19 Mart 2024, Salı Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Yaralar sarılmalı



İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Huzurevindeki yangının kendilerini çok üzdüğünü ifade etti.

Doğan, yaşanan olayda İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerin ihmaller zincirinin olduğunu vurguladı. Huzurevinde çıkan yangının ilk yapılan inceleme sonucunda elektrik kontağından çıktığını belirten Doğan şu açıklamada bulundu; “Geçtiğimiz gece İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevinde yaşanan olay yüreklerimizi burktu. Huzurevinde yaşayan büyüklerimiz çıkan yangından etkilenerek sağlık problemleri yaşadılar. 82 yaşındaki büyüğümüz Mehmet Baran yangından etkilenerek hayatını kaybetti. Yangın sonrası yapılan tespitlerde ise yetkililerin bakım ve onarım çalışmalarındaki ihmallerini gözler önüne serdi. Elektrik şebekesinin yetersiz, yangın söndürme sisteminin olmadığı, yangın alarmlarının çalışmadığı huzur evinde yaşlılar çıkan yangından haberdar olamadı. Bu ihmaller zinciri önceden tespit edilmiş ve gerekli önlem alınmış olsaydı belki de kimse yaralanmayacak ve hayatını kaybeden büyüğümüz hayatta olacaktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi kamu yönetiminde ve belediye hizmetlerinde zaten başarısız. Bari sizlere emanet ettiğimiz, geçmişte ülkemize her anlamda hizmet etmiş yaşlılarımıza sahip çıkın. Yaşlılarımızı tam donanımlı ve bakımlı huzur evlerinde en iyi şartlarda yaşatalım. Sayın Kocaoğlu'nun 11 yıllık görev süresince Gürçşeme huzur evi hizmet anlayışı olmayan harabe bir kurum haline dönüşmüştür. Yeni açılacak huzur evleri de, Gürçeşme huzur evi de en kısa sürede yaşlılarımıza uygun standartlara kavuşmalıdır. Biz, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grubu olarak temenni ederiz ki bir daha bu tarz acı olaylar yaşanmasın. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır. Böyle üzücü olayların tekrar yaşanmaması için ne gerekiyorsa AK Parti grubu olarak elimizi taşın altına koymaya hazırız. Buradan tekrar vefat eden büyüğümüze Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi'nin ana binasında cuma akşamı ilk belirlemelere göre elektrik kontağından kaynaklanan bir yangın çıkmıştı. Binaya yayılan dumanın görevli personel tarafından fark edilmesiyle birlikte anında itfaiyeye haber verildi. Bu sırada odalarında bulunan huzurevi sakinlerinin binadan tahliye edilmesi işlemine başlandı. Saat 20.52'de alınan yangın ihbarı sonrası, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, 4 dakika sonra olay yerine ulaşarak yangına müdahale etti.

Olay sırasında 71 kişinin barındığı öğrenilen binadaki alevler saat 21.25 itibariyle tamamen söndürüldü. 5 arazöz, 5 AKS aracı, 6 merdivenli itfaiye aracı, 1 kurtarma aracı söndürme çalışmalarına katılırken, 1 tane de endüstriyel yangınlara müdahalede kullanılan özel donanımlı araç olay yerinde hazır bulunduruldu. Görevli personel tarafından içerdeki tüm huzurevi sakinleri kısa sürede tahliye edilmesine rağmen 11 kişi çıkan yoğun dumandan etkilendi.

Durumu ağır olan 90 yaşındaki KOAH hastası Mehmet Baran kaldırıldığı Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'nde yaşamını kaybetti. Durumu ağır olduğu belirtilen 1 kişi ise (Bülent Alşal) Bozyaka Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yangın ihbarının alınmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerinden üst düzey yetkililer ve personel olay yerine ulaşarak çalışmalara destek verdi.

Başkan Aziz Kocaoğlu yangın haberinin ardından olay yerine giderek incelemelerde bulundu. İtfaiye yetkililerinden bilgi alan Başkan Kocaoğlu, yangının çıkış nedeniyle ilgili incelemelerin sürdüğünü belirterek, dumandan etkilenen bir yaşlının yaşamını yitirmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Başkan Kocaoğlu’na olay yerindeki incelemeleri sırasında AK Parti İzmir Milletvekili Cemil Şeboy ve Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da eşlik etti. Başkan Aziz Kocaoğlu, daha sonra Eşrefpaşa Hastanesi’ne giderek burada misafir edilen yaşlıları odalarında ziyaret etti, geçmiş olsun temennilerini bildirdi.

Olayın duyulmasının ardından huzurevi sakinlerinin bir kısmı geçici bir süre için aileleri tarafından alınırken, diğerleri Eşrefpaşa Hastanesi'ne nakledildi. Hastanedeki yaşlıların yanında huzurevi personelinin de refakatçi olarak kaldığı, Eşrefpaşa Hastanesi'nin uzman personeli tarafından yaşlıların günlük diyet ve ilaçlarının düzenlenerek, yaşamlarını normal bir şekilde devam ettirmelerinin sağlandığı belirtildi. 

10 Ağustos 2015
Etiket; gürçeşme huzurevi yangını, bilal doğan, aziz kocaoğlu Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Çeşme'ye 250 milyon lira
İzmir'in suyunda tehlike yok
İzmir-Gdansk rekabeti
Karşıyaka'da tramvaylı günler
Altın kız madalyasıyla geldi
Kocaoğlu'ndan önemli açıklamalar
Kavimler göçü olabilir
Tarım Fuarı kapılarını açtı
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir