28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Yaz spor okullarında hareketlilik



Büyükşehir Belediyesi 20 bin çocuğa spor yaptırıyor Okulların yaz tatiline girmesiyle birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yaz Spor Okulları’nda da büyük bir hareketlilik başladı. Yüzmeden salon sporlarına, futboldan tenise kadar 18 branşta hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yaz Spor Okulları, tatil sonuna kadar 20 bin çocuğa spor yaptırmayı hedefliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Yaz Spor Okulları, çocuklarına hem ucuz hem de sağlıklı koşullarda spor yaptırmak isteyen ailelerin bu yıl da başvurduğu ilk adres oldu. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından düzenlenen ve her yıl giderek artan bir ilgiyle karşılanan kurslarda binlerce çocuk, 18 branşta, 70 antrenör eşliğinde ve 5 farklı tesiste eğitim görüyor.

Çocukların bedensel ve ruhsal gelişiminde sporun çok önemli olduğu düşüncesinden yola çıkılarak düzenlenen yaz spor okulları projesinden 2011 yazında 12 bin, 2012 yazında ise yaklaşık 15 bin kişi yararlanmıştı. Bu yıl yaz sonuna kadar 20 bin çocuğun spor okullarından faydalanması hedefleniyor. Kurslar için ödenecek ücretler ise oldukça düşük tutuldu. İzmirli çocuklar aylık 20-50 TL arasında değişen ücretler karşılığında istedikleri branşta eğitim görebiliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaz spor okulları, Kültürpark Celal Atik Spor Salonu, Evka-4 Spor Salonu, Yeşilyurt Futbol Sahası, Bostanlı Rekreasyon Alanı ve Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı olmak üzere 5 farklı noktada eğitim veriyor. Geçtiğimiz günlerde hizmete giren Ekrem Akurgal Yaşam Parkı tesislerinde açılacak spor okulunun hazırlıkları ise kısa sürede içinde tamamlanacak.

İzmir’in sıcak günlerinde en çok rağbet gören spor dalı ise yüzme oluyor. Kültürpark’taki Celal Atik Yüzme Havuzu’nda yoğun talebi karşılayabilmek için yüzme kurslarına üç ayrı dönem için kayıt alındı. Spor akademisi mezunu 14 antrenör ve 1 cankurtaranın görev aldığı kurslara ilk dönem için 1800 öğrenci kayıt yaptırdı. 7 – 15 yaş arası çocuklar yüzme kurslarından aylık sadece 40 TL ücret ödeyerek yararlanabiliyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Yaz Spor Okulları kapsamında açtığı kurslarda yüzme dışında basketbol, cimnastik, futbol, voleybol, taekwon-do, güreş, tenis, satranç, atletizm, judo, yüzme ve eskrim gibi branşlar da bir hayli ilgi görüyor. Kurslarla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler, Kültürpark Celal Atik Spor Salonu’nun 425 04 42 ve 425 04 21, Evka-4 Spor Salonu’nun 351 38 66, Yeşilyurt Futbol Sahası’nın 228 75 75, Bostanlı Rekreasyon Alanı’nın 362 48 28 ve Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nın 293 38 76 numaralı telefonlarını arayabiliyor, ya da http://www.izmirbsbspor.org/ adresli web sitesinden yararlanabiliyor. Kurslar, 17 Eylül 2013’te son bulacak.

28 Haziran 2013
Etiket; yüzme, spor, okul, izmir Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
VOLEYBOL ŞEHRİ İZMİR
HAYSİYET ABİDESİ: SÜLEYMAN FETHİ
İZMİR BASIN LİGİ BAŞLADI
TSYD KUPASI ARKAS'IN
TSYD İZMİR'DEN VOLEYBOLDA 8. TURNUVA
İŞTE KUZEY YILDIZI
ARKAS'TA 8. KUPA MÜZEDE
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir