19 Nisan 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Yarının büyüklerine, okul öncesi örnek eğitim



 

Aliağa Belediyesi’nin, Aliağa TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Helvacı beldesinde başlattığı Okul öncesi eğitim projesi, Türkiye’ye örnek oldu. Aliağa Belediyesi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aliağa TÜPRAŞ Halk Eğitimi Merkezi ile işbirliği yaparak “Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi”ni Helvacı beldesinde başlattı. Eski Belediye Hizmet binasını eğitim projelerine tahsis eden Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, 60 çocuğun ve anne babaların okul öncesi eğitim almasını sağladı. Çocuklarla beraber ailelerin de eğitim aldığı Projenin başarısı, projeyi Türkiye genelinde destekleyen UNICEF’in de dikkatini çekti. 
PROJE TANITIM FİLMİ ÇEKİLDİ
Aliağa Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi”nin tanıtım çalışmalarına ev sahipliği yaptı. Proje kapsamında 10 pilot ilde açılan oyun odası örneklerinin paylaşılması ve örnek teşkil etmesi için illeri dolaşan UNICEF’in sağladığı teknik destek ekibi Aliağa’ya geldi. Aliağa Belediyesi’nin “Okul Öncesi Anne ve Çocuk Eğitimi” projesi, ekipten tam not aldı. 
BAŞKAN OĞUZ: “OKUL ÖNCESİ EĞİTİM TÜM YAŞAMI ETKİLİYOR”
Çocukların Oyun Odaları’nda geçirdiği bir günü kaydeden çekim ekibi, öğretmen ve ailelerin yanı sıra Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz ve Aliağa Tüpraş Halk Eğitim Müdürü Hasan Dikbaş’ın da projeyle ilgili görüşlerini aldı.  
UNİCEF tarafından Proje için hazırlanacak tanıtım filminin çekimleri Aliağa Belediyesi Helvacı Okul Öncesi Eğitim Merkezinde yapıldı. Çekimlere katılan Aliağa belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, “Okul öncesi eğitim, tüm yaşamı etkileyen bir dönem. Bu yüzden çok önemli. Belediye olarak böyle bir projeyi hayata geçirmekten çok mutluyum” dedi.
BAŞKAN OĞUZ: “SADECE ÇOCUKLARIMIZI DEĞİL, AİLELERİMİZİ DE EĞİTİYORUZ”
UNICEF teknik ekibine röportaj veren Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, projenin hem çocuklar hem de aileler açısından önemine değinerek, “Burada Okul öncesi eğitimi alamayan çocuklarımızı çok iyi bir şekilde eğitiyoruz. Sadece çocuklarımızı değil, aileleri de eğitiyoruz. Aile bütçelerine de katkıda bulunuyoruz. Anneleri çocuk eğitimi konusunda daha ayrıntılı bilinçlendirerek katkımızın büyüdüğüne inanıyorum” dedi.
ÇOCUKLAR, BİZİM ÇOCUKLARIMIZ
Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, proje çerçevesinde İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iyi bir işbirliği yaptıklarını söyleyerek “Çocuklar bizim çocuklarımız. Projeyi öğrendiğimde hemen harekete geçip İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladık. Belediyemizin atıl durumdaki Helvacı belediye binası içerisinde dezavantajlı çocuklarımız için üç oyun odası açtık. Bizim; mekân tahsisi, bakım-onarım, gıda ve kırtasiye desteği sağladığımız çalışmada, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü de oyuncak ve kitap desteği sağladı. Aliağa- Tüpraş Halk Eğitim Merkezi tarafından oyun odalarına usta öğreticiler görevlendirdik. Projenin faydalı olması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.
BİLGİ: OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ
“Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi”; MEB kurumları, kamu kurumları, belediyeler ve STK’ların kapasitesi ile toplum temelli modeller ve ortaklıkların güçlendirilmesi yoluyla dezavantajlı çocuklar ve aileleri için kaliteli gündüz çocuk bakım ve okul öncesi eğitim hizmetlerinin geliştirilmesini amaçlıyor.
Proje; İzmir, Ankara, Erzurum, Şanlıurfa, Van, Hatay, Mersin, Adana, Ağrı ve Diyarbakır olmak üzere 10 pilot ilde uygulanıyor. Proje ile Okul Öncesi Eğitim alamayan dezavantajlı çocukların tamamıyla ücretsiz olarak bu hizmete erişimlerini sağlanıyor.
Aliağa Belediyesi’nin mekan tahsisi, bakım-onarım, gıda ve kırtasiye desteği sağladığı çalışmada, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü proje kapsamında donatım, oyuncak ve kitap desteği sağlamış, Aliağa- Tüpraş Halk Eğitim Merkezi tarafından oyun odalarına usta öğreticiler görevlendirilmiştir.
24 Temmuz 2013
Etiket; aliağa, belediyesi, okul, öncesi, eğitim Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


NARLIDERE'DE ATIK İLAÇLAR TOPLANIYOR
NARLIDERE'DE GELECEĞİN SPORCULARI YETİŞİYOR
ÇOCUK SENFONİ ORKESTRASI BÜYÜLEDİ
Bakana Altınordu forması
Rol model Altınordu
İzmir yeni müfredata hazır
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
İzmir'de Yeşilay-Milli Eğitim işbirliği
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir