlanır, PKK karşısında süt dökmüş kedi gibidir. Gezi Parkı ile ilgili bir taraftan ‘dış güçler, faiz lobisi’ diyor, bir taraftan Obama’ya Gezi Parkı ile ilgili bilgi veriyor. Başbakan Gezi Parkına katılanların çoğunun yatı oyduğunu söylüyor.

  Senin çocuklarının da gemicikleri var. Bıraksa çocukları da Gezi Parkına gidecek, yoksa bir kıskançlık mıdır bilmiyorum. Recep Tayyip Erdoğan PKK’yı terör örgütü olmaktan çıkartmıştır. Asıl teröristler kendisi dışında olanlar, onlar, bunlardır. Bundan sonra MGK herhalde OTÖ ve BTÖ terör örgütleri konusunda ahkam kesmeye devam edecekler. Artık PKK bitti, OTÖ ve BTÖ var, bunların içine hangimiz giriyoruz bilmiyorum. Recep Tayyip Erdoğan bir taraftan PKK’ya teslim olurken, diğer taraftan da sözde milli tavır sergiliyor. Bize ‘kafatasçı, ırkçı’ diye saldırıyordu bu aralar ‘MHP’li kardeşlerim’ diyor” dedi.

“SEN ÇIRPINIRDI KARADENİZ MARŞINI BİLİR MİYDİN”

   Başbakan Erdoğan’ın Samsun mitingi ile ilgili yaptığı bir konuşmadan örnekler veren Vural, Başbakan Erdoğan’ın, “Bugüne kadar Samsun’da yapılan mitinglerin en büyüğünü gördük. Yollardaki caddelerdeki ilgi ve alakayı gördük. Buda Samsun’un hani diyoruz ya, çırpınırdı Karadeniz diye nasıl çırpındığını gördüm” sözlerini hatırlattıktan sonra, “Sen Çırpınırdı Karadeniz marşını bilir miydin?” dedi.

  Çırpınırdı Karadeniz isimli marşı okuyan Vural, “Sen ne üç hilali, ne milliyetçi ülkücülerin marşlarını, ne ‘MHP’li kardeşlerim’ söylemleri ile bu milleti kandıramayacaksın. Bu saatten sonra rahmetli Başbuğumuzun dokuz ışığını ezbere okusan da bu millet Erdoğan’a ihanetinin bedelini soracaktır. Türkeş’ine Türkeş’ine, kıyar mı hiç Türkeş’ine diye bizim bir marşımız var, yakında bunu da söyler. Ama sen bu milleti 36’a bölerek birbirine kırdırıyorsun” diye konuştu. Vural, daha sonra gazetecilere Çırpınırdı Karadeniz isimli şarkıyı dinlettirdi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN’A ŞİİR

   Vural, “Ey Erdoğan, ne kadar çırpınırsan çırpın, bu millet bu gaflet ve ihanetinin hesabını senden soracaktır. Hangi elbiseyi giyersen giy, hangi maskeli yüzünü kullanırsan kullan ama bu milleti 36 etnik gruba bölmenin, milliyetçiliği, Türklüğü ayaklar altına almanın, PKK paçavraları ile sözde polis gücü oluşturmanın hesabını senden soracaktır” diyerek Başbakan Erdoğan için yazdığı şiiri şu şekilde seslendirdi:

  “Çırpınırdı Karadeniz’i bilmezsin zaten ama şunu belki bestelemek mümkün olabilir, hani ‘beraber yürüdük biz bu yollarda diyor ya; Beraber yürüdün sen Bush ve Obama ile bana her şey BOP’u hatırlatıyor. Beraber icat ettiniz ampulü, bana İsrail’in yedi başlı şamdanını hatırlatıyor. Beraber hançerledin sen bu milleti, bana Yahudi cesaret madalyasını hatırlatıyor. Beraber yedirdin bu milletin kaynaklarını, bana sıcak paracıları hatırlatıyor. Beraber bölmeyi planladın PKK ile, bana Habur’u Oslo’yu hatırlatıyor. Beraber pazarladın ihaneti akillerle, bana Sevr’in nasihatçilerini hatırlatıyor. Her şey bana Erdoğan’ı hatırlatıyor.”

26 Haziran 2013
Etiket; akp, mhp, oktay vural, erdoğan Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İçmimarlık öğrencileri Japonya'da
Kapalı gişe Münakaşa
Taraftarı dövdüler.. Azmettiren Başkan mı?
MHP İzmir'den turizm reçetesi
Karşıyaka'da uzman işçi dönemi
Akpınar'ın tezi kitap olacak
MHP İzmir'de bomba liste
MHP'li başkandan MHP'li Sözlü'ye tepki
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
78 YILDIR KANAYAN YARA: BORALTAN
NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
İLK KURŞUN MUAMMASI
İLHAN İŞMAN ADAY ADAYI OLDU
GEMİNİZİ BATIRDIK ÖZÜR DİLERİZ
HALAÇOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU
ERMENİ SOYKIRIMI EMPERYALİST BİR YALANDIR
MANİSA DGYD 'NİN KONUĞU ÖNALAN
Bu nasıl adalet?
Her türlü şiddete hayır!
EYT'de son durum ne
Mülteci çocuklar için deklarasyon
Kaya: Kocaoğlu aymazlık içinde
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Katar'a ablukayı İzmir ile kırdık
Dostları olan zengindir
Demokrasi tek yol
15 Temmuz şehitlerinin isimleri gökyüzünde
15 Temmuz'u Batı'ya anlatıyoruz
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir