20 Nisan 2024, Cumartesi Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Yaşar Üniversitesi 13 Yaşında



Yaşar Üniversitesi’nin, 13’üncü kuruluş yıldönümü Selçuk Yaşar Kampüsü’nde düzenlenen törenle kutlandı. Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, 13 yıldır olduğu gibi bundan sonra da ilk günkü heyecan, özgüven ve bilim, birlik, başarı ilkeleriyle yola devam edeceklerini söyledi.

 2001 yılında 52 öğrenciyle eğitim hayatına başlayan Yaşar Üniversitesi’nin bugün 6 bin öğrencisiyle yükseköğrenime devam ettiğini belirten Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, üniversitenin 13 yılda başarılı ve verimli işlere imza attığını söyledi.

Yiğitbaşı,"Bilim dünyasında yaşanan gelişmeleri, dünyanın çehresini değiştiren toplumsal değişimleri, bu değişimlerin kültürel ve ekonomik etkilerini, çok değerli akademisyenlerimizle sürekli takip ettik ve etmeye devam ediyoruz. Bu gözlem sürecinden çıkarttığımız pozitif sonuçları; stratejilerimize ve öğrencilerimize yansıtıp, onların daha kaliteli eğitim alması için tüm Yaşar Üniversitesi camiası olarak seferber oluyoruz. Geriye dönüp geçen 13 seneyi değerlendirdiğimizde bu açıdan gerçekten verimli çalışmalar yaptığımızı görüyorum” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZ MEZUN OLMADAN YURTDIŞINA AÇILIYOR

Eğitim yolculuğuna kaliteden ödün vermeden devam edeceklerini vurgulayan Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi’nin uluslararası üniversite olma yolunda attığı adımlardan söz etti. Yiğitbaşı şunları söyledi: “Stratejik kurgumuzun önemli unsurlarından biri olan uluslararasılaşma hususunda gururla ifade etmek isterim ki; öğrencilerimizin yüzde 11,5’u ise mezun olmadan, bir Avrupa Birliği programı ya da değişim programı ile yurtdışına çıkıyor. Akademik kadromuzun yüzde 9 gibi önemli bir oranı da uluslararası akademisyenlerden oluşmakta. Öte yandan kent üniversitesi olma anlayışımız doğrultusunda da yerel yönetimlere ve sivil toplum kuruluşlarına da bilimin ışığında rehberlik etmeye devam ediyoruz. Belediyeler, çeşitli kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile geçtiğimiz yıl 289 sosyal sorumluluk projesine imza attık.”

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER DE BİZİMLE

Törende üniversitenin akademik ve idari başarılarına değinen Rektör Prof. Dr. Murat Barkan , “Kurucumuz Sayın Selçuk Yaşar’ın inancı, kararlılığı, dirayeti ama hepsinden önemlisi hayal etme ve hayallerini gerçekleştirme yönündeki güçlü iradesiyle başlayan Yaşar Üniversitesi’nin “Yaşam Öyküsü” bugün bir gurur dolu gününü daha yaşıyor” dedi.

Üniversitenin kapılarını uluslararası öğrencilere de açtığına değinen Prof. Dr. Barkan şöyle devam etti: “Üniversitemizde Erasmus programı hariç 38 farklı ülkeden 148 öğrenci eğitim görmekte. Son rakamlara göre uluslararası tam zamanlı öğrenci, Erasmus Değişim Programı öğrencileri ve öğretim üyeleri olarak 60 ülke temsil ediliyor. Üniversitemiz bünyesinde bir Uluslararası Öğrenci Kulübü kuruldu. Bu kulüp Türk öğrencilerimiz ve uluslararası öğrencilerimiz arasındaki bağları kuvvetlendiren çalışmalara imza attı. Öyle güçlü bağlar oluştu ki, Türk öğrencilerimiz arkadaşlarını bayramlarda evlerinde misafir ettiler.” Tören kapsamında akademisyenlere ‘Hizmet Onurlandırma’ ve ‘Bilim, Birlik, Başarı’ ödülleri de verildi.

Törende Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü’nden Payam Gül Susanni ve Burcu Ömür Zeybek Masne’nin Külkedisi müzikalinden Eleji ve Puccini’nin La Boheme Operasından Musetta’nın Aryasını seslendirdiler.

ÇOK SAYIDA DAVETLİ KATILDI

Yaşar Üniversitesi’nin kuruluşunun 13’üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen tören ve kokteyle Yaşar Üniversitesi Kurucusu ve Onursal Başkanı Selçuk Yaşar, Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu Hava Eğitim Komutanı Korg. Mehmet Çetin, Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İdil Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeleri Feyhan Yaşar,Prof.Dr.Refet Saygılı, Prof.Dr.Altan Çilingiroğlu, Rektör Prof. Dr. Murat Barkan, Dr.Mehmet Aktaş, Aykut Güsar ile üniversite akademisyenleri ve personeli katıldı.

30 Nisan 2014
Etiket; yaşar üniversitesi, murat barkan, ahmet yiğitbaşı, selçuk yaşar, idil yiğitbaşı Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Reklamlarda gizli şiddet var
TSYD İzmir Spor Tarihi Sempozyumu yapıldı
İzmir uzlaştırıyor
İzmir Fuarı'nda üç boyutlu yüz tarama
Yaşar Üniversitesinden TÜBİTAK başarısı
Fuarda Rusya fırsatı
Yaşarlı akademisyen Ege'yi temsil ediyor
Gurbetçi gençler İzmir'de
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir