28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Yanan ormana otel mi yapılacak?



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir’de orman yangınlarıyla nasıl mücadele edildiğini anlatırken, bazı vatandaşların twitter paylaşımlarından yakındı. Bakan Eroğlu, “Twitter’da bazı vatandaşlar yanan ormanlık alanları göstererek 'buraya kaç otel olacak’ diyorlar. Son 10 yıldır iktidardayız varsa böyle bir yer gösterin onu geri alacağım. Yanan alanı başka bir amaçla vermek mümkün değil” dedi. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, 2013 yılı orman yangınlarıyla mücadele çalışmalarını anlattı. Türkiye’de 21.7 milyon hektar ormanlık alan olduğunu belirten Eroğlu, ormanlık alanların yüzde 48’inin bozuk orman niteliği taşıdığını ifade etti. Orman teşkilatının yeniden yapılandırılarak, ağaçlandırma ve erozyon kontrolü işlerini yaptığını, gelir getirici ürünlere ağırlık verildiğini, ceviz, badem ağacı, defne ve fıstık çamından geçen yıl 300 milyon dolarlık ihracat yapıldığını anlattı. Bakan Eroğlu, son 10 yılda 2 milyon 800 fidanın toprakla buluşturulduğunu, geçmiş yıllarda 70 milyon fidan üretilirken geçen yıl 470 milyon fidan yetiştirildiğini ifade etti. 

DÜNYADA ÜÇÜNCÜYÜZ

Ağaçlandırma çalışmalarına önem verdiklerine dikkat çeken Eroğlu, 10 bin 200 adet orman şefliğine 10’ar okulun bahçesini ağaçlandırma talimatı verdiğini, okulların yanı sıra, hastane bahçeleri, ibadethane avluları, mezarlıkların ağaçlandırılacağını dile getirdi. Bakan Eroğlu, Türkiye’nin ağaçlandırma ve erozyonla mücadelede Çin ve Hindistan’tan sonra dünyada üçüncü sırada olduğunu öne sürdü. 

Türkiye’de orman yangınlarının yüzde 81’inin ihmal, dikkatsizlik kaza, Yüzde 11’inin kasıt, yüzde 8’nin yıldırım düşmesi nedenleriyle çıktığını belirterek, bazı vatandaşların sosyal paylaşım sitesi twitter’da yanan orman fotoğraflarını paylaşıp yorum yapmasına şu sözlerle tepki gösterdi: 

“Twitter’da bazı vatandaşlar yanan orman alanları göstererek “buraya kaç otel olacak” diyorlar. Son 10 yıldır iktidardayız varsa bir yer gösterin onu geri alacağım. Yanan alanı başka bir amaçla vermek mümkün değil. Yanan alanlar ne oluyor? Hem anayasanın maddesi var hem de benim genelgem var. Asla başka bir yere verilemez. Yanan alanlar en geç bir yıl içinde ağaçlandırılmak zorundadır. Başka amaçla kullanılması mümkün değil” dedi. 

“YANGINI ODAMDAN İZLİYORUM”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 776 adet gözetleme kulesinden 24 saat gözetleme yapıldığını, 154 kamera kullanıldığını, dumanı duyarlı kameraların en yakın merkeze alarm gönderdiğini anlattı. Bakan Eroğlu, teknoloji sayesinde orman yangınlarını odasından izleyebildiğini belirterek, “Teknolojiyi çok severim sistemi odama yerleştirdim. Kepsut’ta şu anda yangın var. Helikopterin sürücüsünün adını hızını müdahale şeklini odamdan izliyorum” dedi 

HEDEF 15 DAKİKADA MÜDAHALE

Bakan Eroğlu, teşkilatın 26 adet helikopter, 976 adet arazöz, 282 su tankeri, 504 ilk müdahale aracına sahip olduğunu, köylerde anızdan çıkan yangınlara karşı bin 614 adet su tankeri dağıtıldığını söyledi. Bakan Eroğlu, yangına müdahale süresinin 45 dakikadan 17 dakikaya indirildiğini, 15 dakikanın hedeflendiğini dile getirdi. 

“SANKİ TÜRKİYE’DE HER YER YANIYOR”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangınlarıyla ilgili olarak basında çıkan haberlere tepki göstererek, “Basın abartıyor. Sanki Türkiye’de her yer yanıyormuş gibi yazıyor. Son 10 yılın ortalaması bin 827 yangın çıkmış. 8 bin 558 hektar alan yanmış. Yangın başına 47 dönüm. Bu yıl 30 Temmuz itibariyle bin 515 yangın çıkmış, 3 bin 431 hektar alan yanmış. Yangın başına düşen alan 2.26 hektar. Bir köşe yazarı, orman yangınlarında dünya birincisi olduğumuzu yazmış. Ne birincisi ya biz yangınla mücadelede birinciyiz. Bir şeyi doğru söylemek lazım. Türkiye, Akdeniz ülkeleri içinde yangınla mücadele en başarılı ülkedir. En ileri teknoloji bizde. Bizim en büyük derdimiz kırsal alan yangını. Haymana’da mahsulde yangın çıkmış bizi arıyorlar. Halbuki bizim böyle görevimiz yok. İnsanlık vazifesi olarak düşündük kurumun zekatı olarak düşündük ve söndürdük. Yılda 4 bin adet kırsal alan yangınına müdahale ediyoruz” dedi.


01 Ağustos 2013
Etiket; veysel, eroğlu, ormanlık, alan, iddia, otel Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


NEFRET ÜRETMENİN MANTIĞI DEĞİŞMİYOR
MAZHAR ALONSON SENFONİ YAYINDA
EROĞLU'NUN İLETİŞİM ORTAĞI MEDYAALL
En iyi yatırım İzmir'den ev almak
Rol model Altınordu
Gayrimenkulcüler eylülü bekliyor
Ferguson Eroğlu
Altınordu bıraktığı yerden başlayacak
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir