19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Wimbledon heyecanında geri sayım



Dünyanın en eski spor organizasyonlarından Wimbledon Tenis Turnuvası'nın 127'ncisi yarın başlıyor. İngiltere'nin başkenti Londra yakınlarındaki Wimbledon kortlarındaki heyecanın başlamasına sayılı saatler kala DHA'nın Londra Muhabiri, İzmirli gazeteci Aynur Tattersall, ekrandan turnuvayı takip edecek spor severler için doyurucu bilgiler içeren bir rehber hazırladı.

Aynur Tattersall'ın haberi:

Bu yıl 127'inci kez düzenlenecek olan toplam 22 milyon 560 bin Sterlin ödüllü (yaklaşık 45 milyon 500 bin TL) şampiyona, yarın başlayıp 7 Temmuz günü sona erecek. 1877 yılından bu yana düzenlenen turnuva, tenis dünyasının hem erkeklerde hem de kadınlarda en değerli turnuvası konumunda.

KURALAR ÇEKİLDİ

Erkekler ilk turunda dünya bir numarası Novak Djokovic, Alman tenisçi Florian Mayer ile karşı karşıya gelecek. Sakatlığı nedeniyle son grand slam Fransa Açık'ta yer alamayan Andy Murray'nin rakibi ise Benjamin Becker. Turnuvada favori arasında yer alan dünya iki numarası ilk kez Wimbledon'ı kazanmak için mücadele edecek.

Fransa Açık şampiyonu Rafael Nadal'ın rakibi ise dünya 113 numarası Belçikalı raket Steve Darcis. Roger Federer ise ise ilk turda 1.98 boyundaki Runem tenisçi Victor Hanescu ile karşılaşacak. Kuraya göre Roger Federer ve Rafael Nadal çeyrek finalde karşı karşıya gelebilirken, bu maçın galibi ise yarı finalde muhtemelen Andy Murray ile karşılaşacak. Kadınlarda ise ise Fransa Açık'ta finalde Serena Williams'a yenilen Maria Sharapova ilk turda Kristina Mladenovic ile mücadele edecek. Serena Williams'ın rakibi ise Lüksemburglu raket Mandy Minella. Wimbledon'da Petra Kvitova, Victoria Azerenka ve Maria Sharapova aynı yarıda yer alıyor.

WIMBLEDON'DA TEK UMUDUMUZ ÇAĞLA İLK ADIMI ATTI

Sezonun 3. Grand Slam Turnuvası Wimbledon'a katılma yolunda eleme turunda mücadele eden Çağla Büyükakçay, ilk maçını kazanarak ikinci tura yükseldi Birinci eleme turunda Birleşik Amerikalı tenisçi Jessica Pegula'yla karşılaşan milli sporcumuz, ilk seti 6-2 kazanarak avantaj yakalarken, ikinci sette de 5-4 önde olduğu sırada rakibinin sakatlanması ve maçı bırakmasıyla galip gelen taraf oldu. Üçüncü kez katıldığı Wimbledon ön elemesinde ilk kez ikinci tura yükselen Çağla'yı bu aşamada Hırvat Ajla Tomljanovic bekliyor olacak. 20 yaşındaki Hırvat raketin 2009 yılında Juniors kategorisinde Avustralya Açık'ta çiftler şampiyonluğu bulunuyor. Tomljanovic, WTA sıralamasında ise 147'inci basamakta yer alıyor.

WIMBLEDON TENİS TURNUVASI

Wimbledon Tenis Turnuvası ya da kısaca Wimbledon, tenis sporunun en eski ve en prestijli turnuvasıdır. İngiltere'nin başkenti Londra'da her yıl Haziran ayının son haftasında başlayan turnuva iki hafta sürmektedir. Artık yağmur nedeni ile maçların aksamadığı turnuvada ilk Pazar günü geleneksel olarak maç oynanmaz. İlk olarak 1877 yılında düzenlenen turnuvada, tenisçilerin beyaz giyinme zorunluluğu, korta giriş ve çıkış protokolü gibi yazılı olmayan kurallar bulunuyor.

Çim kortta oynanan tek grand slam turnuvası olan Wimbledon, genelde servis-vole oyununu etkili uygulayan tenisçilerin başarılı olduğu bir turnuvadır. Her yıl 20 ile 26 Haziran arasına rastlayan pazartesi günü başlar. Ağustos ayındaki ilk pazartesiden altı hafta önce ve erkek oyuncular için Wimbledon'a ısınma turnuvası olarak nitelendirilen Quenn's Club Şampiyonasından iki hafta sonra başlar. Aynı anda yapılan bir başka önemli ısınma turnuvası da Halle, Almanya'daki Gerry Weber Açık Tenis Turnuvası 'dır.

Wimbledon genellikle iki hafta sürer, ana kategorideki karşılaşmalar bu iki haftaya yayılır. Ama junior klasmanı ve özel maçlar genellikle ikinci hafta yapılır. Geleneksel olarak Middle Sunday (Ortadaki Pazar günü) karşılaşma yapılmaz ve dinlenmeye ayrılır. Yine de yağmur nedeniyle Turnuva tarihinde üç kere Middle Sunday günü karşılaşma yapılmıştır: 1991, 1997 ve 2004'te. Her üçünde de Wimbledon'da numarasız ve ucuz biletlerin satıldığı "Halk Günü" düzenlenmiştir.

23 Haziran 2013
Etiket; wimbledon, tenis, londra, turnuva, aynur, tattersall, çağla, sharapova Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
Çağla İspanya'da ikinci oldu
Teniste tarihi dönem
Çağla'dan tarihi galibiyet
Altınordu devler arenasında
Voleybol şöleni başlıyor
TSYD Efeleri İzmir'de buluşturuyor
Ayla Aksu şampiyonluğu kaçırdı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TFF'DE İZMİR GÜCÜ
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
MENEMEN FK HIZLI BAŞLADI
İŞTE KUZEY YILDIZI
FUAT ÇAPA DA MEDYAALL'DA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
TSYD'NİN URLA GURURU
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
TSYD İZMİR KOŞUSU NEFES KESTİ
KARŞIYAKA BELEDİYESİNDEN SPORA DEV HİZMET
MUĞLA ŞAMPİYONLARI MİLAS'TAN
TSYD KUPASI ARKAS'IN
YAPAMAZSIN DEDİLER YAPTI
ERHAN ÇELENK'E GÖNÜLDEN TEBRİK
SİMYA METAL 7. TSYD İZMİR VOLEYBOL TURNUVASI BAŞLIYOR
İZMİR'DE MASA TENİSİ HEYECANI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir